Volvo elektriveokite müük on nüüd avatud

Volvo alustas laiema elektriveokite müügiga ning avas tellimisjärjekorra elektrilistele raskeveokitele.
Volvo elektriveokite müük on nüüd avatud

Volvo Trucks alustas ametlikult tellimuste vastuvõtmist uue elektriliste raskeveokite seeria mudelitele - elektriveokitele Volvo FH, Volvo FM, Volvo FMX.  Veokite seeriatootmine algab sügisest ning tootmismahud kasvavad järk-järgult. Elektriveokeid toodetakse CO2 neutraalselt Tuve tehases Gothenburgis.

"See on meie jaoks oluline verstapost. Klientide huvi elektriveokite vastu on suur. Seni oleme saanud pakkuda klientidele võimalusi sõlmida eelkokkuleppeid veokite ostuks, kuid nüüd saame vormistada ostusoovid juba konkreetsete tellimustena. See on oluline samm keskkonnasõbralikuma elektritranspordi suunas," ütleb Roger Alm, Volvo Trucks president.

2021. aastal võttis Volvo vastu tellimusi ja kinnituskirju 1100 elektriveoki ostuks 20 riigist üle maailma

Elektriveokitena on juba seeriatootmises Volvo FE, FL ja VNR. Volvo elektriveokeid kasutatakse enim Euroopas: Norras, Rootsis ja Saksamaal. Volvo on Euroopas elektriveokite turuliider, omades 42% suurust turuosa aastal 2021; Põhja-Ameerikas ollakse samuti juhtival kohal.

"See on kindlasti meie konkurentsieelis, et suudame täna pakkuda vaikset, keskkonnasõbralikku transpordilahendust, " ütleb Roger Alm.

Sügisest on seeriatootmises 6 erinevat elektriveokite mudelit, millega Volvo Trucks pakub parimat valikut elektriveokeid. Tootmises olevad elektriveokid pakuvad sobivaid lahendusi nii regionaalvedudest linnasiseste ehitusvedudeni. Ettevõtte ambitsioonikas eesmärk on müüa aastaks 2030 50% kogumüügist elektriveokeid.

Link trükikõlbulikele fotodele.

Lisainfo:

Kadri Siibak

E-mail: kadri.siibak@consultant.volvo.com

Volvo Trucks pakub veonduse täislahendusi professionaalsetele ja nõudlikele klientidele, varustades neid kesk- ja raskeveokite täisvalikuga. Klienditugi tagatakse 2300 hoolduskeskusest koosneva ülemaailmse võrgustiku kaudu, mis hõlmab enam kui 130-t riiki. Volvo veokite tootmine toimub 13-s riigis üle kogu maailma. 2021. aastal tarniti kogu maailmas ligi 123000 Volvo veokit. Volvo Trucks on Volvo kontserni osa. Volvo kontsern on maailma juhtivaid veokite, busside, ehitusseadmete ning merenduses ja tööstuses kasutatavate tööstuslike mootorite tootjaid. Volvo kontsern pakub ka finants- ja hooldusteenuste täislahendusi. Volvo Trucksi töö põhineb ettevõtte põhiväärtustel – kvaliteedil, ohutusel ja keskkonnahoiul.