Veokid

Volvo Trucks tähistab uue Volvo FMX mudeliga edukat kümnendit ehitussektoris

Volvo Trucks tõi äsja turule kõige vastupidavama ehitusveoki – uue Volvo FMX’i. Mudeli kolmas versioon toob endaga kaasa täiesti uue kabiini, senisest veel suurema kandevõime ja turvalisuse. Kandejõudu suurendavad esitelgede suuremad (kuni 20- tonnised koormused) ja uus 38-tonnine tandemtelik, mis on loodud tööks erinevatel pinnastel.
Volvo FMX
Uus Volvo FMX pakub kabiinis senisest enam ruumi ning paremat nähtavust.

Volvo FMX tuli turule aastal 2010 – spetsiaalselt ehitussektori vajadustele vastav veok. 10 aasta jooksul on see leidnud kindla koha turul kui üks vastupidavama konstruktsiooniga veok, mida täiendavad kaasaegsed omadused. Uus Volvo FMX on ehitatud täiesti uuele kabiiniplatvormile, mis arvestab kõiki kümne aasta jooksul kogutud teadmisi ja kogemusi ehitusveokite tootmisel.

“Uus Volvo FMX on üheaegselt nii vastupidav kui ka kaasaegne. Tugevat disaini täiendab uus kabiin, mille uuenenud A-piilarid pakuvad senisest enam ruumi ja paremat nähtavust kabiinist. Samuti on kabiini sisenemine ja sellest väljumine senisest mugavam,” selgitab Helena Alsiö, Volvo FM ja FMX tooteliini asepresident.

Suurem jõudlus

38-tonnine tandemtelik on oluline uudis kaevandustes ja karjäärides, mis võimaldab vedada kuni 15% senisest rohkem. Võrreldes senise maksimaalse 32-tonnise telikuga on uus 400 kg raskem, kuid võimaldab vedada 5,6 tonni rohkem.

Turvalisem kabiin

Ehitusobjektidel kaitseb töötajaid kiiver, siis veokitele pakub kaitset terasest katuseluuk, mis kaitseb veokit kivide jms eest ehitusplatsil. Katusekaitseplaat on valikus madaldatud kabiinidele.

Uuenenud kontrollpaneel

Uus Volvo FMX pakub ka uuenenud veojõu kontrollpaneeli, kuhu on koondatud kõik veojõudu mõjutavate funktsioonide lülitid. Lisaks pöördnupust astmeliselt juurde keeratavatele diferentsiaalilukkudele on seal ka nupud EBS-i, ABS-i ja paigaltvõtuabi väljalülitamiseks rasketes maastikuoludes.  Näidikute paneelil kuvatakse selgelt diferentsiaalilukustuste olekud. Uus paneel on kõikidel Volvo veokitel, millel 2 või rohkem vedavat telge.

Uus liiklusmärkide tuvastussüsteem suurendab Volvo FMX-i ohutust, kuvades infoekraanil selliseid liiklusmärke nagu kiirusepiirangud, möödasõidupiirangud ja tee tüüp.

 Fakte uue Volvo FMX-i kohta

  • Kabiinid: päevakabiin, madal päevakabiin, madala magamiskohaga kabiin, magamiskohaga kabiin, Globetrotteri kabiin, meeskonnakabiin. Välis- ja sisekujunduse viimistluspaketid individuaalseks kujundamiseks.
  • Uus kallutusfunktsiooniga rool tagab ergonoomilisema sõiduasendi.
  • Mootorid: diiselmootorid on saadaval erinevate heitkoguste normidega.
  • Käiguvahetussüsteem: I-Shift ja roomekäikudega I-Shift tarkvarapakettidega mitmekülgseteks rakendusteks.
  • Tuled: halogeen- või LED-esituled.

Uue Volvo FMX omadusi tutvustav video.

Pildigalerii: https://images.volvotrucks.com/

Lisainformatsioon:


Kadri Siibak
telefon:, +3725126668
e-mail: kadri.siibak@consultant.volvo.com

 

Volvo Trucks pakub täielikke veonduslahendusi professionaalsetele ja nõudlikele klientidele, varustades neid kesk- ja raskeveokite täisvalikuga. Klienditugi tagatakse 2100 hoolduskeskusest koosneva ülemaailmse võrgustiku kaudu, mis hõlmab enam kui 130-t riiki. Volvo veokite tootmine toimub 14-s riigis üle kogu maailma. 2019. aastal tarniti kogu maailmas ligi 131 000 Volvo veokit. Volvo Trucks on Volvo kontserni osa. Volvo kontsern on maailma juhtivaid veokite, busside, ehitusseadmete ning merenduses ja tööstuses kasutatavate tööstuslike mootorite tootjaid. Volvo kontsern pakub ka finantseerimise ja hoolduse täislahendusi. Volvo Trucksi töö põhineb ettevõtte põhiväärtustel – kvaliteedil, ohutusel ja keskkonnahoiul.