Veokid

Jaotusvedudeks mõeldud Volvo FE täieneb uute kabiinide ja gaasimootori valikuga

Volvo Trucks täiendab linnavedude jaoks mõeldud Volvo FE madala sissepääsuga kabiinide valikut uute võimalustega. Suuremalt jaolt on tegemist juhi ohutuse ja tootlikkuse parandamisega. Ühtlasi on gaasimootorid nüüd saadaval kõigile Volvo FE kabiinide ja raamide kombinatsioonidele. Tänu sellele on Volvo FE hea valik veooperaatori vajadustele kohandatud linnavedudeks.
Jaotusvedudeks mõeldud Volvo FE täieneb uute kabiinide ja gaasimootori valikuga

Madala sissepääsuga kabiin pakub ohutust ja tootlikkust ka kõige nõudlikumates linnatingimustes nii prügi-, jaotus- kui ka ehitusvedudel. Esiteks, kui juht istub madalamal, siis jääb vähem pimedaid nurki ja üldine nähtavus on parem.

„Tihedas linnaliikluses on ohutu liiklemise jaoks oluline näha, mis veoki ümber toimub, ja luua silmside haavatavamate liiklejatega, nagu jalakäijate ja jalgratturitega, kuid see on keeruline. Nüüd saame sellega rohkemates olukordades tegeleda," sõnas Volvo Trucksi jaotusvedude segmendi juht Anders Edenholm.

Teiseks saab juht tänu madalale astmele tõhusamalt töötada ning ühtlasi vähendab see põlve- ja pahkluuvigastuste ohtu.
Madala sissepääsuga kabiinide valikut täiendati variandiga, mis on optimaalne juhile ja ühele kaassõitjale, kelle istmele saab valida õhkvedrustuse. Uus mudel pakub sama selget nähtavust kui senine ja juhi istumine madalamal tähendab ka paremat kontakti veoki ümber toimuvaga.

Kaassõitjapoolse ukse lisaaken parandab vaatevälja veelgi ja seega on pimedaid nurki võimalikult vähe.
Uus kabiin on konkurentsivõimeline täiendus praegusele madala sissepääsuga kabiinide valikule, millel on koht kuni kolmele kaassõitjale ja tasase põrandaga kabiin. Need funktsioonid on vajalikud nii mõneski veosituatsioonis, kuid madal sissepääs annab eelise ka juhul, kui need ei ole esmatähtsad.

„Näiteks linnavedudel juhib veokit ja veab kaupa juht üksi. Kui pead 50 korda päevas kabiini astuma, siis annab madal sissepääs ergonoomilisuse mõttes tohutu eelise, parem nähtavus aga teeb liiklemise ohutumaks ka teistele liiklejatele," ütleb Anders Edenholm kokkuvõtteks.

Uuel kabiinil on sileda põranda asemel mootoritunnel. Mõnel turul tegutsedes on lepingu saamisel nõue, et kaassõitja mugavusvarustusse peab kuuluma istme õhkvedrustuse võimalus.

Volvo FE ja väiksem Volvo FL on nüüd saadaval ka adaptiivse püsikiirushoidiku ja reguleeritava kiiruspiirajaga. Tänu neile süsteemidele on tagatud ohutud vahemaad ja õige kiirus, mis teevadki veokid ideaalseks linnavedude jaoks, kus tuleb eriti arvestada inimeste ja keskkonnaga. 

Volvo FE mudeli jõuallika valikud sobivad erinevate võimsusnõuete ning kohalike keskkonnahoiu ja muude määrustega. 250-350 hj jaoks on olemas ka diiselmootorid, milles saab kasutada taastuvtoorainest toodetud diislit (HVO) ja 320 hj mudelil 100% biodiislit. Lisaks sõidab gaasimootoriga Volvo FE CNG biogaasiga ja tekitab vähe heidet. Volvo FE CNG mudelit saab nüüd kombineerida kõigi kabiinivariantidega, sh uue madala sissepääsuga kabiiniga. 

13. märts 2018

Fakte Volvo FE LEC kohta
Kabiin: Sileda põrandaga kabiin, kuhu mahub istuma kuni neli inimest, või optimeeritud lahendus juhi ja ühe kaassõitja jaoks. Sisenemiskõrgus 530 mm, aktiveeritud langetamisfunktsiooniga 440 mm (315/70 R22,5 rehvid). 90-kraadise avamisnurgaga uksed. 
Veoskeem: 4 × 2 või 6 × 2 pööratava tagumise abisillaga.
Mootor: Volvo D8K Euro 6, millel on 250, 280, 320 või 350 hj, või Volvo G9K Euro 6, millel on 320 hj.
Käiguvahetus: Volvo I-Shift või Allisoni täisautomaatkäigukast.