Veokid

Volvo Trucks innovatsioonidirektor esineb 23. jaanuaril autovedajate aastakonverentsil

Volvo Trucks innovatsioonidirektor Lars Mårtensson tutvustab 23. jaanuaril Autovedajate Aastakonverentsil transpordi tulevikuvisiooni. Ettekandes annab ta ülevaate, elektri- ja gaasiveokitest ning gaasi kasutamise võimalikkusest Euroopa kaubavedudel.
Volvo Trucks innovatsioonidirektor esineb 23. jaanuaril autovedajate aastakonverentsil

Nihe jätkusuutliku veonduse suunas tähendab nii võimalusi kui ka väljakutseid ja Volvo Trucks töötab pidevalt selle nimel, et arendada välja uusi tehnoloogiaid, mis võimaldaksid suurendada energiatõhusust, suunates arengut tihedas koostöös klientidega. Volvo Trucks tegeleb uute tehnoloogiatega, mis tarbiksid veoki kogu elutsüklit arvesse võttes vähem ressursse kui senised.

Transpordisektori elektrifitseerimine on meedias saanud palju tähelepanu, kuid on vaja alternatiivseid lahendusi juba praegu ning gaas on üks lahendusi, mis võimaldab kiiresti töötada välja uusi, kliimasäästlikke tooteid. 2018. aastal tutvustas Volvo Trucks uut gaasiveokit, mida saab kasutada nii piirkondlikeks kui ka kaugvedudeks. Lars Mårtensson: „Oleme suurendanud gaasi osatähtsust selles veokis enam kui 90 protsenti võrreldes meie varasema gaasiveokiga, mis vastas EURO 5 normidele. Ühtlasi annab vedelgaas piisavalt energiat, et sõita kuni 1000 kilomeetrit ühe paagitäiega. Seda tänu asjaolule, et tegemist ei ole traditsioonilise gaasimootoriga, mida käivitatakse süüteküünalde abil, vaid diiselmootoriga, milles gaas süüdatakse väikese koguse diisli või HVO-ga. See ühendab biogaasist saadavad kliimaeelised diiselmootori võimsuse, energiatõhususe ja juhitavusega. Mina ja mu kolleegid usume metaangaasi potentsiaali kaugvedudel: kasutatav kütus võimaldab suuresti keskkonda säästa, sest CO₂-heide on väike, kuid jõudlus seejuures ei vähene. Tegemist on äärmiselt olulise sammuga, tänu millele on võimalik oluliselt vähendada raskeveokitest tingitud kliimamõjusid.”

Biogaasi eredad väljavaated ei tugine ainult positiivsetele omadustele seoses kliima ja keskkonnaga, aga ka sellele, et aina enam transpordiettevõtjaid omavad ühist vaadet sellele, millist rolli kütus täitma peaks. Mårtensson toob välja, et varasem ebakindlus nagu kütuse piiratud kättesaadavus, sobilike sõidukite ja tanklate vähesus, ei ole enam takistuseks: „Saame öelda, et vedeldatud biogaasi sõidukikütusena kasutamiseks on paremad võimalused kui kunagi varem. Vedeldatud biogaas ei ole mitte ainult oluline alternatiiv fossiilsetest materjalidest toodetud diiselkütusele, kuid ka homsepäeva ringmajanduse stabiilne nurgakivi.“

Volvo Trucks innovatsioonidirektori Lars Mårtensson ettekannet veokitööstuse lähitulevikust saab kuulata juba 23. jaanuaril kell 14.00-14.30 Tallinna Loomaaia Keskkonnahariduskeskuses toimuval konverentsil, mille teemaks „Kuhu edasi?“

Lisainformatsioon: https://pood.aripaev.ee/7-autovedajate-aastakonverents

Lisainformatsioon:
Birgit Heinsalu
Volvo Estonia OÜ turunduskoordinaator
Email: birgit.heinsalu@volvo.com
Phone: +372 5681 4757

Volvo Trucks pakub transpordilahendusi. Klienditugi on tagatud globaalse võrgustiku vahendusel, kuhu kuulub 2100 edasimüüjat ja töökoda enam kui 130 riigis. Volvo veokeid toodetakse 16 riigis üle maailma. 2017. aastal tarniti klientidele enam kui 112,000 Volvo veokit. Volvo Trucks on osa Volvo Grupist, mis on üks maailma juhtivaid veoki-, bussi- ja ehitusmasinate tootjaid. Grupp pakub ka finantseerimislahendusi. Volvo Trucks põhiväärtusteks on kvaliteet, ohutus ja keskkonnahoid.