Veokid

Volvo Trucks võitis 2018. aasta jätkusuutlikuima veoki auhinna

Volvo Trucks võitis 2018. aasta jätkusuutlikuima veoki auhinna.
Volvo Trucks võitis 2018. aasta jätkusuutlikuima veoki auhinna.

Volvo Trucks võitis esikoha sadulveokite kategoorias uue Volvo FH LNG mudeliga, mida esitleti Euroopas sel sügisel.
„LNG seeria esitlemisega (...) tõstab Volvo selgelt maagaasitoitega veokite taset," kirjutab žürii oma hinnangus.
Põhirõhk on veokite suurel energiatõhususel ja väikesel kliimamõjul. Volvo FH LNG mudelil on sama suur jõudlus ja väike kütusekulu kui diiselmootoriga Volvo veokil, kuid palju väiksemad CO2-heitkogused. Kui kütusena kasutatakse maagaasi, siis heitkogused vähenevad 20%. Sõites aga taastuval biogaasil koos HVO-ga, võivad heitkogused langeda kuni 100%. Žürii võttis otsuse langetamise juures arvesse ka teisi parameetreid, näiteks ohutust, mugavust ja taaskasutatavust.
„Meie gaasitoitega veokite uus põlvkond on verstapost meie töös jätkusuutliku transpordi nimel ja meie pikaajaline eesmärk on heitkoguste täielik kõrvaldamine. Meil on hea meel, et meie pingutused on pälvinud nii suurt tähelepanu. Juhtides tähelepanu jätkusuutlikkusele ning tunnustades märkimisväärseid edusamme selles valdkonnas, aitab aasta jätkusuutlikuima veoki auhind suunata transpordisektorit väiksema keskkonnamõju poole," sõnab Lars Mårtensson, Volvo Trucksi keskkonna- ja innovatsioonidirektor.
Aasta jätkusuutlikuima veoki auhinna annab välja Vado e Torno, üks Itaalia juhtivaid veokiajakirju, koostöös Itaalia ülikooliga Politechnico di Milano.

Gallery