Veokid

Volvo on saanud tellimuse 17 elektribussi tarnimiseks Oslosse

Volvo Buses on saanud tellimuse 17. elektribussi Volvo 7900 Electric tarnimiseks Oslo linnas tegutsevale Norgesbussile. Nüüdseks on kokku neli Norra linna tellinud täiselektrilisi Volvo busse.
Volvo on saanud tellimuse 17 elektribussi tarnimiseks Oslosse

Ühistranspordiettevõte Norgesbuss Oslos (Norra), on esitanud tellimuse 17. elektribussi tellimiseks ettevõttelt Volvo Buses. Seega on tegemist neljanda Norra linnaga Trondheimi, Drammeni ja Lillehammeri järel, kes elektribusside kasuks otsustanud.

Bussid alustavad tööd Romerike piirkonnas, Põhja-Oslis, ja tarnitakse kliendile "võtmed kätte" paketina, kus sõidukite hoolduse, remondi ja akude eest vastutab Volvo Buses fikseeritud kuutasu eest.

Bussid alustavad piirkonnas tööd 2019. aastal. Esimesed sõidukid tarnitakse 2019. aasta esimeses kvartalis ja varustatakse ITxPT (Information Technology for Public Transport) tehnoloogiaga.

"Meil on hea meel, et Norgesbuss on valinud meid partneriks selles projektis", ütleb Svenn-Åge Lökken, Volvo Buses Norway müügijuht.

"Norgesbuss on valmis roheliseks muutuseks ja töötame nullemissioonide nimel bussitranspordis. Volvo elektromobiilsuse kogemus ja järjepidev töö busside veelgi keskkonnasõbralikumaks muutmisel, on meie jaoks inspireeriv. Ootame huviga busside tarnet, mis on positiivne nii juhtidele kui ka reisijatele, aga eriti veel kohalikele elanikele," ütleb Henning Berthelsen, Norgesbuss AS tehnikajuht.
Busside akude mahtuvus on 200 kWh ja laadimiseks kasutatakse CCS kaabliga depoos.

Volvo elektribusside energiakulu on umbes 80 protsenti madalam sarnastest diiselmootoriga bussidest.
Volvo elektribusse müüakse muuhulgas Rootsis, Luksembourgis ja Poolas. Lisaks täiselektrilisele Volvo 7900 Electric mudelile on Volvo Buses valikus ka hübriidbussid ja elektrihübriidbussid. Volvo Buses on müünud enam kui 4000 elektrifitseeritud bussi üle maailma.