Veokid

Volvo esitleb oma esimest ainult elektriga töötavat veokit – optimeeritud puhtamaks ja ohutumaks linnatranspordiks

Volvo toob turule oma esimese ainult täiselektrilise ajamiga veokimudeli. Volvo FM Low Entry on elektriveok, mis tagab juhile suurepärase nähtavuse ning on optimeeritud raskete koormate turvaliseks vedamiseks linnapiirkondades.
Volvo esitleb oma esimest ainult elektriga töötavat veokit – optimeeritud puhtamaks ja ohutumaks linnatranspordiks
Volvo esitleb oma esimest ainult elektriga töötavat veokit – optimeeritud puhtamaks ja ohutumaks linnatranspordiks

Kuna üha suurem hulk linnasid soovivad parandada oma keskkonda vähendades heitmeid, kasvab kiiresti nõudlus heitmevabade veokitel järele, mis vastavad nendele uutele nõudmistele.

 

Volvo Trucksi uusim täiendus oma elektriveokite mudeliseeriasse on Volvo FM Low Entry – raskeveok, mis on spetsiaalselt välja töötatud mitmesuguste transpordiülesannete täitmiseks linnapiirkondades. See on ka esimene Volvo väljatöötatud veokimudel, mis on saadaval ainult elektriajamiga.

 

„See heitmevaba veok on suurepärane täiendus meie elektriveokite valikule, sobib suurepäraselt linnatranspordiks ja on kujundatud juhi vajadusi silmas pidades. See on võimas, kuid samas on seda sujuv juhtida ja hõlpsasti manööverdada. Uus Volvo FM Low Entry on täiuslikult kooskõlas meie ambitsioonidega suurendada oma elektriveokite pakkumisi, mis võimaldab veelgi enamatel klientidel vähendada süsinikuheitmeid,“ selgitab Roger Alm, Volvo Trucksi president.

 

Direct Visioni kategooria viie tärniga hinnang

Madal sõiduasend võimaldab juhile suurepärast nähtavust ja kontrolli ümbruse üle. FM Low Entry hea nähtavus pälvis Londonis raskeveokeid hindavas Direct Visioni kategoorias viie tärnilise hinnangu, mis hakkab kehtima 2024. aasta neljandas kvartalis*.


Volvo FM Low Entry on väga mitmekülgne ja seda saab kohandada erinevate transpordiülesannete (nt jäätmekäitlus, jaotus- ja ehitusveod) spetsiifilistele nõuetega.

 

Veok põhineb tuntud Volvo FM-mudelil. Avarat kabiini on langetatud ja ettepoole nihutatud ning madal trepp ja tasane põrand muudavad veokisse sisenemise ja sealt väljumise lihtsaks. Need kujunduselemendid loovad juhtidele kiiretempolises linnas töötades ergonoomilise, mugava ja tõhusa töökeskkonna.

 

Uus FM Low Entry tuleb müügile esialgu Euroopas, sealhulgas Türgis, ning Austraalias ja Lõuna-Koreas. Müük algab 2024. aasta esimeses kvartalis ja tootmine 2024. aasta teises kvartalis.

 

Kaheksa elektriveoki mudelit
Selle uue täiselektrilise linnaveokiga on Volvo valikus nüüd kokku kaheksa elektriveoki mudelit. 2019. aastal sai Volvo Trucksist esimene ülemaailmne tootja, kes alustas elektriliste raskeveokite seeriatootmist, ning ettevõtte eesmärk on, et 2030. aastaks oleks uute Volvo veokite ülemaailmsest müügist 50% elektrilised.  

Volvo FM Low Entry omadused:

  • Nähtavus (vastavalt standardsetele tehnilistele andmetele) vastab Transport for London viietärnilisele Direct Vision standardile.
  • Veok on varustatud Volvo dünaamilise rooliajamiga, mis tagab lihtsa juhtimise ja vähendab vibratsiooni.
  • Kolm istekohtade versiooni: juht + 0, 1 või 3 reisijat. Kabiini tagaosas on 3 sõitjaistet, mis ei ole juhi vaateväljas. See vähendab                  pimealasid ja soodustab suurepärast nähtavust.
  • Paljude ergonoomiliste funktsioonide hulka kuuluvad madal trepp, tasane põrand ja mugavalt paigutatud käepidemed, mis      võimaldavad kabiinist hõlpsalt ja ohutult väljuda.
  • Veok on saadaval Volvo uue täiustatud kaamerajälgimissüsteemiga.
  • Saadaval kahes kabiini kõrguses (seistes): magamiskohaga kabiin (1575 mm) ja eriti kõrge laiendatud magamiskabiin (1945 mm).
  • Võimalikud teljekonfiguratsioonid: 4X2, 6X2, 6X4, 8X2, 8X4
  • Veoki täismass: 19-32 tonni
  • Mootor: 330 kWh
  • Aku: 360 kWh (4 akut)
  • Sõiduulatus: kuni 200 km (läbisõit sõltub mitmest   parameetrist,  nagu koorma kaal, sõidustiil, sõidutsükkel,   topograafia, temperatuur     jne)
  • Laadimine: 250 kW (alalisvool), 43 kW (vahelduvvool)
  • Teljevahe: 3900-6000 mm


    LINK  kõrgresolutsiooniga piltidele*


    https://tfl.gov.uk/info-for/deliveries-in-london/delivering-safely/direct-vision-in-heavy-goods-vehicles/dvs-star-ratings-and-safe-system

Täpsemate andmete saamiseks palun pöörduge: 

Ringo Kristelstein

Volvo Trucks Baltic North müügijuht

E-post: ringo.kristelstein@volvo.com

Tel: +372 5197 1075

 

Pressifotod ja -filmid on saadaval Volvo Trucksi meediakeskuses:

https://media.volvogroup.com/dam

 

Volvo Trucks pakub keskmiste ja raskeveokite täieliku valikuga terviklikke transpordilahendusi nõudlikele ja professionaalsetele klientidele. Kliendituge pakutakse ülemaailmse edasimüüjate võrgustiku kaudu, millel on 2200 teeninduspunkti umbes 130 riigis. Volvo veokite tootmine toimub 12 riigis üle kogu maailma. 2023. aastal tarniti üle maailma umbes 145 000 Volvo veokit. Volvo Trucks kuulub Volvo kontserni, mis on üks maailma juhtivaid veoautode, busside, ehitusseadmete ning laeva- ja tööstusmootorite tootjaid. Samuti pakub kontsern finantseerimise ja teeninduse terviklahendusi. Volvo Trucks põhiväärtused on kvaliteet, ohutus ja keskkonnahoid.