Veokid

Liiklusohutuse parandamiseks on õpitud 50 aastat liiklusõnnetustest

Sel aastal möödub 50 aastat, mil Volvo Trucksi meeskond hakkas süstemaatilisi järeldusi tegema liiklusõnnetustest. Saadud teadmised pakuvad ainulaadset väärtust turvasüsteemide ja tulevaste sõidukite disainlahenduste väljatöötamisel, eesmärgiga muuta veokid ja transport ohutumaks.
Liiklusõnnetuste uurijad
Maailmas hukub liiklusõnnetustes 1.35 miljonit inimest igal aastal. “ Me töötame kõigi liiklejate turvalisuse nimel. Meie visiooniks on null õnnetust. Muud võimalust ei ole,” ütleb liiklusõnnetuste uuringute meeskonna juht Anna Theander (paremal), kes seisab koos Volvo Trucksi liikluse ja tooteohutuse direktoriga Anna Wrige Berling (vasakul).

Õnnetuste uurimise meeskond keskendub töös Volvo veokite ohutuse parandamisele. Uurides põhjalikult liiklusõnnetuste toimumise põhjuseid, saab vältida õnnetuste kordumist ning kaitsta inimelusid. 

"Maailmas hukub liiklusõnnetustes 1,35 miljonit inimest igal aastal. Meie jaoks on see väga tõsine olukord," selgitab Volvo Trucksi liiklus- ja tooteohutusdirektor Anna Wrige Berling. "Uuringud annavad väärtuslikku infot, mis aitavad veokijuhtidele turvalisema töökeskkonna luua ja kõigi liiklejate liiklusohutust parandada. Lisaks toetab töö meie ohutuse visiooni, et Volvo veokid ei tohiks osaleda üheski liiklusõnnetuses."

Liiklusõnnetuste uurimine
"Ohutus on olnud Volvo põhiväärtus alates ettevõtte asutamisest," kommenteerib Anna Theander. "Aastal 1969 loodi meeskond, et uurida reaalselt toimunud liiklusõnnetusi. Tänaseni on eesmärk muuta liiklus ohutumaks, parandades saadud info abil ka sõidukite disaini."

Meeskonda kuuluvad oma ala eksperdid. Nad loovad ning jagavad ainulaadseid teadmisi reaalsetest õnnetustest - lisades teadmisi, mis on saadud erinevatest katsetest. Lisaks kasutab meeskond veel riiklikku ning piirkondlikku liiklusstatistika andmeid.

"Omandatud teadmised on meie tootearendusmeeskondadele väärtuslikuks ohutusalaseks sisendiks ning juhiseks," selgitab Anna Wrige Berling. “Meie arusaam keerukast õnnetusest annab tootearendusmeeskonnale täiendava kompetentsi ning enesekindluse luua kohustuslikke lahendusi."

"50 aasta jooksul on õnnetuste uurimisrühm uurinud õnnetuskohti, et anda meie tootearendajatele olulist ohutusteavet," nendib Anna Theander. "Vaadates tulevikku, annab uurimisrühm ka edaspidi oma panuse Volvo Trucksi edasisse töösse liiklusohutuse ennetavaks parandamiseks."