Veokid

Volvo Trucks sai rekordtellimuse elektriveokitele

Volvo Trucks sai tellimuse 100 elektriveokile Volvo FM Electric. Tellijaks on DFDS, Põhja-Euroopa üks suurimaid logistikaettevõtteid. Tellimus on märgilise tähendusega, kuna see on seni suurim elektriveokite tellimus Volvo Trucksile ning üks suurimaid elektriveokite tellimusi maailmas.
volvo-trucks-receives-record-order-for-electric-trucks
Volvo Trucksi president Roger Alm (paremal) andmas DFDSile üle esimesest elektriveokit Volvo FM Electric augustis. Äsjatellitud täiendavad 100 elektriveokit jõuavad tellijani alates järgmise aasta neljandast kvartalist.

"See on oluline verstapost meie teekonnal väiksema ökoloogilise jalajäljega transpordi suunas. Olen uhke meie partnerluse üle DFDSiga. Koos näitame suunda, et elektrilised raskeveokid on juba täna arvestatav transpordilahendus. Olen veendunud, et see julgustab ka palusid teisi kliente astuma samme elektritranspordi suunas," kommenteerib Roger Alm, Volvo Trucksi president.

Esimesed Volvo FM Electric veokid tarnitakse DFDSile 2022. aasta neljandas kvartalis ning 2023. aasta jooksul. Veokid leiavad kasutust DFDS logistikasüsteemis Euroopas nii regionaal- kui kaugvedudel.

 

"DFDSis soovime anda oma panuse jätukusuutlikuma ning väiksema ökoloogilise jalajäljega tarneahela loomisel. Elektritranspordil on oluline roll selles, et me saavutaksime endale seatud CO2  eesmärgid ning loodan, et inspireerime ka teisi astuma julgemaid samme sel teekonnal,"  selgitab Niklas Andersson, DFDS asepresident ning logistikaüksuse juht.

Volvo FM Electric võib vedada kaupa kaalus kuni 44 tonni ning selle sõiduulatus on kuni 300 km. Lisalaadimisega nt lõunapausi ajal on võimalik sõiduulatust veelgi pikendada. Veokeid saab laadida nii kiirlaadijas- kui tavalaadijas (veoki varustuses on olemas laadija). DFDS elektriveokite ostu finantseerib Volvo Financial Services. 

 

Euroopa on elektriveokite usku

Elektritransport, eriti raskeveokite valdkonnas, on muutumas üha tavapärasemaks. Euroopas on seni registreeritud paarsada elektriveokit (üle 16 tonni) ning 40% nendest on Volvo veokid.

"Meie eesmärk on vedada elektriveokitele üleminekut ning meie praegune turuliidri positsioon kinnitab, et liigume õige suunas. Aastaks 2030 soovime, et pool meie poolt tarnitud veokitest oleksid elektriveokid, " ütleb Roger Alm, Volvo Trucksi president.

Volvo Trucks alustas elektriveokite seeriatootmisega aastal 2019, olles sellega üks esimesi valdkonnas. Täna on elektriveokite valikus kuus mudelit - Volvo FH, Volvo FM, Volvo FMX, Volvo FE, Volvo FL ning Volvo VNR, mis on saadaval vaid Põhja-Ameerikas.

 

DFDS

DFDS pakub laevatranspordi ja transporditeenuseid Euroopas ja selle ümbruses aastakäibega 19 miljardit Taani krooni. Ettevõtte 10 000 töötajat on ametis enam kui 20 riigis. DFDS peakontor asub Kopenhaagenis ning ettevõte on noteeritud Kopenhaageni börsil.

 

LINK trükikõlbulikele fotodele

Lisainformatsioon:

Kadri Siibak

telefon: +3725126668

e-mail: kadri.siibak@consultant.volvo.com

Volvo Trucks pakub veonduse täislahendusi professionaalsetele ja nõudlikele klientidele, varustades neid kesk- ja raskeveokite täisvalikuga. Klienditugi tagatakse 2300 hoolduskeskusest koosneva ülemaailmse võrgustiku kaudu, mis hõlmab enam kui 130-t riiki. Volvo veokite tootmine toimub 13-s riigis üle kogu maailma. 2020. aastal tarniti kogu maailmas ligi 94 000 Volvo veokit. Volvo Trucks on Volvo kontserni osa. Volvo kontsern on maailma juhtivaid veokite, busside, ehitusseadmete ning merenduses ja tööstuses kasutatavate tööstuslike mootorite tootjaid. Volvo kontsern pakub ka finants- ja hooldusteenuste täislahendusi. Volvo Trucksi töö põhineb ettevõtte põhiväärtustel – kvaliteedil, ohutusel ja keskkonnahoiul.