Veokid

Volvo Buses uus buss võitis IAA’l auhinna Sustainable Bus Award

Volvo Buses on võitnud auhinna Sustainable Bus Award 2019, millega tõsteti esile uut mudelit Volvo 9900. Auhind anti üle IAA tseremoonial Hannoveris 19. septembril.
Volvo 9900

Auhind võtab arvesse sõiduki keskkonnamõju ja ka teisi jätkusuutlikkuse teemasid, nagu ohutus, mugavus, müratase, taaskäideldavus ja tootja üldine keskkonnateemaline tegevus.

"Uue 9900 seeria turule toomine on olnud tõeline pöördemoment Volvo jaoks. Modernne disain, keskkonnasäästlikkus ja mitmed juhi sõidukogemust parendavad teemad (näiteks dünaamiline roolisüsteem) on vaid mõned Rootsi tootja poolt tutvustatud uuendused," kirjutas žürii oma aruandes.

"On suur au võtta vastu auhind Sustainable Bus Award 2019. Võitja valik näitab, et žürii on vaadanud bussisektori kogupilti. Meie fookuses on suurepärane kütuseökonoomia, valdkonna juhtivad ohutusfunktsioonid, suurepärased juhi- ja reisijate alad. Volvo 9900 annab bussiettevõtetelete parimad võimalikud tingimused pikaajaliseks jätkusuutlikuks kasumlikkuseks ja klientide teenindamiseks," ütleb Ulf Magnusson, Volvo Buses Euroopa piirkonna juht.

Ohutus: Ohutustsoon, juhi ohutussüsteemid ja mitmed robustsemad laupkokkupõrke puhul turvalisust suurendavad lisad on vaid mõned mitmetest Volvo 9900 ohutuslisadest.

Töökeskkond: Uus, integreeritud juhiala suurendab juhi võimalust efektiivsemalt ja häirimatult sõita. Manööverdamisel on abiks Volvo dünaamiline roolisüsteem ja bussi madal raskuskese pakub suurepärast stabiilsust.

Kütus ja CO2: Väiksem õhutakistus ja mitmed kaalu optimeerivad lahendused vähendavad kütusekulu ja CO2 emissioone. Kütusekulu ja emissioone saab lisaks vähendada valides lisavarustusse Dynamic Chassis Lowering funktsiooni ja Volvo I-See, mis optimeerib käiguvahetuse vastavalt topograafiale.

Sustainable Bus Award auhind anti esmakordselt välja 2016. Võitjad valitakse žürii poolt, kuhu kuuluvad bussiajakirjanikud seitsmes Euroopa riigist.