Veokid

Volvo Trucks toob turule uued meeskonnakabiiniga alarmsõidukiteks sobivad Volvo FM ja FMX mudelid

Uue seeria Volvo FM ja Volvo FMX veokid on nüüd alarmsõidukitele sobiva meeskonnakabiiniga, kuhu mahub kuni 9 meeskonnaliiget. Uute mudelite värsked versioonid arendati koostöös pealisehitajate ja päästjatega. Pakutavad uuendused hõlmavad spetsiaalselt tuletõrje- ja päästesõidukitele mõeldud lahendusi.
Volvo Trucks’i uus meeskonnakabiin on loodud koostöös  erinevate organisatsioonidega nagu  Rosenbauer, üks maailma juhtivad alarmsõidukite pealisehitajatest. Pildil Austraalia tuletõrje jaoks loodud prototüüp.
Volvo Trucks’i uus meeskonnakabiin on loodud koostöös erinevate organisatsioonidega nagu Rosenbauer, üks maailma juhtivad alarmsõidukite pealisehitajatest. Pildil Austraalia tuletõrje jaoks loodud prototüüp.

"Pakume nüüd väga kaasaegseid ja mitmekesiseid raskeveokeid, mis on mõeldud päästeteenistustele. Volvo FM ja FMX uued versioonid pakuvad päästetöötajatele suurepärast meeskonnakabiini," ütleb Lars Franck, Volvo Trucks erisõidukite  tootejuht.

Euroopas vajatakse aastas enam kui 3000 tuletõrje- ja päästeveokit. Lisaks kohalikele ja rahvusvahelistele standarditele peavad need veokid vastama kõigile päästevaldkonnast tulenevatele erinõuetele. See hõlmab kõrgeid nõudmisi turvalisusele, töökindlusele ja paindlikkusele. 

 

Avar, turvaline, ergonoomile ja praktiline kabiin

Uued Volvo FM ja FMX meeskonnakabiinid mahutavad istuma kuni 9 meeskonnaliiget. Need sõidukid on loodud pidades silmas võimalikult mugavate tingimuste loomist alarmsõiduki tiimile, et ka karmimais tööoludes oleks tegutsemine efektiivne ja turvaline. Uued veokid vastavad sama kõrgetele nõudmistele turvalisuse, ergonoomika ning mugavuse osas kui kõik teised 2020. aastal lansseeritud Volvo FM ja Volvo FMX mudelid. Kabiini on põhjalikult testitud, sel on suured aknad, madal ukseava, suured tahavaatepeeglid ning kuni 8 kaheksa kaamera valmidus, et võimaldada maksimaalne nähtavus. Volvo Dynamic Steering roolisüsteem (lisavarustus) muudab manööverdamise lihtsamaks ka alarmsõidukitega.

 

Juhi töökoht on varustatud Volvo Trucks uue juhipaneeliga, mis hõlmab endas erinevaid digitaalseid näidikuid ning juhtpaneeliga rooli.

 

Kõrgem lagi loob ruumika ja avara interjööri. Tavapärasest laiema avanemisnurgaga uksed võimaldavad meeskonnaliikmetel kabiini mugavalt siseneda ja väljuda. Mugavat ja turvalist sisenemist-väljumist toetab ka libisemisvastase kaitsega astmelaud ning oranz käepide, mis on kergesti märgatav ja mugav.

 

Kabiini sisemusest leiab piisavalt panipaiku kiivritele, kinnaste ja muu vajaliku varustuse hoiustamiseks.

 

Lihtsustatud võimalused pealisehituseks tagavad kiired tarned

 

Tootearenduses oli oluline eesmärk pealisehitise paigaldajate tööaja lühendamine. Spetsialistide soovitustest lähtuvalt on uutel veokitel mitmed uuendused, mis seda võimaldavad. Komponentide asukoht lihtsustab pealisehituse protsesse ning elektri- ja muude süsteemide ühendamine on tehtud samuti võimalikult kiireks ja mugavaks. "Näeme end pealisehitajatega ühes paadis. Meie uued meeskonnakabiinid võimaldavad neil pakkuda oma klientidele senisest kiiremaid tarneid ja lühemaid tähtaegu," ütleb Lars Franck.

 

Kabiini tagune osa on puhas, seal ei ole vaja miski eemaldamist või liigutamist. Kütusepaagid ja muud suured komponendid on kõik paigutatud kabiini alla. Kabiinis on elektrikaablid ja muud komponendid kergesti ligipääsetavates asukohtades. Istmed, pingid ja turvavööd on tehase poolt sertifitseeritud. 

 

Fakte Volvo FM ja Volvo FMX meeskonnakabiinist:

Arendatud vastavalt EN 1846 standardile (pääste- ja tuletõrjeveokid)

Kabiin testitud vastavalt ECE  R29-03

Kabiini kõrgus seestpoolt 160 cm (esiosa) ja 161 cm (tagaosa)

  • Uste avanemisnurgad 79 kraadi (esimene) ja 75 kraadi (tagumine)
  • Teljevalemid: 4x2, 4x4.
  • Võimalikud mootorid Volvo D11 või D13 (Euro 3, 5 ja 6).   
  •  
  • Loe lisa:

Kõrge resolutsiooniga pildid:

PRESSIKONTAKT:

Kadri Siibak
telefon: +3725126668
e-mail: kadri.siibak@consultant.volvo.com

Volvo Trucks pakub täielikke veonduslahendusi professionaalsetele ja nõudlikele klientidele, varustades neid kesk- ja raskeveokite täisvalikuga. Klienditugi tagatakse 2100 hoolduskeskusest koosneva ülemaailmse võrgustiku kaudu, mis hõlmab enam kui 130-t riiki. Volvo veokite tootmine toimub 14-s riigis üle kogu maailma. 2019. aastal tarniti kogu maailmas ligi 131 000 Volvo veokit. Volvo Trucks on Volvo kontserni osa. Volvo kontsern on maailma juhtivaid veokite, busside, ehitusseadmete ning merenduses ja tööstuses kasutatavate tööstuslike mootorite tootjaid. Volvo kontsern pakub ka finantseerimise ja hoolduse täislahendusi. Volvo Trucksi töö põhineb ettevõtte põhiväärtustel – kvaliteedil, ohutusel ja keskkonnahoiul.