Veokid

Võistluse Volvo Trucks Driver Challenge 2018 Eesti tšempion ja globaalse võistluse finalist on Marek Pilv (Aspar-Trans OÜ).

Täna, 4. augustil, krooniti Volvo Trucks Driver Challenge 2018 Eesti tšempioniks Marek Pilv (Aspar-Trans OÜ). Eesti eelsõitudel osales kokku 177 võistlejat. Marek Pilv esindab Eestit septembris toimuvas Volvo Trucks Driver Challenge globaalses finaalis.
Augustil, krooniti Volvo Trucks Driver Challenge 2018

2011. aastast Eestis toimunud Volvo Trucks Driver Challenge fookuses on veokijuht, kes omab tähtsat rolli nii liikluskultuuri kujundamises kui ka transpordiettevõtte tulemustes. Eesti osavõistluste parimad osalesid täna Volvo Estonia Jõhvi esinduses toimunud finaalis, kus panid end proovile ökonoomsus- kui ka virgusõidurada läbides ja tutvusid liiklusohutusprogrammiga PEATU VAATA LEHVITA.

Kolmandana võistlusraja läbinud Marek Pilv oma sooritust täiuslikuks ei hinnanud "Tunne ei ole just liiga hea, aga eks täiuslikkuse otsingul võiks siin õhtuni lihvida. Närvi pole mõtet minna." 

Koit Kolganurm, Volvo Estonia veokijuhtide koolitaja jäi päevaga rahule: „Rada oli kõikidele osalejatele uus, pinget lisas läbimisaja ajapiirang ja pikkus, mis eksimusi ei andestanud. Rõõm oli näha, et tulemusi võib hinnata suurepärasteks kõikide osalejate puhul ja et eelmiste aastate osalejad on aktiivselt tegelenud temaatika reklaamimisega ka oma ettevõtete sees."

Võitja Marek Pilv, kelle karjäärist leiab töökohti "loomalaudast stripibaarini", on nüüdseks kolm aastat veokijuhina töötanud ja leiab, et tegemist on hea ning väljakutseid pakkuva tööga: "meie ettevõttes on kütusekulu pidevalt fookuses ja see on sarnaselt fitnessile midagi sellist, millega tuleb pidevalt tööd teha ja igapäevaellu integreerida.

Ettevõtjale on temaatika tähtis, kuna ökonoomsed veokijuhid mõjutavad märgatavalt ettevõtte tulemusi ja veokijuhile, kuna ökonoomse sõidustiili poolest tuntud juht on hinnatud töötaja."

Hannes Reinvald, kes kuu tagasi võttis vastu VISTA maailmameistriks kroonitud kolleegid, sõnas peale esikolmikule auhindade kätte jagamist: "Kõik, kes end võistlusel proovile panid ja midagi uut õppisid on kiitust väärt, esikaheksa on kahtlemata võitjad juba selle saavutuse nimel. Rõõm on saata Eestit globaalsesse finaali esindama Marekut, kellelt meil kõigil on palju õppida."

Volvo Trucks Driver Challenge 2018 finaali edetabel:

koht nimi ettevõte
1 Marek Pilv ASPAR-TRANS OÜ
2 Raimo Rand ZINTAREX OÜ
3 Heiki Hütt MIIL OÜ
4 Toomas Kukk TIKU VEOD OÜ
5 Virgo Unt CARNET OÜ
6 Vadim Kolomeitsev EVAIL OIL OÜ
7 Aare Müil ASPAR-TRANS OÜ

Lisaks jõudis finaali Harry Aavekukk (HADRIANUS OÜ), kes kahjuks ei saanud finaalis osaleda.

Volvo Trucks Driver Challenge 2018 Eesti finaali auhinnafond


I koht - osalus Driver Challenge globaalses finaalis Göteborgis, unikaalne Driver Challenge karikas, Volvo Estonia kinkekaart, 1000 liitrit AdBlue'd Premium Kaubanduselt, nädalavahetus Info-Auto Volvo demoautoga, Neste Truck+ süsteem veokitele ja kütuse kinkekaart, My Fitness kinkekaart

II koht - unikaalne Driver Challenge karikas, Volvo Estonia kinkekaart, 500 liitrit AdBlue'd Premium Kaubanduselt, Neste Truck+ süsteem veokitele ja kütuse kinkekaart, My Fitness kinkekaart 

III koht - unikaalne Driver Challenge karikas, Volvo Estonia kinkekaart, 250 liitrit AdBlue'd Premium Kaubanduselt, Neste Truck+ süsteem veokitele ja kütuse kinkekaart, My Fitness kinkekaart

Kõikidele finalistidele edastasid kingituse ka koostööpartnerid.

Finaalvõistluse toimumispaigaks oli kolmandat aastat avatud olev Volvo Estonia Jõhvi esindus "on rõõm finalistid vastu võtta meie Jõhvi esinduses, mis nüüdseks piirkonna klientidele heaks tugipunktiks saanud," sõnas Hannes Reinvald, Volvo Estonia järelteeninduse juht.


Raili Riiberg, Volvo Estonia müügi- ja turundusjuht võttis võistluspäeva kokku sõnades „Volvo Trucks Driver Challenge toimus Eestis juba kuuendat korda ja sel korral oli rõõm edastada unikaalne Driver Challenge karikas Marekule. Eelnevatel aastatel on domineerinud võistlusel ettevõtete omanikud, sel aastal andsime karika veokijuhile, kes on hingega asja juures ja mõtleb iga päev, kuidas oma sõidustiili parendada."

P.S. Võistluse puhul on veel septembri lõpuni kehtib Volvo Estonias eripakkumine Driver Challenge Special Edition eriveokile, mille fookuses veokijuhi sõidumugavus ja kütuseökonoomia lahendused. Lisainfo volvoestonia@volvo.com

Fotod: Frederik Klanberg