Veokid

Volvo tarnib sel aastal 16 elektrifitseeritud bussi Inowroclaw’i (Poola)

Volvo Buses on saanud tellimuse kaheksa täiselektrilise bussi ja kaheksa elektrihübriidbussi tarnimiseks Poola linnale Inowrocław. Tegemist on esimeste seelaadsete lepinguga Poolas.

Inowroclaw on esimese Poola linnana otsustanud uuendada bussiparki muutes selle täiselektriliseks. Volvo hübriidbussid on juba kasutusel Põhja-Poolas asuvates linnades, nüüd lisanduvad neile 8 täiselektrilist ja 8 elektrihübriid bussi Volvolt. Sõidukid toodetakse Volvo tehases Wroclawis ja busside tarne on planeeritud 2018. aastaks.

"Meil on väga hea meel, et leidsime Inowrocław linnale sobiva lahenduse ja saame osaleda nende linnatranspordi elektrifitseerimise teekonnal. Sarnaselt teiste maailma linnadega on eesmärgiks linnaõhu kvaliteedi parendamise ja mürareostuse vähendamine," ütleb Håkan Agnevall, Volvo Buses president.

Elektrifitseeritud bussid tarnitakse kliendile võtmed kätte lahendusena, kus Volvo vastutab nii busside kui ka akude hoolduse eest. Bussidel on kaks võimalust laadimiseks - kiirlaadimine lõpp-peatuses ja laadimine CCS klaabliga depoos. Laadimisjaamad baseeruvad OppCharge lahendusel, mida saavad kasutada ka teiste tootjate elektribussid. Energiakulu on Volvo elektribussidel ca 80% madalam kui vastavatel diiselbussidel ja elektrihübriidbussidel on sama number ca 60%.

Volvo on juba eelnevalt Poola tarninud hübriidbusse Poola - näiteks Volvo 7900 Hybrid mudelid sõidavad linnades Wrocław, Sosnowiec, Inowrocław, Tarnowskie Góry ja Varssav. Eelmisel aastal tarnis Volvo 35 hübriibussi Sosnowiec'le, millel on nüüdsest suurim hübriibusside park Poolas.

Tänaseks on Volvo tarninud enam kui 3900 elektrifitseeritud bussi linnatranspordi pakkujatele üle maailma.