Veokid

Volvo Trucksi kütusesäästlikud uuendused

Volvo Trucksi täiustatud D11 ja D13 diiselmootorid Volvo FH, FM ja FMX mudelitele vastavad uuele Euro 6 faas D regulatsioonile ja sisaldavad mitmeid uuendusi, mis toovad kaasa väiksema kütusekulu transpordiettevõtetele.
Volvo Trucksi kütusesäästlikud uuendused

“Kütusekulu moodustab transpordiettevõtete kuludest pea kolmandiku ja jätkame otsinguid kütusekulu vähendamiseks pidevalt,” ütleb Claes Nilsson, Volvo Trucksi president. “Sel korral on mitmete väikeste täiustuste tulemuseks märgatav kulude kokkuhoid, mis ei too samas kaasa kompromisse jõudluses või tootlikkuses.”

 

Uue Euro 6 faas D fookuses on veoki heitmete vastavuse tagamine kehtestatud normidele igapäevases tavakasutuses. Volvo Trucksi sammud vastamaks rangematale keskkonnanõuetele sisaldavad uut mootori tarkvara ja paremaid materjale heitmete järeltöötlussüsteemi pindadel.

Uuendatud D13 diiselmootor kasutab ka uut VDS-5 madala viskossusega õli ja uusi kolvirõngaid, mis vähendavad kütusekulu ja sisemist hõõrdumist. Lisaks säästab 500 hj mootor kütust tänu sama kõrgele surveastmele kui 460 ja 420 hj variandid.

Kaardiandmetel põhinev I-See tarkvara kasutab eesoleva teekonna topograafilist informatsiooni käiguvahetuste, kiirendamiste ja mootoripiduri töö juhtimiseks. Tarkvara on loodud veoki intertsi kasutamiseks parimal võimalikul viisil ning see on läbinud mitmeid uuendusi, näiteks uus käiguvahetuse strateegia ja selektiivne vabaveeremine, mis võimaldab veelgi efektiivsemalt kasutada vabakäigule lülitamise funktsiooni I-Roll.

”Need uuendused toetavad meie kliente uutele regulatsioonidele vastamisel ja samas kütusekulu vähendades nii Volvo FH,  FM kui ka FMX veokitel”, ütleb Claes Nilsson.

Uued mootorid on tellimiseks alates 2018. aasta detsembri lõpust.

Lisainformatsioon:
Birgit Heinsalu
Volvo Estonia OÜ turunduskoordinaator
Email: birgit.heinsalu@volvo.com
Phone: +372 671 8360

LINK kõrge resolutsiooniga piltidele:  https://bit.ly/2E561r5
LINK I-See filmile: https://youtu.be/YJMUtL0rXEA

PDF

Volvo Trucks pakub transpordilahendusi. Klienditugi on tagatud globaalse võrgustiku vahendusel, kuhu kuulub 2100 edasimüüjat ja töökoda enam kui 130 riigis. Volvo veokeid toodetakse 16 riigis üle maailma. 2017. aastal tarniti klientidele enam kui 112,000 Volvo veokit. Volvo Trucks on osa Volvo Grupist, mis on üks maailma juhtivaid veoki-, bussi- ja ehitusmasinate tootjaid. Grupp pakub ka finantseerimislahendusi. Volvo Trucks põhiväärtusteks on kvaliteet, ohutus ja keskkonnahoid.