Veokid

Elektriveondus on tehtud lihtsaks. Elektriveokid on kohal.

Elektriveokite turul tuntakse suurt huvi uue elektritehnoloogia ja selle praktiliste kasutusvõimaluste vastu igapäevases äritegevuses. Elektriveokite kasutuselevõtmine muudab veoste transportimise vaiksemaks, puhtamaks ja jätkusuutlikumaks. Üleminek uuele ja jätkusuutlikumale veondusele hõlmab uusi mõtteviise ja ka võimalusi.
Elektriveokid

Sujuv üleminek koos Volvo Trucksiga

Volvo Trucks soovib muuta elektriveokite kasutuselevõtmise hõlpsaks. Mõtteviis on terviklik: see pakub lahendusi, mis põhinevad sellistel kliendikohastel vajadustel, nagu sõidutsükkel, kandevõime, kasutuskindlus, sõiduulatus jne. Eesmärk on alati pakkuda klientidele parimat kasutuskindlust ja jõudlust. Igakülgne ülevaade võimaldab meil pakkuda õiget toodete ja teenuste kombinatsiooni igapäevaste tööde optimeerimiseks. Seda toetab meie kindel ülemaailmne esinduste võrgustik.

Milleks elektriveondus?

Vaiksemad linnad
Müra koormab nii inimesi kui ka keskkonda. Elektriveokite kasutuselevõtmine võimaldab märkimisväärselt vähendada mürataset ja -saastet. 

Puhtam linnaõhk
Elektriveondusel on Volvo Trucksi ambitsioonides oluline osa, sest see aitab meil liikuda nullheitme suunas. Kõikjal maailmas teeme koostööd linnadega, kes soovivad panustada õhukvaliteedi parandamisse.

Parem liiklusvoog
Vaiksemad veokid võimaldavad paljusid veoülesandeid täita tipptunnivälisel ajal, näiteks varahommikul, hilisõhtul või isegi öösel. See vähendab teede koormust tipptundide ajal.

Paremad tööpäevad
Elektriveokid teevad juhtide elu lihtsamaks. Vaiksem ja heitmevaba sõit parandab märkimisväärselt töökeskkonda nii veokis kui ka väljaspool seda. Elektriveok tagab täisvõimsuse ja pöördemomendi kohe paigaltvõtul ning oluliselt väiksem on ka jõuülekande põhjustatud vibratsioon – ka see tagab parema sõidumugavuse.

Meil on ääretult hea meel esitleda Volvo esimest tavaliikluseks ette nähtud täiselektriliste veokite seeria mudelit. Toetame selle mudeliga kestlikku linnaarengut, sest linnad saavad kasutada elektriveokite eeliseid.

Volvo FE Electric – andmed

  • Täiselektriline veok linnasisesteks jaotusvedudeks, prügiveoks ja muudeks rakendusteks linnatingimustes, täismass 16 tonni.
  • Jõuülekanne: 185 kW elektrimootor, max võimsus / 130 kW pidev väljundvõimsus, kahekäiguline käigukast, kardaanvõll, tagatelg. Elektrimootori maksimaalne pöördemoment 425 Nm. Tagatelje maksimaalne pöördemoment 20 kNm.
  • Energia salvestamine: 2–6 liitium-ioonakut, kokku 100–300 kWh.
  • Sõiduulatus: kuni 300 km.
  • Laadimine: vahelduvvooluga laadimine elektritoitevõrgu kaudu (22 kW) või alalisvooluga kiirlaadimine CCS/Combo2 kaudu (kuni 150 kW).
  • Laadimisaeg: tühjast kuni täielikult laetud akuni – kiirlaadimine 1–2 tundi (alalisvooluga laadimine), öine laadimine kuni 10 tundi (vahelduvvooluga laadimine), maksimaalne aku mahtuvus 300 kWh.
  • Esimesed kaks Volvo FL Electricu veokit hakkavad tööle jäätmete kogumise ja ringlussevõtu ettevõttes Renova ja veoettevõttes TGM.
  • Projekti Off Peak City Distribution käigus uuriti öiste kaubavedude mõju Stockholmi kesklinnas. Tipptunniliiklust vältides suutsid veokid teha töö kolmandikuga sellest ajast, mis kulunuks töötamisele päeval.