Veokid

Volvo Trucks toob 2021. aastal Euroopa turule terve sarja elektrilisi raskeveokeid

Järgmisel aastal saavad Euroopa veoettevõtjad tellida Volvo raskeveokite täiselektrilisi versioone. 2021. aastast on Euroopa turul saadaval täielik Volvo Trucks valik elektrimootoriga raskeveokeid. Elektriveokite arendamine on suur samm fossiilkütuseta veonduse suunas.
Volvo Trucks toob 2021. aastal Euroopas turule täieliku valiku elektriveokeid.

 

Hetkel testib Volvo Trucks elektrimootoriga raskeveokeid Volvo FH, Volvo FM ja Volvo FMX Euroopas piirkondlikel ja linnasisestel ehitusvedudel. Elektriveokite sõiduulatus sõltub aku konfiguratsioonist ning ulatub kuni 300 kilomeetrini. Elektriveokite müük algab järgmisel aastal ning masstootmisesse jõuavad veokid aastal 2022. Alates järgmisest aastast müüb Volvo Trucks Euroopas kõikehõlmavat valikut elektriveokeid jaotus-, prügi-, piirkondlike ja linnasiseste ehitusvedude jaoks.


"Elektriliste raskeveokite tootmine aitab meie klientidel ja nende partneritel astuda suure sammu jätkusuutlikumate vedude suunas. Meie jaoks on jätkusuutlikus meie tööstusharus oluline,” sõnab Volvo Trucks president Roger Alm.



Volvo Trucks alustas mudelite Volvo FL Electric ja Volvo FE Electric tootmist 2019. aastal. Need peamiselt Euroopa turule mõeldud elektriveokid sobivad linnasisesteks jaotusvedudeks ja prügiveoks. Põhja-Ameerikas algab piirkondlike vedude veoki Volvo VNR Electric müük 3. detsembril 2020.


Samm-sammult lähemale fossilkütuseta transpordilahendustele

Keerukamate ülesannete ja pikamavedude jaoks sobivaid elektriveokeid on oodata mõne aasta pärast. Need on akutoitel ja kütuseelemendiga elektriveokid, millel on suurem sõidukaugus. Volvo Trucks plaanib selle kümnendi teisel poolel alustada vesinikkütuseelementidega elektriveokite müüki. Volvo Trucksi eesmärk on 2040. aastaks loobuda kogu tootevalikus fossiilkütusest.


"Transpordisektori kliimamõju vähendamiseks peame fossiilkütustelt kiiresti üle minema sellistele alternatiividele nagu elekter. Kuid selle muutuse tingimused ja sellest tulenevalt ka üleminekutempo on eri vedajatel ja turgudel erinev. See sõltub paljudest tingimustest, näiteks rahalistest stiimulitest, juurdepääsust laadimistaristule ja veoülesannete iseloomust," selgitab Roger Alm.


Seetõttu läheb enamus veoettevõtteid elektriveokitele üle samm-sammult. Üleminekuperioodi vältel on paljudel neist veokipargis kasutusel erinevate kütustega töötavad veokid paralleelselt.


"Töötasime oma veokite jaoks välja jõuülekande tüübist sõltumatu raami. Meie klientidel on täpselt sama Volvo mudeli ostmisel võimalik valida teatud osa veokitest elektrilisena, teatud osa aga gaasi- või diiselmootoriga. Kõikide meie veokite omadused, näiteks juhi töökeskkond, töökindlus, ohutus, vastavad samade rangete standardite nõuetele. Kütusetüübist olenemata peab veokijuht oma veokit tundma ning oskama seda ohutult ja tõhusalt kasutada," ütleb Roger Alm.


Volvo Trucksi eesmärk on muuta jätkusuutlikule transpordile üleminek veoettevõtjate jaoks võimalikult sujuvaks, et nad saaksid sellega kohe alustada. Pakutavad fossiilkütuseta lahendused peavad võimaldama vedajatel saavutada vajaliku tasuvuse ja tootlikkuse.


"Meie peamine ülesanne on lihtsustada elektriveokitele üleminekut. Selle tagamiseks pakume terviklikke lahendusi, mis hõlmavad marsruudi kavandamist, veoülesande jaoks õige veoki valimist, laadimisvarustust, finantseerimis- ja hooldusteenuseid. Kestev turvalisus, mida Volvo ning tema ülemaailmne esinduste ja hooldustöökodade võrgustik oma klientidele pakub, muutub olulisemaks kui kunagi varem," räägib Roger Alm.

Link kõrgresolutsiooniga piltidele:
Video link

Link elektriveokite kohta täpsema info saamiseks Volvo Trucksi ülemaailmselt veebilehelt.

Lisainfo saamiseks võtke palun ühendust: 

Ringo Kristelstein
Sales Manager Baltic North
ringo.kristelstein@volvo.com
+372 5197 1075

Volvo Trucks pakub keskmiste ja raskeveokite täieliku valikuga terviklikke transpordilahendusi nõudlikele ja professionaalsetele klientidele. Kliendituge pakutakse ülemaailmse edasimüüjate võrgustiku kaudu, millel on 2200 teeninduspunkti umbes 130 riigis. Volvo veokite tootmine toimub 12 riigis üle kogu maailma. 2023. aastal tarniti üle maailma umbes 145 000 Volvo veokit. Volvo Trucks kuulub Volvo kontserni, mis on üks maailma juhtivaid veoautode, busside, ehitusseadmete ning laeva- ja tööstusmootorite tootjaid. Samuti pakub kontsern finantseerimise ja teeninduse terviklahendusi. Volvo Trucks põhiväärtused on kvaliteet, ohutus ja keskkonnahoid.