Veokid

Volvo Trucks uued elektriveokid annavad endast märku unikaalsete signaalhelidega

Volvo Trucks elektriveokid on nüüd varustatud unikaalse signaalhelide süsteemiga, et tagada turvaline liiklemine. Volvo loodud signaalhelid teavitavad vajadusel jalakäijaid, jalgrattureid ja teisi liiklejaid lähenevast elektriveokist, mis liigub praktiliselt hääletult.
volvo-trucks-adds-unique-sounds-to-its-electric-trucks
Samas on kasutatud helid loodud nii, et need oleksid meeldivad ja ei häiriks nii veokijuhti kui ka teisi inimesi lähiümbruses.

Alates 1. juulist 2021 peavad Euroopa Liidus kõik uued elektrisõidukid olema varustatud teatud helisüsteemiga sõites madalama kiirusega kui 20 km/h. Helitase on seotud kiirusega ning kiiruse suurenedes suurenevad ka nõuded helitugevusele. Liikudes kiirusega 20 km/h peab see ulatuma 56 detsibellini. Ameerika Ühendriikides on sarnased regulatsioonid sõidukitele liiklemiseks kiirusega 30 km/h või alla selle. Kui sõiduk liikleb vaiksemalt, siis on nõutud väline signaalhelisüsteem (external acoustic vehicle alerting system ehk AVAS).

Volvo Trucks on loonud unikaalse helisüsteemi oma elektriveokitele, et vastata uutele nõuetele, kuid samas hoida jätkuvalt elektriveokitele iseloomulikku madalat mürataset.

“Tervitame uusi nõudeid. Teame, et näiteks lapsed ei lähtu liikluses pelgalt sellest, mida nad näevad, vaid sageli sellest, mida nad kuulevad. Mõnikord astuvad nad teele ilma selle turvalisuses visuaalselt veendumata. Uus signaalsüsteem aitab meil anda oma panuse, et jalakäijad ja jalgratturid märkaksid aegsasti neile lähenevat elektriveokit,” selgitab Anne Wrige Berling, Volvo Trucks toote- ja liiklusohutuse direktor.

Loodud koostöös akustikaspetsialistidega

Helide valik on Volvo Group enda põhjaliku uurimistöö ja testimise tulemus. Loodud signaalhelid on siiski tavaveokitest vaiksemad, mistõttu ei ole need häirivad nii veokijuhile kui kaasliiklejatele.

Neli erinevat heli

Volvo loodud akustiline elektriveokite signaalsüsteem sisaldab nelja erinevat heli, mis informeerivad lähikondseid veoki tegevustest nagu edasiliikumine, tagurdamine jne. Helitugevus muutub vastavalt veoki kiirusele ning see vaheldub pidevalt lähtuvalt sellest, mida veok teeb (kiirendab, pidurdab).

Elektriveokite uus tase

Koos äsja müüki jõudnud uute elektriliste raskeveokitega Volvo FH, Volvo FM ja Volvo FMX on Volvo Trucksil nüüd suurim valik elektriveokeid, mis koosneb kokku kuuest mudelist.

“Elektriveokid muutuvad liikluses üha tavalisemaks. Uus akustiline signaalsüsteem võimaldab meil ühildada uued eesmärgid vanadega: keskkonnasõbralik transport ning liiklusõnnetustevaba liiklus,“ kinnitab Anna Wrige Berling.

 

LINK – kuula helisid

LINK - trükikõlbulikus formaadis fotod

LINK - varasem pressiteade  " Volvo Trucks on valmis pakkuma uudseid transpordilahendusi" (inglise keeles)

LINK - loe rohkem elektrilistest transpordilahendustest (inglise keeles)

LINK - elektriveokite sarja tutvustav videoklipp

Lisainformatsioon:

Kadri Siibak
telefon: +3725126668
e-mail: kadri.siibak@consultant.volvo.com

Volvo Trucks pakub veonduse täislahendusi professionaalsetele ja nõudlikele klientidele, varustades neid kesk- ja raskeveokite täisvalikuga. Klienditugi tagatakse 2300 hoolduskeskusest koosneva ülemaailmse võrgustiku kaudu, mis hõlmab enam kui 130-t riiki. Volvo veokite tootmine toimub 13-s riigis üle kogu maailma. 2020. aastal tarniti kogu maailmas ligi 94 000 Volvo veokit. Volvo Trucks on Volvo kontserni osa. Volvo kontsern on maailma juhtivaid veokite, busside, ehitusseadmete ning merenduses ja tööstuses kasutatavate tööstuslike mootorite tootjaid. Volvo kontsern pakub ka finants- ja hooldusteenuste täislahendusi. Volvo Trucksi töö põhineb ettevõtte põhiväärtustel – kvaliteedil, ohutusel ja keskkonnahoiul.