Veokid

VISTA maailmameistri tiitli võitis Eesti meeskond VIIES RATAS!

Maailma suurima töökodade töötajatele mõeldud võistluse maailmameistriks krooniti Curitibas (Brasiilia) eile varahommikul Volvo Estonia meeskond "Viies ratas"! Sel aastal osales VISTA’l (Volvo International Service Training Awards) 19 700 võistlejat üle maailma, finaali jõudis 40 parimat ja maailmameistriks Eesti meeskond.
VISTA maailmameistri

"Kvalifitseeritud ja motiveeritud tehnikud on meie töökoja klientide edu alus. Just seetõttu investeerime nii palju ja järjepidevalt töötajate kompetentsi. VISTA on jäämäe tipp, kus meie tehnikud saavad end igal teisel aastal proovile panna oma teadmisi testides kolleegidega üle maailma.

Võistlus toob tähelepanu igapäeva oskustele, meeskonnatööle ja annab võimaluse oma igapäevatöö üle uhkust tunda," ütleb Claes Nilsson, Volvo Trucks president, ja lisab "on eriti suur rõõm näha võidumeeskonda väiksest Eestist - meeskonna „Viies Ratas" tulemus inspireerib meid kõiki üle maailma. Hästi tehtud - Maksim, Madis, Meelis, Lauri ja Maksim!"

Pingeline võistlus sai alguse juba 2017 aasta septembrist ja edukas tuli olla nii esimeses teooriavoorus, regionaalses poolfinaalis kui ka Curitibas, Brasiilia, toimunud finaalis.

Meeskonna "Viies ratas" esindaja Madis Reinpõld ütles, et auhinnagaalal oli pinge maas "Meeskonnatöö toimis hästi, aga võistlus oli raske ja arvasime, et heal juhul jõuame esimese 20. hulka. Võistluse kohtunikud küll kiitsid meie paari lahendust ja kiirust, aga liialt me neid kiituseid üle ei tähtsustanud."

Peale auhinnatseremooniat oli terve Volvo Estonia meeskond ja meeste lähedased suure saavutuse puhul ütlemata uhked. Avo Vassar, võidumeeskonna „Viies Ratas" kodutöökoja juhataja Tallinnas sõnas: „On keeruline sõnadesse panna, kui uhked oleme Madise, Meelise, Maksimi, Lauri ja Maksimi saavutatud tulemuse üle. Oleme Tallinna esinduse ja ettevõttena Volvo Estonia aastast aastasse töötanud selle nimel, et olla klientidele hea koostööpartner. Meeskonna võit globaalsel suurvõistlusel annab indu jätkata ja kinnitab, et oleme õigel teel!"

Võidupäeval Eestit külastanud Volvo Trucks Euroopa regiooni asepresident Ann Frisk saatis meeskonnale videotervituse ja rõhutas veelgi üle, kui tähtis selline võit on: "On rõõm täna asjade kokkulangemise tõttu olla just VISTA 2017-2018 koduesinduses. Õnnitlen teid erakordse saavutuse puhul ja soovin tervele meeskonnale õnne ja edu!"

Baltimere regiooni juht Malgorzata Kulis saatis võidust kuuldes juba varahommikul tervitused tervele meeskonnale: „Olen väga uhke ja õnnelik, et Baltimere regiooni meeskond, eriti Eesti meeskond, on võitnud globaalse võistluse VISTA 2017-2018. Võistlus kinnitas veelgi seda, kui pühendunult meie kompetentsed tehnikud igapäevaselt töötavad. Ka saime tehnikutele loodud koolitusprogrammile, mille eesmärk on loodud pakkuma kvaliteetset teenust meie töökodade klientidele, käesoleva VISTA tulemusega suurepärase hinde. VISTA võidu tõi Eesti meeskonnale kompetents, järjepidevus, kirg oma töö ja usaldus meeskonna vastu. See võit on ka kinnitus meie klientidele, et nende veokite eest hoolitsetakse suurepäraselt."

Esimene VISTA toimus 1957. aastal. Sellest ajast alates on veokimehhaaniku töö muutunud autotööstuse tehniku positsiooniks, arvut on muutunud põhiliseks töövahendiks töökojas ja amet kui selline on läbi teinud fundamentaalse muutuse. Tänapäeva veokid on viimase sõna tehnoloogiaga täidetud ja tehnikud peavad tegelema nii mehhaaniliste, elektrooniliste kui ka IT alaste küsimustega. Lisaks järjepidevalt kasvav klientidepoolne soov suurendada veokite tööaega.

"Kokkuvõtlikult võib öelda, et veok peab olema pidevalt valmis tööd tegema - praktikas tähendab see seda, et tehnikud peavad täpselt läbi viima planeeritud töid, valmis samas kiirelt leidma lahenduse ka ootamatutele väljakutsetele ehk kiirelt tuleb leida informatsioon, analüüsida ja otsustada. Tänapäval ei ole keegi nõus oodatust pikema remondiaja, varuosade kehva laoseisu või tööga, mida mitu korda ümber tuleb teha," selgitab Martin Merrick, Volvo Trucks järelturu asepresident.

VISTA 2017-2018 võistluse teemaks on "Performance is Everything", mis on täpne kirjeldus võistluse sisust: selleks, et meie kliendid saaksid pakkuda suurepäraste teenust, peame ka meie andma endast kõik.

"Just nii see käibki - meie eesmärgiks on, et meie klientide veokeid teenindavad maailma parimad tehnikud. VISTA abil soovime tähelepanu tuua ja premeerida tähtsat tööd, mida meie töökojad teevad iga päev. Samas meelitada uusi talente huvitavale ja mitmekülgsele ametile, millel suurepärane tulevik," ütleb Anna Rogbrant, VISTA projektijuht.

VISTA võidumeeskond saabub Tallinna lennujaama pühapäeva hilisõhtul kell 23:59. Kõik õnnitlejad on oodatud!

VISTA faktid

• VISTA on lühend nimest Volvo International Service Training Awards;
• Võistlus on avatud Volvo Trucks ja Volvo Buses esinduste personalile;
• Toimub igal teisel aastal alates 1957. aastast;
• Sel aastal osales 19700 võistlejate üle maailma;
• 240 neljaliikmelist meeskonda kvalifikseerusid Göteborgis toimunud poolfinaali; 
• 40 meeskonda jõudsid Curitibas toimunud finaali; 
• VISTA 2017-2018 võitjaks kuulutati Volvo Estonia Tallinna esinduse meeskond VIIES RATAS!