Veokid

Uus ja võimsam Volvo FH16 mootor suurendab tootlikkust

Volvo Trucks tutvustab oma tuntud FH16 veoki uut mootorit. Uus 17-liitirine mootor võimusega kuni 780 hj ja 3800 Nm saab lihtsalt hakkama ka kõige raskemate transpordiülesannetega, pakkudes samas silmapaistvat kütusesäästlikkust ja vastupidavust. Uus mootor sobib kasutamiseks ka biokütustega.
Uus ja võimsam Volvo FH16 mootor suurendab tootlikkust
Volvo Trucks tutvustab oma tuntud FH16 veoki uut mootorit. Uus 17-liitirine mootor võimusega kuni 780 hj ja 3800 Nm

Pidevalt raske koormaga suurel kiirusel sõitmine võib olla väljakutse – kuid mitte uuele Volvo 17-liitrisele Euro 6 mootorile, mis viib edasi FH16 veokit. Uuel mootoril on kolm võimsusastet, mis on loodud kõige raskemate transpordiülesannete täitmiseks; 600 hj, 700 hj ja 780 hj. Pöördemomendid on vastavalt 3000 Nm, 3400 Nm ja 3800 Nm tippversiooni puhul. Suurem võimsus ja pöördemoment võimaldavad kiiremat mootori reageerimist, paremat juhitavust, maksimaalset tootlikkust ja paremat kütusesäästlikkust.

 

„Mul on au esitleda meie uut mootorit. See on tõeline meistriteos ja maailmatasemel inseneritöö tulemus. 780 hj versioon on valdkonna kõige tugevam mootor. Keegi ei soovi järskudelt kallakutelt maksimaalselt raskete koormatega üles ronides liiga väikese pöördemomendi ja võimsuse tõttu seisma jääda. Seetõttu oleme koondanud kõik oma püüdlused, et muuta D17 mootor väga võimsaks, töökindlaks ja tundlikuks. Meie klientide jaoks tähendab see kiiremat tööd parema kütusesäästlikkusega,“ ütleb Volvo Trucksi tootejuht Marcos Weingaertner.

 

D17 mootor on varustatud ühe tõhusa turboülelaaduriga, mis suurendab mootori reageerimisvõimet ja parandab sõidukogemust. Volvo uuenduslik patenteeritud lainekujuline kolb optimeerib põlemist ja vähendab heitgaase, samal ajal kui uus sissepritsesüsteem tagab parima kütusesäästlikkuse ning kõrgendatud silindri maksimaalrõhk pakub suurt võimsust.

Mootori pidurdusjõud on tänu suurepärasele mootori reaktsioonile oluliselt paranenud. See võimaldab kiiret käiguvahetust ning selle tulemusena kuluvad piduriklotsid ja ketaspidurid vähem ning on samal ajal tõhusamad allamäge sõites.

 

Sobib kasutamiseks ka biokütustega

Uus D17 mootor sobib kõikide võimsusvariantide puhul kasutamiseks ka HVO kütusega (Hydrotreated Vegetable Oil). 700 hj versioon sobib kasutamiseks ka 100% biodiisliga (B100). Käigukasti efektiivsust on veelgi parandatud ning see talub pärast uuendust kuni 3800 Nm.

 

„Olen kindel, et kliendid ja veokijuhid hindavad mootori suuremat pidurdusjõudu ning võimalust sõita hüdrogeenitud taimeõli ja biodiisliga. D17 on imeline mootor vapustava veoki jaoks ja kõik meie kliendid, kes oma igapäevatöös Volvo FH16 kasutavad, saavad nüüd veelgi võimsama abivahendi,“ ütleb Marcos Weingaertner.

 

Uue mootoriga Volvo FH16 müük algab 2024. aasta keskel. Euroopa turgude ja Austraalia jaoks algab tootmine 2024. aasta teisel poolel.

 

Uus mootor on saadaval täiesti uuel Volvo FH16 Aero ja kõige uuemal Volvo FH16 versioonil.

 

LINK : suure eraldusvõimega piltide ja video juurde



Täpsemate andmete saamiseks palun pöörduge:
 

Ringo Kristelstein

Volvo Trucks Baltic North müügijuht

E-post: ringo.kristelstein@volvo.com

Tel: +372 5197 1075

 

Pressifotod ja -filmid on saadaval Volvo Trucksi meediakeskuses: https://media.volvogroup.com/dam

 

Volvo Trucks pakub keskmiste ja raskeveokite täieliku valikuga terviklikke transpordilahendusi nõudlikele ja professionaalsetele klientidele. Kliendituge pakutakse ülemaailmse edasimüüjate võrgustiku kaudu, millel on 2200 teeninduspunkti umbes 130 riigis. Volvo veokite tootmine toimub 12 riigis üle kogu maailma. 2023. aastal tarniti üle maailma umbes 145 000 Volvo veokit. Volvo Trucks kuulub Volvo kontserni, mis on üks maailma juhtivaid veoautode, busside, ehitusseadmete ning laeva- ja tööstusmootorite tootjaid. Samuti pakub kontsern finantseerimise ja teeninduse terviklahendusi. Volvo Trucks põhiväärtused on kvaliteet, ohutus ja keskkonnahoid.