Veokid

Regati Muhu väin sujuvat logistikat aitavad tagada DSV ja Volvo Estonia

Eesti vanima purjeregati Muhu väin logistikapartnerid DSV Transport ja Volvo Estonia aitavad tagada regati ajal purjetajatele vajalike esemete transpordi ja logistika. 2018. aastal tähistatakse regatiga Eesti Vabariigi 100. ja Eesti Jahtklubide Liidu 90. ja Kalevi Jahtklubi 70. sünnipäeva.
Regati Muhu väin sujuvat logistikat aitavad tagada DSV ja Volvo Estonia

Eesti vanimale regatile on sel aastal registreerunud 108 jahti ja 600 purjetajat, kes külastavad nädala jooksul Pirita, Kakumäe, Kärdla, Kihnu ja Pärnu sadamaid. Eesti Jahtklubide liidu president Egon Elsteini sõnul tähistatakse Eesti suurimal purjetamispeol Eesti Vabariigi 100. ja Eesti Jahtklubide Liidu 90.

ja Kalevi Jahtklubi 70. sünnipäeva. „Juubeliaastal on Muhu Väina regatist osasaajate ring veelgi laiem, lisaks võistlusprogrammile sõidetakse kaasa ka matkagrupis ning kõigile on avatud EV100 merepeod toovad kindlasti juurde uusi purjespordisõpru."

DSV ja Volvo Trucks muudavad Muhu väina regatiliste elu lihtsamaks

Veel mõned aastad tagasi oleks Muhu väin tähendanud purjetajatele lisaks pingelisele võistlusele ka lisalogistikat "Neli aastat tagasi panime esimest korda regati-veoki käima ja oleme saanud aastate jooksul väga palju positiivset vastukaja. Ei kujuta ette, mis abiväed pidid enne kaasa sõitma, et kõik vajalik õigeaegselt järgmises sadamas kohal oleks," kommenteerib DSV müügi- ja turundusjuht Tanel Vaarmann. 

Aastate vältel on Volvo ja DSV oma teenust vastavalt purjetajate juhistele kohandanud, lisaks on suur osa teenuse kvaliteedis kinni ka veokijuhist Uve, kes igal aastal spetsiaalselt võistluse ajaks end rooli sätib.

"Hea veokijuht on korrektse transporditeenuse pakkumisel esmatähtis ja rõõm on taas Uvega koostööd teha. Anname oma uue Volvo FH demoveoki, mis regati puhul varustatud nii kabiini erikleebiste kui ka erikujundusega haagiseg, rõõmuga sõbraliku ja professionaalse veokijuhi kätte," kommenteerib Volvo Estonia turundusjuht Raili Riiberg.

Silmajääv, spetsiaalselt regati tarbeks kujundatud autorong, liigub sadamast sadamasse võttes peale purjetajate esemed, mida sel etapil parajasti vaja ei ole. Regati graafik on pingeline ja planeerimine ning kommunikatsioon on äärmisel täpne: Muhu väina eriveok peab saabuma graafikujärgsesse sadamapeatusesse enne esimese võistleja kohalejõudmist, mis mõne sadama puhul ka tõelist väljakutset pakub.

Tere tulemast Muhu väinale

Eesti suurimat ja pikima ajalooga regatti on võimalik jälgida nii maal kui merel. Lingid leiab regati kodulehelt www.muhuvain.ee