Veokid

Volvo Trucks uus ohutuslahendus aitab veokijuhil hoida paremini pikivahet

Volvo Trucks on kasutusele võtnud uue ohutusfunktsiooni, milleks on pikivahe hoiatus. Pikivahe hoiatus lihtsustab veokijuhi ees liikuva sõidukiga ohutu pikivahe hoidmist ning väldib ohtlikke olukordi. Tagant otsasõidud moodustavad umbes 20% kõikidest veokitega seotud rasketest kokkupõrgetest.
Volvo Trucks uus ohutuslahendus
Tagant otsasõidud moodustavad umbes 20% kõikidest veokitega seotud rasketest kokkupõrgetest. Volvo Trucks uus ohutusfunktsioon – pikivahe hoiatus – lihtsustab veokijuhil ees liikuva sõidukiga ohutu pikivahe hoidmist.

„Sageli põhjustab selliseid õnnetusi tähelepanematus ja liiga väike pikivahe ees liikuva sõidukiga. Pikivahe hoiatus annab veokijuhile esiklaasil oleva punase märgutulega märku kohe, kui veok on ees liikuvale sõidukile liiga lähedal ja enamasti on nii võimalik kokkupõrget vältida,“ ütleb Volvo Trucks liiklus- ja tooteohutuse juht Carl Johan Almqvist.

Pikivahe hoiatus on Volvo Trucks juhiabisüsteemi, avariipidurdusega kokkupõrkehoiatuse, uusim versioon, mille eesmärk on aidata veokijuhil vältida õnnetusi mitmes etapis. Kui pikivahe hoiatusel ei ole soovitud mõju, kasutatakse veokijuhi hoiatamiseks vilkuvat märgutuld ja helisignaali. Lõpuks rakendub täiustatud avariipidur. Kõik see toimub mõne sekundi jooksul.

Uus funktsioon on ette nähtud kasutamiseks põhimaanteedel väljaspool linnasid ja see rakendub kiirusel üle 60 km/h, välja arvatud juhul, kui kasutusel on adaptiivne kiirushoidik. Nii nagu kokkupõrke hoiatussüsteemi muud funktsioonid, kasutab ka pikivahe hoiatus pikivahe arvutamiseks ja teel olevate objektide tuvastamiseks kaamera ja radari kombinatsiooni.

„Täiustame pidevalt oma veokite aktiivseid ohutussüsteeme, et pakkuda veokijuhtidele paremaid võimalusi enda ja teiste liiklejate ohtude vähendamiseks. Pikivahe hoiatus on üks paljudest näidetest, kuidas tehnoloogia aitab veokijuhtidel juhtimist mugavamaks muuta.“

„Ettevõtete jaoks on ohutusse investeerimine mõttekas nii inimeste kaitsmiseks kui ka raha säästmiseks. Väiksemad kindlustus- ja remondikulud ning planeerimata seisakud on vaid mõned argumendid. Peale selle aitab ohutu sõiduviis ka säästa kütust. Hea väljaõpe, ohutusteadlike veokijuhtide ja ohutumate veokite kombinatsioon toob kasu kõigile,“ lausub Almqvist.

Faktid

  • Pikivahe hoiatusfunktsioon on saadaval järgmistel veokitel: Volvo FH, Volvo FH16, Volvo FM ja Volvo FMX, mis on toodetud alates 2018. aasta 23. nädalast. Veokitel peab olema ka Volvo Trucks kokkupõrke hoiatuse süsteem;
  • Pikivahe hoiatuse eesmärk on lihtsustada veokijuhil ohutu pikivahe hoidmist ees liikuva sõidukiga;
  • Kui tuvastatakse, et sõidukid on üksteisele lähemal kui valitud ajavahemik (1,5–3,5 sekundit), ilmub esiklaasile punane märgutuli. Kui veokijuht ei aeglusta sõitu, rakendub kokkupõrke hoiatussüsteem, mis edastab tugevnevaid heli- ja valgussignaale. Seejärel rakendub täiustatud avariipidur;
  • Volvo Trucks kokkupõrkehoiatus koos avariipidurdusega on saadaval mudelitele: Volvo FH, Volvo FH16, Volvo FM, Volvo FMX, Volvo FE ja Volvo FL.

Lisainformatsioon:

Birgit-Helis Heinsalu
Volvo Estonia turunduskoordinaator
Tel: +372 5681 4757
E-post: birgit.heinsalu@volvo.com



Volvo Trucks pakub täielikke veonduslahendusi professionaalsetele ja nõudlikele klientidele, varustades neid kesk- ja raskeveokite täisvalikuga. Klienditugi tagatakse 2100 müügiesindusest ja hoolduskeskusest koosneva ülemaailmse võrgustiku kaudu, mis hõlmab enam kui 130 riiki. Volvo veokite koostamine toimub 15 riigis üle kogu maailma. 2018. aastal tarniti kogu maailmas rohkem kui 127 000 Volvo veokit. Volvo Trucks on Volvo kontserni osa. Volvo kontsern on maailma juhtivaid veokite, busside, ehitusseadmete ning merenduses ja tööstuses kasutatavate tööstuslike mootorite tootjaid. Volvo kontsern pakub ka finantseerimise ja hoolduse täislahendusi. Volvo Trucksi töö põhineb ettevõtte põhiväärtustel – kvaliteedil, ohutusel ja keskkonnahoiul.