Veokid

Volvo tarnib Kaitseväele 40 uut Volvo FMX konteinerveokit

Täna, 12. juunil andis Volvo Trucks Estonia üle esimesed 9 Volvo FMX veokit Eesti Kaitseväele. Need veokid on osa suuremast raamlepingust, mille raames Eesti Kaitseinvesteeringute Keskus hangib 2020. aastal kokku 40 spetsiaalselt militaarvajadustele vastavat uut veokit, mis kahekordistavad Kaitseväe veokite senise arvu.
Volvo_FMX_kaitsevaele

“Volvo Grupi ja Volvo Trucks Estonia jaoks on suur au olla osa sellest rahvusvahelisest koostööprojektist, mis hõlmab endas nii mitmeid erinevaid osapooli tsiviil- ja militaartasandil, Eestist ja Rootsist. Volvo on olnud Kaitseväe pikaajaline koostööpartner. Käesolev leping on Volvo jaoks märgilise tähendusega, kuna saame nii anda oma jätkuva panuse Eesti majanduse ja Kaitseväe arengusse. Oleme jätkuvalt Eesti riigi, oma koostööpartnerite ning ühiskonna teenistuses laiemalt, et aidata tagada vajalik kaitse- ja transpordivõimekus nii tava- kui kriisolukorras”,ütleb Maria Karlström, Volvo Trucks Eesti tegevjuht.

Kaitseminister Jüri Luik avaldas rõõmu Eesti sõjalise võimekuse tõusu üle. „Nende konteinerveokitega saab sisuliselt vedada kõike, mis Eesti kaitseväel tarvis ning seda erakordselt suures koguses – kuni 65 tonni,“ lausus Luik. Ta lisas, et rahulolu on alati suurem, kui tegemist pole üksnes kvaliteetse sõjatehnika või varustuse hankega. „Rahvusvahelise koostööga tugevdab Eesti kaitsealaseid suhteid lähedaste partneritega ning ühtlasi panustab Eesti majandusse praegusel kriisiajal,“ ütles Luik.

„Meie eesmärk on varustada Eesti Kaitseväge vastupidavate ja kvaliteetsete sõidukitega, mis aitaksid tõsta mitte ainult kaitsevõimekust, vaid oleksid ka võimalikult kuluefektiivsed terve sõiduki elutsükli vältel,“ ütles Riigi Kaitseinvesteeringute Keskuse sõidukite kategooriajuht Toomas Kalda.

Eesti Kaitsevägi on teadlik klient ehk nö “smart customer”, kes tänu hästi koostatud ja läbi viidud hankele saab enda kasutusse töökindlad, vastupidavad ning spetsiaalselt militaarvajadustele vastavad Volvo FMX veokid. Aastal 2020 täieneb  Eesti Kaitseväe veokipark kokku  40 uue veoki võrra,  mis on loodud just ekstreemtingimustes töötamiseks ja vajavad 7/365 töökindlust. Kaitseväele valmisid veokid Rootsis, kuid kogu lisavarustus ja pealisehitus on projekteeritud ning paigaldatud Eesti ettevõtte Prolift ja Volvo Trucks Estonia koostöös.

“Loodan, et tänu unikaalsele tootevalikule, kompetentsile ning pühendumusele jätkame oma koostööd ka tulevikus ning saame ka tulevikus pakkuda Eesti Kaitseväele sobivaid transpordilahendusi”, on Karlström lootusrikas ka tuleviku osas.

 

Lisainfo:

Kadri Siibak, telefon:, +3725126668, e-mail: kadri.siibak@consultant.volvo.com

 

Sündmuse fotogalerii (Eesti Kaitsevägi): https://pildid.mil.ee/index.php?/category/59951

Valik fotosid tseremoonialt: