Veokid

Volvo Buses tutvustas uhiuut bussiseeriat

Volvo Buses esitles täiesti uut turisti- ja liinivedudeks ettenähtud bussiseeriat. Esmaklassiline disain, kütusesäästlik aerodünaamika ja tipptasemel ohutus – Volvo Buses on teinud märgatavad sammud edasi neis valdkondades.
Volvo Buses tutvustas uhiuut bussiseeriat

„Oleme ellu viinud suurima Euroopa bussiseeria uuenduse pärast mitut aastakümmet. Muudatused hõlmavad kõike, alates bussi konstruktsioonist ja sõiduomadustest ning lõpetades täiesti uue ja modernse disainikeelega. See on tervikkontseptsioonil põhinevate busside jaoks uus platvorm. Olen veendunud, et meie kliendid ja nende reisijad kiidavad tulemuse heaks," ütleb ettevõtte Volvo Buses president Håkan Agnevall.

Seeriasse kuulub kaks mudelit: luksuslik Volvo 9900 ja mitmekülgne Volvo 9700. Mõlemat saab kohandada täpselt kliendi tööga seotud vajadustega.

Et turisti- ja liinivedude üks peamisi eesmärke on pakkuda reisijatele meeldivat kogemust, on Volvo Buses investeerinud märkimisväärseid ressursse mugavuslahendustesse. Hea isolatsiooniga kere tagab madala müra- ja vibratsioonitaseme ning kliimasüsteem hoiab kogu bussis püsivat ja meeldivat temperatuuri, olenemata välistingimustest. Ergonoomilised reisijaistmed on Volvo enda disainitud.

Disainimeeskond pööras suurt tähelepanu ka visuaalsele ja tunnetuslikule kvaliteedile. Reisijad saavad nautida rahulikku ja tasakaalukat värvilahendust ning maitsekaid kombinatsioone tekstiilist, nahast ja ilmestavatest metallosadest. Interjöör on välja töötatud igas mõttes parima kogemuse tagamiseks.

„Meie eesmärk oli luua modernne, otstarbekohane, sõbralik ja soe üldmulje, mis on samal ajal tugeva karakteriga," ütleb ettevõtte Volvo Buses disainidirektor Dan Frykholm.

Kõige luksuslikum versioon on uus lipulaev Volvo 9900. Võrreldes eelmise põlvkonnaga, on selle üldkõrgus suurenenud 12 cm. See on teinud ruumi suuremale pakiruumile ja liigutanud ka bussi istmed kõrgemale. Peale selle on bussil ettepoole kaldus põrand ja suured aknad, mis tagavad hea nähtavuse nii ettepoole kui ka külgsuunas. Reisijateruumi lagi on 8 cm kõrgem ning seinte ja lae sujuvam üleminek loob interjöörist märksa avarama mulje.

Uhiuue rooli ja uute näidikutega juhiruum on ülejäänud bussiga täielikult integreeritud, kuid samas säilib juhi privaatsus, mida on vaja bussi segamatuks juhtimiseks ja täielikult kontrolli all hoidmiseks. Volvo 11-liitrise mootori ja I-Shifti käigukastiga jõuülekanne tagab Volvo kaubamärgile iseloomulikud suurepärased sõiduomadused. Tänu bussi madalamale raskuskeskmele on paranenud ka stabiilsus ja manööverdusvõime.

Uus Volvo 9000 seeria jääb kindlaks Volvo põhiväärtustele - kasutatav tehnoloogia teeb sellest ühe ohutuma bussiseeria turul. Nii Volvo 9700 kui ka Volvo 9900 pakuvad aktiivse ja passiivse ohutuse terviklahendusi. Uus juhi valvsusabisüsteem on ette nähtud liiklusõnnetuste vältimiseks, mille põhjuseks on juhi väsimus või tähelepanematus. Süsteem jälgib juhi sõidukäitumist ning bussi asukohta sõiduraja ja teeservade suhtes. Kui süsteem tuvastab juhi sõidukäitumises unisust või tähelepanu hajumist, näidatakse näidikuploki hüpikaknas hoiatavat teadet ja kostab helisignaal. Uuenduste hulka kuuluvad ka tugevam ja suurema löögijõu absorbeerimisvõimega laupkokkupõrke tõke (FIP) ning esiukse alaosas paiknev klaaspaneel, mis võimaldab juhil bussi läheduses olevaid liiklejaid paremini märgata.

Ettevõtte Volvo Buses insenerid ja disainerid on välja töötanud ka vajalikud tingimused hea kütusesäästlikkuse ja väikese kliimamõju jaoks. Siledate pindade ja ümardatud nurkadega aerodünaamiline väliskuju tagab väga väikese õhutakistuse. Tänu kergete materjalide kasutamisele on täismass vähenenud 350 kg võrra. Tulemuseks on kuni 4% väiksem kütusekulu ja CO2-heide. Kaugbusside korral, mis võivad aastas läbida 100 000-300 000 km, tähendab see märkimisväärset kokkuhoidu. Kui tellida ka funktsioonid Dynamic Chassis Lowering ja Volvo I-See*, saavad kliendid veelgi rohkem kütust säästa.

Parem stabiilsus, bussi väiksem mass ja mitmed muud omadused (nagu suurepärane korrosioonikindlus) tulenevad kõik täiesti uuest kerekonstruktsioonist. Uhiuute Volvo 9900 ja Volvo 9700 konstruktsioon tagab eduka, pika ja tõhusa kasutuskestuse.

„Soovime olla oma klientide jaoks parim äripartner, keskendudes kasutustsükli kuludele, kasutuskindlusele ja töökindlusele. Meie uhiuued modernsed bussid ja paindlikud teenused esindavad turul väga konkurentsivõimelist ja terviklikku väärtuspakkumist. Lühidalt öeldes, teeme kliendile lihtsamaks suurepärase teenuse pakkumise ja raha teenimise," ütleb Håkan Agnevall.

Faktid uute Volvo 9900 ja 9700 kohta

  • Volvo 9900. Kõrgus 3,85 m. Pikkus 12/13/14 m. Teljed 4x2/6x2. Ettepoole kaldus põrand. 
  • Volvo 9700. Kõrgus 3,65 m. Pikkus 12/13/14 m. Teljed 4x2/6x2. 
  • Tänu pakettlahenduste ja võimaluste suurele valikule saab mõlemad mudelid kohandada kliendi vajadustega. 
  • Jõuülekanne: Volvo D11 Euro 6, 430/460 hj, I-Shift (*I-See optimeerib käiguvahetust topograafia järgi). 
  • Kere: Äsja väljatöötatud korrosioonikindel konstruktsioon. Katuse kihiline konstruktsioon tagab bussi väikese massi ja madala raskuskeskme.