Veokid

Volvo elektriline raskeveok pandi proovile: tulemused on suurepärased

Volvo elektriline raskeveok pandi Saksamaal esmakordselt proovile. Sõltumatu testi tulemused olid suurepärased: elektriveoki tulemused ületasid tavaveokite tulemusi ning võrreldes diiselmootoriga masinaga tarbis elektriveok 50% vähem energiat.
volvos-heavy-duty-electric-truck-is-put-to-the-test-excels-in-both-range-and-energy-efficiency
Elektriveokid on (energia)tõhus võimalus CO2 heitmete vähendamiseks.

LINK vaata videot katsest

Katse viidi läbi Volvo FH Electric elektriveokiga (490 kW, kogumassiga 40 tonni). Sarnaselt varasematele katsesõitudele viidi ka see test läbi Green Truck Route’il. See on 343 kilomeetri pikkune katserada, mis on mõeldud erinevate veokitootjate veokite omaduste testimiseks erinevates tingimustes – maanteel, mägedes, kitsal teel.

 

Testijaks oli Saksa autoajakirjanik Jan Burgdorf. „Olen üllatunud, et veokit on nii hea juhtida. Usun, et veokijuhid üllatuvad siiralt kui vaikne ja hästi juhitav on elektriveok. Kabiinis ei tunne ka mingit vibratsiooni,“ kommenteeris Jan Burgdorf.

 

Volvo FH Electric hoidis kogu proovisõidu vältel kiirust 80 km/h, mis on sama diiselmootori ja I-Save (kütusesäästu) tehnoloogiaga varustatud Volvo FH diiselmootoriga mudelil läbi viidud katsega. Energiatarve oli 1.1 kWh/km ning kogu sõiduulatus ühe laadimisega oli 345 km.

 


„Katse illustreeris suurepäraselt, et elektriveokiga on võimalik läbida tööpäeva vältel kuni 500 km, tehes selle vältel ühe lühikese laadimispeatuse, näiteks lõunapausil,“ selgitab Tobias Bergman, pressi proovisõitude direktor Volvo Trucksis.
 

Volvo VH Electric kulutas Green Truck Route katsel 50% vähem energiat kui diiselmootoriga Volvo FH samal rajal.

 

„Elektriveokid on (energia)tõhus võimalus CO2 heitmete vähendamiseks, “ lisab Tobias Bergmann.

Volvo Trucksi on võtnud eesmärgiks, et aastaks 2030 on pooled müüdud veokid elektrilised ning aastaks 2040 on kõik müüdud veokid CO2 tõhusad.

 

„Võtame Pariisi kliimakokkuleppet väga tõsiselt. Oleme seadnud teaduspõhised eesmärgid ning astume reaalseid samme vähendamaks oluliselt CO2  heitmeid maanteetranspordis.  Usun, et meie täna turul olev elektriveokite seeria on selge tõestus, et võtame neid eesmärke väga tõsiselt,“ lõpetab Bergman.

 

Fakte katsest ja katsel osalenud veokist

·       Kogumass: 40 tonni

·       Keskmine kiirus: 80 km/h

·       Energiatarve: 1,1 kWh/km

·       Aku maht: 540 kWh

·       Võimsus: 490 kW

·       Katseraja pikkus: 343 km

·       Kogu läbitud teekond ühe laadimiskorraga: 345 km

·       Katses osalenud Volvo FH Electric veok läbib tavapärase tööpäeva vältel 500 km ühe lisalaadimisega (näiteks lõunapausil).

 
Fakte Volvo elektriveokite tootesarjast

·       Volvo Trucks elektriveokite tootesarjas on 6 täiselektrilist veokimudelit, mis on mõeldud erinevate transpordirakendustes kasutamiseks.

·       Volvo FH, FM, FMX Electric mudelite kogumass ulatub kuni 44 tonnini. Tooted on Euroopas müügil ning tootmine algab 2022. aasta teises pooles.

·       Volvo FL ja FE Electric (mõeldud kasutamiseks linnapiirkondades) tootmine algas aastal 2019.

·       Põhja-Ameerikas alustati Volvo VNR elektriveoki tootmisega aastal 2020.

  •  

LINK trükikõlbulikele fotodele

LINK video katsest

LINK elektritranspordile pühendatud teemalehele veebis

For further information, please contact:

Jan Strandhede
Media Relations Director, Volvo Trucks
Tel: +46 31 3233715
Email: jan.strandhede@volvo.com

Volvo Trucks supplies complete transport solutions for discerning professional customers with its full range of medium- and heavy-duty trucks. Customer support is provided via a global network of dealers with 2,300 service points in about 130 countries. Volvo trucks are assembled in 12 countries across the globe. In 2022 approximately 145,000 Volvo trucks were delivered worldwide. Volvo Trucks is part of the Volvo Group, one of the world’s leading manufacturers of trucks, buses, construction equipment and marine and industrial engines. The group also provides complete solutions for financing and service. Volvo Trucks’ work is based on the core values of quality, safety and environmental care.