Veokid

DHL and Volvo Trucks alustavad ühist teekonda keskkonnasõbralikumate pikamaavedude suunas

DHL Freight, üks Euroopa juhtivaid veoettevõtteid, alustas koostöös Volvo Trucksiga elektriliste raskeveokite kasutamist Euroopa-sisesteks vedudeks. Jõud ühendati eesmärgiga astuda järgmine ühine samm keskkonnasõbralikumate transpordilahenduste suunas.
DHL and Volvo Trucks alustavad ühist teekonda keskkonnasõbralikumate pikamaavedude suunas
DHL and Volvo Trucks alustavad ühist teekonda keskkonnasõbralikumate pikamaavedude suunas

Elektriveokeid on seni kasutatud peamiselt lühematel distantsidel linnades või linnakeskkonnas. Nüüd on DHL Freight ja Volvo Trucks alustanud ühise projektiga, mis keskendub pikamaavedudele. Koostöö hõlmab ekslusiivseid testsõite täiselektrilise Volvo FH veokiga, mille kandevõime on kuni 60 tonni. Märtsist alates liigub veok kahe DHL Freight logistikaterminali vahel Rootsis, mille kaugus on ca 150 kilomeetrit.  Testperiood võimaldab saada kogemusi ja kaardistada andmeid vajaliku laadimisinfrastruktuuri kohta. Kogutud andmed võimaldavad optimeerida distantsi, tarnitava kauba kogust ja laadimispunkte teekonnal.

DHL koos Volvo Trucksiga töötab aktiivselt selle nimel, et vähendada oma ökoloogilist jalajälge ning jätkusuutlikkus on oluline osa ettevõtte strateegiast.

"Meie eesmärk on saavutada logistikaga seotud nullheide. Oleme juba saavutanud teatud eesmärke, näiteks võrreldes aastaga 2007, oleme suutnud grupi CO2 heidet vähendada juba 35% võrra. Eesmärgid saavutame koos tugevate partnerite ja innovaatiliste tehnoloogiliste lahenduste toel. Usun, et meie koostöös Volvo Trucksiga aitab meil saavutada soovitud keskkonnaeesmärgid," ütleb Uwe Brinks, DHL Freight juht.

Volvo Trucksi eesmärk on olla muutuste looja alternatiivkütustega toimiva transpordi suunas ning luua võimalused sujuvaks ja efektiivseks üleminekuks elektriveokitele. Seda võimaldab teha täieliku elektriveokite ökosüsteemi aspektiga arvestamine, nagu laadimine, teekonna planeerimine, veokid, teenindus ning muu tugi.

"Transpordiäri on kiires muutuste tuules ning keskkonnasõbralik transport on muutumas üha tähtsamaks konkurentsieeliseks meie klientidele. Pakume efektiivseid lahendusi kiireks üleminekuks alternatiivkütustele, näiteks elektriveokitele. Meil on DHL'iga pikaajaline koostöö. DHL pikaajaline kogemus globaalses logistikaäris võimaldab meil arendada ja uurida vajalikke tehnoloogilisi uuendusi. Nii kohandume kliendi vajaduste ja tema transpordivajadustega," lisab Roger Alm. Volvo Trucksi president. 

Linnatingimustesse sobivad Volvo FL ja Volvo FE elektriveokid on juba täna seeriatootmises.

"Meie eesmärk müüa aastaks 2040 vaid nullheitega veokeid, " kinnitab Roger Alm.

LINK kõrgresolutsiooniga fotodele

Lisainformatsioon:


Kadri Siibak
telefon: +3725126668
e-mail: kadri.siibak@consultant.volvo.com

 

Volvo Trucks pakub veonduse täislahendusi professionaalsetele ja nõudlikele klientidele, varustades neid kesk- ja raskeveokite täisvalikuga. Klienditugi tagatakse 2300 hoolduskeskusest koosneva ülemaailmse võrgustiku kaudu, mis hõlmab enam kui 130-t riiki. Volvo veokite tootmine toimub 13-s riigis üle kogu maailma. 2020. aastal tarniti kogu maailmas ligi 94 000 Volvo veokit. Volvo Trucks on Volvo kontserni osa. Volvo kontsern on maailma juhtivaid veokite, busside, ehitusseadmete ning merenduses ja tööstuses kasutatavate tööstuslike mootorite tootjaid. Volvo kontsern pakub ka finants- ja hooldusteenuste täislahendusi. Volvo Trucksi töö põhineb ettevõtte põhiväärtustel – kvaliteedil, ohutusel ja keskkonnahoiul.