Veokid

Volvo Trucks IAA 2024 messil: Uued veokid ja tehnoloogiad toetavad teekonda nullheitmete ja nullõnnetuste suunas

Volvo Trucksi ekspositsioon IAA 2024 messil demonstreerib selgelt ettevõtte pühendumust transpordi süsinikuheite vähendamisele ja õnnetuste ennetamisele. Volvo esitleb veokeid akuelektriliste jõuülekannetega, kütuseelementidega ja taastuvkütustega sisepõlemismootorites – see strateegia võimaldab jätkusuutlikku transporti nii praegu kui ka tulevikus.
Volvo Trucks IAA 2024 messil: Uued veokid ja tehnoloogiad toetavad teekonda nullheitmete ja nullõnnetuste suunas
Volvo Trucks esitleb IAA 2024 messil oma uut ülemaailmset tootesarja, sealhulgas uut Volvo FH Aero mudelit.

Volvo Trucks esitleb IAA 2024 messil oma senisest tugevamat ülemaailmset tootevalikut. Esitlusele tuleb uus Volvo FH Aero seeria, mis on hiljuti turule toodud Euroopas, Aasias ja Aafrikas, sealhulgas elektri- ja biokütusel töötavad mudelid. USA turule on jõudnud täiesti uus Volvo VNL, mis põhineb täiesti uuel platvormil ja sisaldab murrangulisi autonoomseid tehnoloogiaid. IAA messil on esmakordselt võimalik kogeda Volvo VNL-i Euroopas. Mõlemad veokimudelid on välja töötatud kütusesäästlikkust ja ohutust silmas pidades.

 

Ootan põnevusega klientide ja meedia reaktsioone meie uutele veokiseeriatele ja tulevikutehnoloogiatele,” ütles Volvo Trucksi president Roger Alm. „Meie tänavune IAA messi väljapanek näitab Volvo Grupi ülemaailmset tugevust ja meie pühendumust nullheite ja nullõnnetuste saavutamisele – mõlemad on meie klientide edu jaoks võrdselt olulised.”

 

IAA messil on esindatud ka uus Volvo FM Low Entry – Volvo esimene veok, mis on välja töötatud ainult akuelektrilise jõuülekandega ja erakordse juhi nähtavusega, et parandada ohutust tihedas linnakeskkonnas. Ikooniline Volvo FH16 Aero on varustatud täiesti uue D17 17-liitrise väga tõhusa mootoriga, mis suurendab võimsust, vähendades samal ajal kütusekulu ja heitmeid. See veok on mõeldud kõige raskemate ülesannete jaoks ja optimeeritud tootlikkuse saavutamiseks ning on sertifitseeritud HVO (hüdrogeenitud taimeõli) ja biodiisli B100 jaoks.

 

Volvo Trucks tutvustab ka oma tulevast e-telje tehnoloogiat, mis on kohandatud Volvo järgmise põlvkonna akuelektrilistele ja kütuseelemendiga elektriveokitele, võimaldades pikemat elektrilist sõiduulatust ja optimeeritud juhitavust.

 

Kuigi Volvol on viieaastane kogemus elektriveokitega klientide tegevuses 47 riigis üle maailma, on vesinik järgmine samm tuleviku jõuülekannete osas. Vesinikku kasutatakse nii kütuseelementide rakendustes kui ka sisepõlemismootorites, et tagada ettevõtte veokite valiku tulevikukindlus kõigil turgudel ja jätkusuutlike transpordirakenduste jaoks kogu maailmas. Mõlemad vesinikupõhised tehnoloogiad jõuavad klientideni eeldatavasti selle kümnendi lõpus.

 

Mitmed Volvo veokid IAA messil on varustatud Volvo uue kaameramonitorsüsteemiga (CMS), mis toob kasu nii kütuse kokkuhoiu osas tänu paremale aerodünaamikale kui ka suurenenud ohutuse osas tänu paremale nähtavusele.

 

Volvo väljapanek IAA messil koosneb kaheksast veokist:

 

  • Volvo FH Aero Electric 4x2 kaameramonitorsüsteemiga (CMS)
  • Volvo FH16 Aero 4x2 HVO-kütusega, XXL kabiini ja CMS-iga
  • Volvo FMX Electric 6x4 kolmesuunalise kalluriga
  • Volvo FM Low Entry 6x2 konteinerveokiga
  • Volvo FM gaasikütusel 4x2 CMS-iga
  • Volvo FE Electric 4x2 konteinerveokiga
  • Volvo VNL 860, täisvarustuses
  • Volvo kütuseelemendi testveok

 

Lisaks laiale veokimudelite valikule tutvustab Volvo ka uusi tehnoloogiaid ja teenuseid, mis on järgmise põlvkonna veokite jaoks väljatöötamisel, sealhulgas laadimisteenuseid akuelektrilistele veokitele.

 

IAA messi külastajad leiavad Volvo Trucksi Hallist 21, stendist B01, samuti on võimalik teha proovisõite IAA testirajal. Volvo Trucksi pressikonverentsi aeg teatatakse hiljem.

 

LINK kõrge eraldusvõimega piltidele

For further information, please contact:

Stefan Elfström
Media Relations Director, Volvo Trucks
Email: stefan.elfstrom@volvo.com
+46 708 25 30 72
 

Volvo Trucks supplies complete transport solutions for discerning professional customers with its full range of medium- and heavy-duty trucks. Customer support is provided via a global network of dealers with 2,200 service points in about 130 countries. Volvo trucks are assembled in 12 countries across the globe. In 2023 approximately 145,000 Volvo trucks were delivered worldwide. Volvo Trucks is part of the Volvo Group, one of the world’s leading manufacturers of trucks, buses, construction equipment and marine and industrial engines. The group also provides complete solutions for financing and service. Volvo Trucks’ work is based on the core values of quality, safety and environmental care.