Volvo FH Aero on kohal – energiatõhusate raskeveokite uus etalon

Volvo Trucksi ikooniline FH veokite mudeliseeria saab Volvo FH Aero turuletulekuga uue pereliikme. Aerodünaamilise kujunduse ja uuenduslike funktsioonidega FH Aero pakub energiatõhusust uuel tasemel ja on saadaval neljas variandis, sealhulgas biokütusel töötavana ja auhinnatud elektriversiooniga.
Volvo FH Aero on kohal – energiatõhusate raskeveokite uus etalon
Tänu aerodünaamilisele disainile ja uuenduslikele omadustele pakub FH Aero energiatõhusust uuel tasemel, mis on saadaval neljas variandis, sealhulgas biokütusena.

Tänu täiustatud aerodünaamikale ja uutele tehnoloogiatele, nagu Volvo uus kaamerajälgimis-süsteem, võib uus FH Aero vähendada energiatarbimist ning heitkoguseid kuni 5 protsenti*.

„Uus Volvo FH Aero on meie kõigi aegade kõige tõhusam veok, kuna jätkame CO2 vähendamist kogu oma tootevalikus,“ ütleb Volvo Trucksi president Roger Alm. „See on Volvo veok oma headuses – turvaline, kauni kujunduse ja kõrge kvaliteediga veok raskete kaugvedude jaoks, mis on loodud selleks, et meie kliendid oleks edukad.“

International Truck of the Year 2024 tiitliga pärjatud Volvo FH Electric mudeli puhul pakutakse ka uut Aero versiooni, mis on energiasäästlik täiendus Volvo niigi laiale elektriveokite valikule. Lisaks saab Volvo FH16-st valdkonna kõige võimsam veok, millel on kõige raskemate ülesannete jaoks täiesti uus ja tõhus 780 hj mootor.

Sõltumata sellest, millise jõuülekande kliendid valivad – elektri-, gaasi- või diiselmootori – saavad kõik uue FH Aero versioonid kasu madalamast energiatarbimisest, pikemast sõiduulatusest ning suurepärasest ohutusest ja sõidukogemusest.

Uued Aero veokimudelid tulevad samm-sammult turule 2024.-2025. aasta jooksul neljas erinevas versioonis – FH Aero, FH Aero Electric, FH Aero gaasimootoriga ja FH16 Aero.

Aerodünaamilise kujundusega optimeeritud kütusesäästlikkus

Volvo FH Aero kabiini esiosa on võrreldes tavalise Volvo FH mudeliga pikendatud 24 sentimeetri võrra. See pikendus on aidanud kaasa aerodünaamilisema veokikabiini loomisel. Parem aerodünaamika ei vähenda mitte ainult kütusekulu, vaid tagab tuulistes tingimustes parema sõidustabiilsuse.

Täiustatud aerodünaamika on kasulik ka FH Aero Electric mudelile tänu parematele veeremisomadustele. See võimaldab pidurdamisel või mäest alla sõites rohkem energiat regenereerida, mida saab vajadusel kasutada järgmisel kiirendusel või mäkketõusul.

FH Aero uus kaasaegne välimus sisaldab julget, suurt ja kergesti äratuntavat Volvo Iron Mark logo ning lisaks ka uue kujundusega Volvo Spread Mark logo, mis näitab selgelt, et tegemist on Volvo Trucksi kõige uuema mudeliga.

Peegleid asendavad kaamerad tagavad parema ohutuse ja tõhususe

Uus täiustatud kaamerajälgimissüsteem aitab oluliselt kaasa nii aerodünaamikale kui ka ohutusele. See on uus lahendus, mis asendab traditsioonilisi välispeegleid, suurendab juhi nägemisulatust, parandades nii juhi kui ka ümbritsevate liiklejate ohutust.

Kaamerasüsteemil on positiivne mõju juhi nähtavusele vihmas ja pimedas, aga ka otsese päikesevalguse käes ja tunnelites sõites. Haagisega sõites on kaamerasüsteemil automaatse panoraamimise funktsioon, mis jälgib pööravat haagist.

Uue Volvo FH Aero olulised detailid, funktsioonid ja eelised on järgmised:

•  Volvo I-See tehnoloogia, mida on täiustatud energia säästmiseks ja süsinikheitmete vähendamiseks, kasutab sõidu optimeerimiseks ja pikemat aega püsikiiruse režiimis sõitmiseks pilvepõhist topograafilist kaarti, mille abil võib nii energiat säästa kui ka pingevabamalt sõita.
  • Volvo patenteeritud hõõrdevabad ketaspidurid parandavad pidurdusvõimet, vähendades samal ajal energiakulu ja heitmeid.
  • Täiustatud kasutajasõbralik meediasüsteem, mida saab vastavalt konkreetsetele vajadustele isikupärastada.
  • Täiustatud helisüsteem, mis on saadaval kuue esmaklassilise kvaliteetse kõlariga, uue võimendi ja bassikõlariga, mis lisavad helielamusele sügavust ja jõudu.
  • Saadaval on uus veokispetsiifiline ja täiustatud kaartidega sisseehitatud navigatsioonisüsteem, millel on automaatsed kaardiuuendused, mis võimaldavad kaupa tõhusalt kohale toimetada.
  • Sisekujunduse uuendused sisaldavad ka integreeritud mikrolaineahju ja USB-C pistikupesasid.
  • ·Volvo Trucksi My Business Apps on saadaval rohkematel turgudel. See on tellimuspõhine teenus, mis võimaldab klientidel erinevatelt pakkujatelt alla laadida äriga seotud rakendusi ja kasutada neid veoki lisaekraanil. Sellest on reaalselt kasu nii veoki kasutuskindluse kui ka igapäevase kasutamise puhul.
  • Uus rehvijälgimise teenus annab veokipargi haldajale läbi Volvo Connect rakenduse täieliku ülevaate veokist ja haagisest, vähendades rehviprobleemidega seotud kulude ja häirete riske.

Volvo FH on jätkuvalt saadaval ka standardse pikendamata kabiiniga.

*Tegelik kütusekulu võib erineda olenevalt paljudest teguritest, nagu sõidukiirus, kiirushoidiku kasutamine, sõiduki tehnilised andmed, sõiduki koormus, tegelik topograafia, juhi kogemused, sõiduki hooldus ja ilmastikutingimused.

Lisainfo saamiseks võtke palun ühendust:

Sales Manager Baltic North
ringo.kristelstein@volvo.com
+372 5197 1075

Volvo Trucks pakub keskmiste ja raskeveokite täieliku valikuga terviklikke transpordilahendusi nõudlikele ja professionaalsetele klientidele. Kliendituge pakutakse ülemaailmse edasimüüjate võrgustiku kaudu, millel on 2200 teeninduspunkti umbes 130 riigis. Volvo veokite tootmine toimub 12 riigis üle kogu maailma. 2023. aastal tarniti üle maailma umbes 145 000 Volvo veokit. Volvo Trucks kuulub Volvo kontserni, mis on üks maailma juhtivaid veoautode, busside, ehitusseadmete ning laeva- ja tööstusmootorite tootjaid. Samuti pakub kontsern finantseerimise ja teeninduse terviklahendusi. Volvo Trucks põhiväärtused on kvaliteet, ohutus ja keskkonnahoid.