Veokid

Valmistage oma veok teiseks eluks ette

Edasimüügiväärtus moodustab olulise osa veoki omamiskuludest, seega tuleks sellega arvestada juba veokit soetades. Erinevus kiiresti edasimüüdava veoki ja selle vastandi vahel taandub sageli pisiasjadele.
Volvo FH
Uue veoki tellimisel tehtavad valikud mõjutavad suuresti selle edasimüügiväärtust tulevikus.

Tänapäeval on teise ringi veokeid otsivatel ostjatel võimalik tutvuda laia valiku sõidukitega internetis, mis kujutab endast tiheda konkurentsiga turuplatsi. Et saada maksimaalset edasimüügihinda, tuleb teil muuta oma veok silmapaistvaks ning tagada selle vastavus ostja vajadustele ja ootustele.

Esiteks ja eelkõige tuleb teil võimalikele ostjatele kinnitada, et teie veok on hästi hooldatud ja hoitud. See nõuab korralikku hooldust, tarku investeeringuid ja ettemõtlemist. Sageli on klientidel ainult põgus võimalus veokit uurida ning igasugune nähtav kulumisilming võib ostutehingule kohe kriipsu peale tõmmata. Isegi kui viga on tühine, võib see jätta mulje hoolimatusest ja tekitada kahtluse, et veok on halvas seisukorras. Seetõttu on ülimalt oluline veoki eest hoolt kanda kogu selle kasutuskestuse vältel. 

„Teise ringi omanik ajab taga töökindlust – sageli rohkemgi kui esimene omanik, sest teisel ringil garantiid üldjuhul ei anta,” selgitab Goran Travancic, Volvo Euroopa kasutatud veokite valdkonna juht. „Teil peavad olema ette näidata kinnitatud andmed veoki hooldamise kohta, mis tõestavad, et veokit on regulaarselt hooldatud volitatud hooldustöökojas ja originaalvaruosi kasutades.”

Uut veokit tellides tekib sageli ahvatlus esitada oma nõudmised võimalikult täpselt. Ent mida spetsiifilisemad on veoki tehnilised omadused, seda väiksem on ka võimalike teise ringi ostjate hulk. 

„Kui lasete oma veoki kohandada üksnes piirkondlike jaotusvedude tarbeks, siis on seda raske hiljem edasi müüa kaugvedude veokit otsivatele klientidele,” lisab Goran Travancic. „Kõige tavalisem viga, mida mina näen tehtavat, on see, et kliendid eelistavad raha kokkuhoidmise nimel väiksemat võimsust. Aga mõni aasta hiljem on neil raske sellist veokit edasi müüa, sest enamik kliente otsib suurema võimsusega veokit.”

Arvestage juba veokit ostes, kus ja kellele te selle kunagi tõenäoliselt edasi võiksite müüa ning millised on selle turu klientide vajadused ja ootused. Sageli tasub investeerida lisafunktsioonidesse või võimsusse, sest algselt tehtud kulutused korvab hilisem kõrgem edasimüügihind. „Teie veoki väärtus on just nii suur, nagu klient on valmis selle eest maksma,” ütleb Goran Travancic. 

„Lihtsamalt öeldes – kui te ostjat ei leia, siis on veoki väärtus null.”

 

Hooldus
Korralikult dokumenteeritud hooldusajalugu, mis pärineb volitatud teenusepakkujatelt, kinnitab kõikidele võimalikele ostjale, et veok on parimas seisukorras.

Värvus
Standardvärvused on parimad, väga eripärased toonid aga võivad võimalike ostjate ringi kitsendada. Iseäranis hea on valge, sest selle puhul on järgmisel omanikul lihtsam veokit oma ettevõtte logode ja märgistusega isikupärastada.

Osad
Volvo originaalvaruosade kasutamine on järjekordne tõend selle kohta, et veokit on hästi hooldatud ja et kliendid võivad loota selle töökindlusele.

Rehvid
Vanad või kulunud rehvid vähendavad veoki väärtust hüppeliselt.

Kabiin
Suur ja avar kabiin koos kahe voodiga väärib lisakulutuse tegemist, sest sellist veokit on hiljem kergem edasi müüa.

Interjöör
Hoidke kabiin puhas ja korras. Ebameeldivat lõhna või istmepolstri kahjustusi pannakse kohe tähele ning see peletab ostjad eemale. 

Mootor
Et veokiturul on suundumus üha suuremale võimsusele, tasub investeering võimsamasse mootorisse end pikas perspektiivis suurema edasimüügihinna tõttu ära.

Spoilerid
Spoilerite puudumine võib väärtust kahandada ja tekitada mulje, et kütusekulu on suurenenud. Et tagantjärele on tuulesuunajaid kallis paigaldada, siis tasub neisse kohe alguses investeerida.