Veokid

Volvo elektriveokid on nüüd keerukates oludes veelgi turvalisemad

Volvo uus patenteeritud elektriveokite turvaseade muudab veokite stabiilsuse, kiirenduse ja pidurdamise libedates oludest senisest turvalisemaks.
Volvo elektriveokid on nüüd keerukates oludes veelgi turvalisemad
45% paremad tulemused katsel täiskiirendusel libedates oludes.

LINK Active Grip omadusi tutvustavale videole

Elektrimootorite kiire reageerimisvõime aitab kontrollida tee ja ratta vahel tekkivat jõudu hetkega ning vältida seeläbi ratta liigset pöörlemist.

See omadus võimaldab paremat kiirendust libedates oludes. Volvo FH Electric veokiga libedates tingimustes läbiviidud katsed kinnitasid, et täislastiga treileriga oli veoki kiirendus 45% parem.

"Tulemused on märkimisväärsed, iseäranis libedatel kruusateedel. Usun, et see aitab meie klientidel, iseäranis ehitussektoris, teha oma tööd efektiivsemalt," ütleb Anna Wrige Berling, Volvo Trucks liiklus- ja tooteturvalisuse direktor.

Kui veok hakkab libisema, aktiviseeruvad erinevad veoki juhtsüsteemis olevad sensorid; veoki elektrimootor koos erinevate mehhanismidega aitavad veokijuhil hoida veoki turvaliselt teel.

"Active Grip Control tehnoloogia lihtsustab veokijuhtide jaoks liiklemist keerukamates oludes ja maastikul - isegi väga keerukates oludes. Volvo Grupp on selle unikaalse tehnoloogia patenteerinud," selgitab Anna Wrige Berling.

Parem on ka pidurdamine, kuna uus funktsioon võimaldab pidurdada ilma ABSi aktiveerimata ning sujuvamalt.

Active Grip Control funktsioon on saadaval järgmistel elektrilistel raskeveokitel Volvo FH, Volvo FM ning Volvo FMX, mida kasutatakse regionaal- ja ehitusvedudeks.  Versioon uuendusest on saadaval ka diisel- ja LNG veokitele.

 

Fakte Volvo elektriveokite tootesarjast

·       Volvo Trucks elektriveokite tootesarjas on 6 täiselektrilist veokimudelit, mis on mõeldud erinevate transpordirakendustes kasutamiseks.

·       Volvo FH, FM, FMX Electric mudelite kogumass ulatub kuni 44 tonnini. Tooted on Euroopas müügil ning tootmine algab 2022. aasta teises pooles.

·       Volvo FL ja FE Electric (mõeldud kasutamiseks linnapiirkondades) tootmine algas aastal 2019.

·       Põhja-Ameerikas alustati Volvo VNR elektriveoki tootmisega aastal 2020.

 

LINK Active Grip omadusi tutvustav video

LINK trükikõlbulikele fotodele

LINK elektritranspordi teemalehele