Veokid

2266 last on osalenud praktilisel liiklusohutuskoolitusel

Täna, 11. mail, läbisid liiklusohutuskoolituse ”PEATU VAATA LEHVITA” Järveküla koolis enam kui 400 õpilast. Kokku on sel aastal läbinud koolituse 2266 last. Juuni alguseni toimuvad koolitused üle Eesti, seejärel läheb koolitussari suvepuhkusele, et jätkata taas sügisel.
2266 last on osalenud praktilisel liiklusohutuskoolitusel

"Oleme otsustanud aidata kaasa liikluses vigastatute arvu vähenemisele. Selleks kutsusime koolieelikute ja algklassiõpilaste liiklusteadlikkuse parandamiseks ellu koolitussarja, mis õpetab liiklema maantee ääres ja reguleerimata ülekäigurajal," ütles Volvo Estonia turundusjuht ja "Peatu Vaata Lehvita" koolitussarja eestvedaja Raili Riiberg.

"Meid ajendas tegutsema Maanteeameti statistika, mille järgi 2017. aastas sai jalakäijana vigastada 55 kuni 13. aastast last. Neist 40% said vigastada reguleerimata ülekäigurajal," lisas Riiberg.

Koolitussari "Peatu Vaata Lehvita" on praktiline liikluskoolitus, mille käivitasid Neste Eesti ja Volvo Estonia kingitusena Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks. Koolituse saavad enda juurde tasuta tellida kõik lasteaiad ja põhikoolid üle Eesti.

„Ohutus on esmatähtis kõiges mida teeme. Usume, et suudame koolitustega tõsta Eesti laste liiklusteadlikkust ning innustada ka teisi ettevõtteid rohkem panustama liiklusohutuse edendamisse," ütles Neste Eesti peadirektor Dennis Antamo. "Võtsime eesmärgiks korraldada Eesti Vabariigi 100 juubeliaasta jooksul vähemalt 100 koolitust. Tänaseks oleme selle eesmärgi ületanud ning peale väikest suvepuhkust jätkame taas sügisel," lisas Antamo.

"Mul on hea meel, et saame panustada ettevõttena laste liiklusohutusse globaalse ettevõtte lokaalse üksusena. Loodame, et järgmiste koolitustega jõuab koolitus veelgi rohkemate veokijuhtideni, kes professionaalsete juhtidena liikluskultuuri enam saavad mõjutada," lisas Volvo Estonia tegevjuht Veiko Tarvis.

Koolitussari jätkub sügisel
Volvo Estonia ja Neste Eesti alutasid "Peatu Vaata Lehvita" koolitussarjaga 2018. alguses ning 11. maiks on liiklusohutuse alaseid teadmisi jagatud 2266-le algklassiõpilasele ja koolieelikule. Toimunud on 106 koolitust üle Eesti. 
Hetkel on koolitusaegade broneerimisega jõudnud oktoobrisse. Koolitus on tasuta. Lisainformatsiooni koolituse ja aegade broneerimise kohta saab aadressilt volvoestonia@volvo.com

Pildid