Veokid

Võistluse Volvo Trucks Driver Challenge 2018 Eesti finaal 4. augustil Jõhvis!

Laupäeval, 4. augustil, võistlevad kaheksa parimat veokijuhti Eesti meistri tiitli nimel. Auhinnaks koht Volvo Trucks Driver Challenge globaalses finaalis Göteborgis, Rootsi. 2011. aastast Eestis korraldatud võistlusel osales sel aastal rekordilised 177 võistlejat. Võistluse peakohtunik Koit Kolganurm sõnab, et on rõõm näha veokijuhi rolli tähtsustumist transpordiettevõtetes.
Võistluse Volvo Trucks Driver Challenge 2018

2011. aastast Eestis toimunud Volvo Trucks Driver Challenge on globaalne võistlus, mille fookuses veokijuhi tähtis roll liikluskultuuri kujundamises ja transpordiettevõtte tulemustes.

Eesti osavõistluste kaheksa parimat osalevad 4. augustil Volvo Estonia Jõhvi esinduses (Pargi 25a, Jõhvi) toimuvas finaalis. Eesti tšempion esindab Eestit septembris toimuvas globaalses finaalis Göteborgis, Rootsi.

Fookuses veokijuht

Volvo uurimused on näidanud, et ettevõtete kuludest on pea kolmandik seotud kütusega ja et kütusekulu fookusega kaasneb ka turvalisem ja vara säästvam käitumine roolis.

„Professionaalne veokijuht on vastutusrikas roll - tegemist on ühe kõige koolitatuma liiklejaga ja ettevõtte esindajaga nii liikluses kui ka koostööpartnerite juures, kes saab oma käitumisega mõjutada liikluskultuuri arengut ja transpordiettevõtte tulemusi," sõnab Volvo Estonia turundus- ja müügijuht Raili Riiberg, „seega on loomulik, et veokijuhid, nende töökeskkond ja koolitused on üha enam transpordiettevõtete esindajate fookuses ning Volvo Trucks Driver Challenge aitab parimatest parimad ka sõna otses mõttes pjedestaalile tõsta."

Alates 2011. aastast on võistlusel Volvo Trucks Driver Challenge osalenud 844 veokijuhti ja võistlus inspireerib veokijuhte ka võistlusejärgselt kütusekulule enam tähelepanu pöörama, eriti kui teema on südamelähedane ka ettevõtte omanikule ja abiks telemaatikasüsteem Dynafleet.

Koit Kolganurm, Volvo Estonia OÜ veokijuhtide koolitaja: „Veokijuhtide koolitamine ja huvi koolitustel osaleda on muutumas - transpordidettevõtete omanikud mõistavad, et kütusesäästlik sõidustiil ja töövahendi heaperemehelik kasutus on omavahel seotud ning seega potentsiaalne tulu suurem kui vaid kütus.

Rõõm on näha, et käesolev võistlus on mitmetele transpordiettevõtetele muutunud toredaks traditsiooniks, et end koos proovile panna ja parimaid premeerida."

Kaheksa parimat Eesti finaalis
Eesti 177. osaleja hulgast jõudis finaali Tallinna, Tartu, Pärnu ja Jõhvi eelvõistluste kaks parimat, kes panevad end proovile 4. augusti finaalis. Lisaks võistlussõitudele sisaldab programm ka koostööpartnerite tutvustusi ja ülevaadet Volvo lastele suunatud liiklusohutusprogrammist PEATU VAATA LEHVITA.

Mitmed Volvo Trucks Driver Challenge finalistidest on kütusesäästlikku sõitmise evangelistid ja Volvo Trucks suurepärased saadikud, kes ka oma kolleege aktiivselt kaasavad:

  • Aare Müil, ASPAR-TRANS OÜ
  • Harry Aavekukk, HADRIANUS OÜ
  • Heiki Hütt, MIIL OÜ
  • Marek Pilv, ASPAR-TRANS OÜ
  • Raimo Rand, ZINTAREX OÜ
  • Toomas Kukk, TIKU VEOD OÜ
  • Vadim Kolomaitsev, EVAIL OIL OÜ
  • Virgo Unt, CARNET OÜ

Kes saavutab parima tulemuse ja esindab Eestit Göteborgis selgub juba 4. augustil.

Finaalis peavad osalejad läbima ettenähtud võistlusraja fikseeritud aja piires ja liikluseeskirju järgides. Tulemusi mõõdetakse Volvo ametliku telemaatikatsüsteemiga Dynafleet.

Mitmekülgne auhinnapakett

Volvo Trucks Driver Challenge 2018 auhinnad pööravad tähelepanu nii veokijuhile kui ka transpordiettevõttele:

  • I koht - osalus Driver Challenge globaalses finaalis Göteborgis, unikaalne Driver Challenge karikas, Volvo Estonia kinkekaart, 1000 liitrit AdBlue'd Premium Kaubanduselt, nädalavahetus Info-Auto Volvo demoautoga, Neste Truck+ süsteem veokitele ja kütuse kinkekaart, My Fitness kinkekaart
  • II koht - unikaalne Driver Challenge karikas, Volvo Estonia kinkekaart, 500 liitrit AdBlue'd Premium Kaubanduselt, Neste Truck+ süsteem veokitele ja kütuse kinkekaart, My Fitness kinkekaart 
  • III koht - unikaalne Driver Challenge karikas, Volvo Estonia kinkekaart, 250 liitrit AdBlue'd Premium Kaubanduselt, Neste Truck+ süsteem veokitele ja kütuse kinkekaart, My Fitness kinkekaart
  • Lisaks kõikidele finalistidele kingitus koostööpartneritelt.

2018. aasta võistlust aitasid korraldada ametlik kütusepartner Neste Eesti, elustiilipartner My Fitness Eesti, AdBlue partner Premium Kaubandus, haagisepartner Schmitz Cargobull Eesti ja loosiauhinna annab välja Info Auto Volvo.

Kokkuvõtteks sõnab koolitaja Kolganurm: „Võistlus on suurepärane näide veokijuhi tähtsast rollist roolis - kõikides esindustes oli sama veok ja tingimused, aga kütusekulu erinevus edetabeli esimese ja viimase võistleja puhul vaid paarikümne kilomeetri peale paar liitrit.

Võistlusrajad olid meil 20-40 kilomeetrit ja kulu erinevus väike, aga mõeldes sadadele tuhandetele kilomeetritele, mida professionaalsed veokijuhid igal aastal läbivad, näitab mõju, mida veokijuhi sõidustiil võib kaasa tuua ettevõtte finantstulemustele."

P.S. Võistluse puhul on veel septembri lõpuni kehtib Volvo Estonias eripakkumine Driver Challenge Special Edition eriveokile, mille fookuses veokijuhi sõidumugavus ja kütuseökonoomia lahendused. Lisainfo volvoestonia@volvo.com