Veokid

Mida suurem on aku mahtuvus, seda parem, eks?

Kui pikk tee on võimalik läbida enne järgmist akude laadimist? Paljud kõige tavalisemad elektriveokitega seotud küsimused puudutavad nende sõiduulatust. Mida kaugemale saab sõita, seda parem, eks?
Igapäevaste tarbekaupade linnasisene jaotusvedu

"Mõistagi peab teil ettenähtud tegevusraadiuse tagamiseks olema pardal piisavalt energiat. Kuid pole mingit põhjust vedada kaasa rohkem akusid, kui vaja," sõnab Volvo Trucksi elektriveokite tootejuht Anna Thordén. 

Linnaveonduses on tihtipeale olulisem kandevõime kui pikkade vahemaade läbimine. Tüüpiline linnasisene jaotusveok läbib harva üle 200 km päevas, prügiveokid isegi oluliselt vähem. Kandevõime ja sõiduulatuse vahel õige tasakaalu saavutamiseks tuleb aku mahtuvus kohandada konkreetsete vajadustega. See on tõhusa ja ökonoomse veonduse alus ning aitab piirata keskkonnamõju. 

"Meie eksperdid analüüsivad vedu, planeeritud marsruute, topograafiat, soovitud kandevõimet ja laadimisvajadusi juhtumipõhiselt. Seejärel pakume lahenduse, mis vastab kliendi nõuetele kasutusvalmiduse ja jõudluse kohta. See kehtib kogu veoki, sealhulgas akude kohta," selgitab Anna Thordén.

Kui kaugele on võimalik sõita ühe laadimisega? Lihtne vastus on: kuni 300 km*. Õige vastus on aga tegelikult küsimus: kui kaugele teil on vaja sõita? 

* Volvo FL Electric linnasisese jaotusveo jaoks, aku mahtuvus 100–300 kWh.