Veokid

Kolm Volvo Estonia meeskonda VISTA poolfinaalis!

4. septembril alanud Volvo veokite ja busside hoolduskeskuste töötajatele mõeldud maailma suurim võistlus VISTA on jõudnud poolfinaalideni. Kolm Volvo Estonia meeskonda jõudsid võistluse piirkondlikus eelvoorust 180. võistkonna seas parimate hulka ja sõidavad aprillis VISTA poolfinaali Göteborgi, Rootsi.
Kolm Volvo Estonia meeskonda VISTA poolfinaalis!

VISTA on võistlus, mille peamiseks eesmärgiks on edendada töötajate meeskonnatööd, suurendada meeskonnavaimu ja uhkust oma oskuste üle, samuti soodustada enesetäiendamist ja pädevuste arendamist. See on töötajate jaoks võimalus uusi teadmisi saada ja parandada töö kvaliteeti. Põhiliseks eesmärgiks veelgi parem klienditeenindus ja klientide rahulolu.

„VISTA aitab mängulise elemendi abil tuua tähelepanu meie kahele tähtsale valdkonnale - kompetents ja meeskonnatöö. Nende kahe elemendi tulemuseks on rahulolevad kliendid ja meeldiv töökeskkond," ütleb Volvo Trucksi president Claes Nilsson.

Volvo Estonia tehniline koolitaja Maksim Toots sõnul, kelle igapävaks ettevõtte koolitusplaanide planeerimine ja teostamine, oli kolme võistkonna edu aluseks suurepärased teadmised, süvenemine ja koostöö: "Kokku osales võistlusel 13 Volvo Estonia meeskonda ja rõõm on näha, et need, kes võtsid võistluse tõsisemalt ette, saavutasid ka head tulemused, väga lähedal oli ka neljanda võistkonna pääsemine poolfinaali".

Võistlusele VISTA 2017-18 aasta esimeses kahes voorus osales enam kui 4500 võistkonda üle maailma ehk orienteeruvalt 18 000 töötajat Volvo edasimüüjate ülemaailmsest võrgustikust. Selle aasta teema on „Performance is everything" (e.k. "Sooritus on kõige tähtsam"). Võistluse teema rõhutab seda, et Volvo Trucksi ja Volvo Busesi heaks töötades peab töö tulemus olema alati parima kvaliteediga. Samuti on võistlus heaks väljakutseks ettevõttele endale, et leida viise parimate töötajate kaasamisel ja hoidmisel.

"Igapäevas on keeruline vahest näha protsesside algust ja lõppu, mängulisel võistlusel osalemine on hea võimalus end arendada, teadlikult koostööd teha ja pingutuse vilju nautida. Lisaks on kõikidele osalejatele ka VISTA poolt kingitus. Aprillis saame elada võistlusele kaasa juba hoopis pingelisemalt võistlusel," ütleb Volvo Estonia tegevjuht Veiko Tarvis.

„Meeskonnatöö element võistlusel annab kõikidele VISTA osalejatele unikaalse kuuluvustunde. Kokku saavad sarnast tööd tegevad spetsialistid üle maailma," ütleb Claes Nilsson.

VISTA faktid
VISTA ehk Volvo International Service Training Awards (Volvo rahvusvaheline hooldusväljaõppe preemia) toimus esmakordselt 1957. aastal ja oli algselt Volvo tehnikute võistlus Rootsis. 20 aastat hiljem, 1977. aastaks oli võistlus laienenud kõigile mandritele ja hõlmas Volvo volitatud edasimüüjaid kogu maailmas. Tänapäeval on VISTA iga kahe aasta järel toimuv sündmus ja maailma suurim hoolduskeskuste personali võistlus.
2017-2018 aasta VISTA esimestes voorudes osales enam kui 4500 meeskonda. 240 piirkondlikku võitjameeskonda osalevad poolfinaalis, mis toimub aprillis Rootsis Göteborgis, neist 40 parimat kvalifitseeruvad globaalsesse finaali, mis toimub juunis Brasiilias Curitibas.