Veokid

Volvo Trucks autonoomne transpordilahendus ettevõttele Brønnøy Kalk AS

Volvo Trucks on allkirjastanud kokkuleppe ettevõttega Brønnøy Kalk AS (Norra), et pakkuda esmakordselt autonoomse transpordi lahendust, mille käigus transporditakse paekivi kaevandusest lähedal asuvasse sadamasse.
Volvo Trucks autonoomne transpordilahendus ettevõttele Brønnøy Kalk AS
Volvo Trucks autonoomne transpordilahendus ettevõttele Brønnøy Kalk AS

Brønnøy Kalk AS lahendusega transporditakse kuue autonoomse Volvo FH veokiga paekivi viie kilomeetrisel teekonnal läbi tunnelite kaevanduse ja purustaja vahel. Lahendust on testitud 2018. aasta vältel, et 2019 aasta lõpuks lõplikult kasutusele võtta.

Kokkulepe on Volvo edukate automatiseerimisprojektide järgmine samm, mille jooksul on testitud autonoomset transporti suhkruroo korjel ja prügiveol. Käesolev projekt on Volvo Trucksi jaoks unikaalne, kuna Brønnøy Kalk ei osta mitte autonoomseid veokeid, vaid transpordilahendust – paekivi vedu kahe punkti vahel.

“Tegemist on meie jaoks tähtsa sammuga,” ütleb Raymond Langfjord, kaevanduse tegevjuht. “Valdkonda ilmestav üha nõudlikum konkurents ja tegeleme pidevalt efektiivistamisega. Meil on selge visioon panna enda kasuks tööle uued tehnoloogiad ja digitaalsed lahendused. Otsisime usaldusväärset ja innovatiivset partnerit kellega käesolev lahendus teoks teha ja kelle põhiväärtuste hulka kuulub ka turvalisus ja jätkusuutlikkus. Autonoomsus muudab meid veelgi konkurentsivõimalisemaks globaalsel turul.”

“Meil on au tutvustada autonoomset transpordilahendust, mis aitab meie kliendi väljakutseid lahendada ja samas ei tee kompromissi ohutuses, vastupidavuses ja kasumlikkuses,” ütleb Claes Nilsson, Volvo Trucks president. Globaalne transport on pidevas muutumises ja nõudlus uute lahenduste järgi, et konkurentsis püsida, on suur. Meie eesmärk on olla partner, kes suudab neile vajadustele pakkuda sobivaid tooteid ja teenuseid ”, jätkab Claes Nilsson.

„On rõõm jõuda hetke, kus reaalselt pakume autonoomseid lahendusi,“ ütleb Sasko Cuklev, Volvo Trucks Autonoomsete lahenduste direktor, „Töötades suletud territooriumitel, kus kindel liikumistrajektoor, saame leida parimad lahendused kliendi soovidest lähtuvalt. Käesoleva projekti aluseks on koostöö uute lahenduste leidmiseks, et pakkuda suuremat paindlikkust, tootlikkust ja efektiivsust.”

Kokkulepe hõlmab lahendust, millega klient ostab täieliku transpordilahenduse ja tasub tarnitud tonnide alusel.

Faktid: Volvo Trucks esimene autonoomne transpordilahendus

  • Tehing hõlmab autonoomset transpordilahendust ettevõttele Brønnøy Kalk, mis asub Velfjordis, Norra.
  • Partneriteks on Brønnøy Kalk AS ja Volvo Trucks.
  • Autonoomseid Volvo FH haldab rataslaaduri juht.
  • Teekond hõlmab nii tunnelites kui ka välitingimustes sõitmist.

Lisainformatsioon:
Raili Riiberg
PR, Volvo Trucks
Epost: raili.riiberg@volvo.com
Telefon: +372 5215643

Pildid ja filmid leiate Volvo Trucks pildi- ja filmipangast 

LINK piltidele: https://bit.ly/2JXwMyu
LINK filmile: https://youtu.be/m4wLPfOz-c4

PDF

Volvo Trucks pakub transpordilahendusi. Klienditugi on tagatud globaalse võrgustiku vahendusel, kuhu kuulub 2100 edasimüüjat ja töökoda enam kui 130 riigis. Volvo veokeid toodetakse 16 riigis üle maailma. 2017. aastal tarniti klientidele enam kui 112,000 Volvo veokit. Volvo Trucks on osa Volvo Grupist, mis on üks maailma juhtivaid veoki-, bussi- ja ehitusmasinate tootjaid. Grupp pakub ka finantseerimislahendusi. Volvo Trucks põhiväärtusteks on kvaliteet, ohutus ja keskkonnahoid.