Veokid

N.R. Energy soetas kuus uue põlvkonna tsisternveokit Volvo FH

Eesti üks suuremaid naftabituumeni importijaid N.R. Energy soetas kuus uut tsisternhaagisega veokikomplekti, mis hakkavad tarnima bituumeni Eesti teedeehitusprojektidele. Tegu on esimeste Eestis ostetud uue põlvkonna Volvo FH 42T vedukitega, mis tarbivad varasemast kuni 10 protsenti vähem kütust.
Uue veokisarja esimesed uue põlvkonna Volvo FH veokid jõudsid Eestisse

Euro6 emissioonistandardile vastavate Volvo FH 42T veokite 12,8-liitrine diiselmootor annab välja kuni 460 hobujõudu. Uudne I‑Save kütusesäästupakett võimaldab säästa kütusekuludelt kuni 10%, mis teeb Volvo FHst hetkel ühe keskkonnasõbralikuma veduki maailmas. Volvo FH on üks neljast eelmise aasta sügisel maailmas esitletud Volvo uuest veokist ja tegu on esimeste Eestis müüdud sarnaste veoautodega. Ostetud sõidukite haagised on valmistanud Euroopa suurim eriotstarbeliste tsisternveokite tootja Feldbinder ja need on kohandatud spetsiaalselt naftabituumeni transpordiks. Sõidukid müüs Volvo Truck Center Tallinn.

 

Volvo Estonia tegevjuht Maria Karlström märkis, et tegu on esimeste Eestis müüdud Volvo veokisarja FH uue põlvkonna autodega, mida maailmas esitleti eelmisel sügisel. „Tegemist on Volvo veokite lipulaevaga, mis sobib ideaalselt pikamaavedudeks. N.R. Energy’ga seob meid pikaajaline koostöö ja jagame sarnaseid väärtusi - väärtustame keskkonda ja innovatsiooni. Äsja üle antud veokid on tänu i-Save tehnoloogiale eriti ökonoomsed ja keskkonnasäästlikud. Veok mugav ja turvaline ka  juhile, mis on samuti väga oluline,“ lisas Karlström.

N.R. Energy juhatuse liige Richard Viies märkis, et uued sõidukid hakkavad sõitma Valgamaal Tsirguliinas asuva bituumeniterminali, tarnijate ja klientide vahet. „Uue põlvkonna Volvo veokeid hakkame kasutama teedeehituses asfalti toomisel ja pindamistöödel vajamineva bituumeni transpordiks. Kuna meie klientideks on suurem osa Eesti teedeehitusfirmadest, siis hakkab uute sõidukitega liikuma märkimisväärne osa siin teedeehitusel ja pindamistöödel kasutavast bituumenist. Uued, vähem kütust tarbivad veokid on keskkonnasõbralikumad ja aitavad muuta teedeehituse säästlikumaks kogu Eestis,“ selgitas Viies.

Veokite ja haagiste soetamist finantseeris Volvo Group Financial Services.

Lisainformatsioon:


Kadri Siibak
telefon: +3725126668
e-mail: kadri.siibak@consultant.volvo.com

 

Volvo Trucks pakub veonduse täislahendusi professionaalsetele ja nõudlikele klientidele, varustades neid kesk- ja raskeveokite täisvalikuga. Klienditugi tagatakse 2300 hoolduskeskusest koosneva ülemaailmse võrgustiku kaudu, mis hõlmab enam kui 130-t riiki. Volvo veokite tootmine toimub 13-s riigis üle kogu maailma. 2020. aastal tarniti kogu maailmas ligi 94 000 Volvo veokit. Volvo Trucks on Volvo kontserni osa. Volvo kontsern on maailma juhtivaid veokite, busside, ehitusseadmete ning merenduses ja tööstuses kasutatavate tööstuslike mootorite tootjaid. Volvo kontsern pakub ka finants- ja hooldusteenuste täislahendusi. Volvo Trucksi töö põhineb ettevõtte põhiväärtustel – kvaliteedil, ohutusel ja keskkonnahoiul.