Veokid

Volvo elektribussid alustavad rändraamatukogudena tegutsemist Göteborgis

Tõenäoliselt maailma esimesed elektrilised rändraamatukogud alustavad järgmisel suvel liikumist Rootsi linnas Göteborgis. Kui Göteborgi Linnaraamatukogu otsustas investeerida kaasaegsetesse rändraamatukogudesse, siis osutusid valituks just Volvo elektribussid.
Volvo elektribussid alustavad rändraamatukogudena tegutsemist Göteborgis
Vaiksed, heitgaaside vabad elektribussid alustavad tegutsemist rändraamatukogudega

Göteborgi Linnaraamatukogul on hetkel linnas ja selle ümbruses tegutsemas kaks rändraamatukogu, mis peatuvad umbes 70nes lugemispeatuses ning 110nes eelkoolis. Nüüd on soetatud kaks uut Volvo elektribussi, mis on kavandatud asendama olemasolevaid rändraamatukogusid 2020. aasta juulis.

Uued rändraamatukogud pööravad rohkem tähelepanu lastele ning peredele, keskendudes elamusele ning lugemisele. Seda on selgelt näha sisekujunduses, kus lisaks raamaturiiulitele on ka lastele ning vanematele mõeldud kohtumispaigad. Busside sisustamisega tegeleb Soome ettevõte Kiitokori OY.

Volvo 7900 elektrilised bussid tarnitakse täieliku käivitusvalmis lahendusena, Volvo tegeleb fikseeritud kuutasu eest sõidukite hoolduse ning nende akupakettidega. Üleöö parkimine, akude laadimine ning hooldus toimub Mölndali uues Volvo Trucks keskuses. Selline lahendus võimaldab Göteborgi Linnaraamatukogul sõidukeid kasutada tunduvalt kauem kui tänaseid busse.

“Tellimus on Kiitokori OY, Volvo Truck Center Mölndali ning Volvo Buses koostöö tulemuseks. Göteborgi Linnaraamatukogu on järginud aina rohkemate klientide eeskuju, soetades terviklahenduse, kus saame hoolitseda bussi ning kõikide seonduvate tugiteenuste eest,“ ütles Volvo Busesi müügijuht Jonas Petters.

“Me ootame 2020. aasta suvel järgmisi rändraamatukogusid, mis võimaldavad meil külastada kõiki lapsi – sealhulgas neid, kes elavad või käivad eelkoolis Göteborgi kesklinna rohelises tsoonis. Valisime just elektribussid, et kindlustada selline võimalus kogu sõiduki kasutusea jooksul, mida on vähemalt 12 aastat,” sõnas Göteborgi linnavalitsuse kultuuriosakonna valdkonna juht Anette Eliasson.   

Elektribusside akupotentsiaal on 250 kWh ning neid laetakse CCS kaabliga. Volvo elektribussid tarbivad umbes 80% vähem energiat kui vastav Euro 6 diiselbuss.

Volvo elektribusse on müüdud Rootsi linnadesse nagu Göteborg, Kungsbacka, Malmö ning Uddevalla. Volvo elektribusse on müüdud ka  erinevatesse linnadesse Taanis, Suurbritannias, Luksemburgis, Hollandis, Norras ja Poolas.  

Lisainformatsioon:
Birgit Heinsalu
Volvo Estonia OÜ turunduskoordinaator
Email: birgit.heinsalu@volvo.com
Phone: +372 5681 4757

Volvo Trucks pakub transpordilahendusi. Klienditugi on tagatud globaalse võrgustiku vahendusel, kuhu kuulub 2100 edasimüüjat ja töökoda enam kui 130 riigis. Volvo veokeid toodetakse 15 riigis üle maailma. 2018. aastal tarniti klientidele enam kui 127000 Volvo veokit. Volvo Trucks on osa Volvo Grupist, mis on üks maailma juhtivaid veoki-, bussi- ja ehitusmasinate ning mere ja tööstusmootorite tootjaid. Volvo Grupp pakub ka finantseerimise ning teeninduse terviklahendusi. Volvo Trucks põhiväärtusteks on kvaliteet, ohutus ja keskkonnahoid.