Veokid

Uus Volvo FH16: Rohkem võimsust – vähem kütust

Uus Volvo FH16 on Euroopa võimsaim veok, mis on samal ajal ka väga kütusesäästlik ja suudab töötada 100% taastuvate kütustega. Teepealsetes katsetes on selgunud, et FH16 uus mootor saavutab 5% parema kütusesäästu ja väiksemad heitkogused, pakkudes samal ajal 7% suuremat pöördemomenti. See kombinatsioon suurendab tõhusust ja tootlikkust kõige nõudlikumate veotööde puhul.
Uus Volvo FH16: Rohkem võimsust – vähem kütust
Uus Volvo FH16 koos D17 mootoriga pakub suuremat võimsust ja madalamat kütusekulu.

Volvo uus D17 mootor ikoonilistel Volvo FH16 veoautodel on loodud raskete veotööde jaoks, pakkudes silmapaistvat jõudlust ja vastupidavust. Uus 17-liitrine 780-hobujõuline Volvo FH16 mudel annab 7% suurema pöördemomendi ja saavutab samal ajal 5% väiksema kütusekulu ja süsihappegaaside heitkoguse võrreldes eelkäijaga.

 

Uus mootor on saadaval ka Volvo FH16 Aero mudelil, mis pakub veelgi paremat kütuseökonoomsust tänu aerodünaamilisele kabiinikujundusele.

 

"Meie insenerid on loonud mootori, mis ühendab Euroopa veoautode suurima pöördemomendi ja võimsuse tippklassi kütusesäästlikkusega. Faktid räägivad ise – suurem pöördemoment ja võimsus koos märkimisväärse kütuse- ja CO2 kokkuhoiuga on fantastiline tulemus. See tähendab, et meie kliendid saavad oma ülesandeid täita tõhusamalt ja suurema tootlikkusega," ütleb Volvo Trucksi toote-ja kvaliteedijuht Jan Hjelmgren.

 

See uus kütusesäästlik mootor on vaid üks näide Volvo Trucksi pidevast püüdlusest vähendada kütusekulu ja süsihappegaaside heitkoguseid olemasolevate jõuülekandesüsteemide puhul, paralleelselt uute tehnoloogiate kasutuselevõtuga.

 

Kolm võimsustaset

Volvo uus 17-liitrine Euro 6 mootor on saadaval kolme võimsustasemega: 600 hj, 700 hj ja 780 hj. Pöördemomendi tasemed on suurendatud vastavalt 3000 Nm, 3400 Nm ja 3800 Nm tippversioonis. Käigukast on uuendatud, et taluda kuni 3800 Nm, ning sisemine käigukasti efektiivsus on veelgi paranenud 3000 Nm ja 3400 Nm versioonidel.

 

Sertifitseeritud biokütusega töötama

Uus D17 mootor on sertifitseeritud töötama HVO (hüdrogeenitud taimeõli) kõigis võimsustasemetes. 700 hj versioon on samuti sertifitseeritud töötama 100% biodiisli (B100) peal.

 

Volvo FH16 ja FH16 Aero koos täiesti uue D17 mootoriga on tellimiseks saadaval alates 2024. aasta keskpaigast ning tootmine algab 2024. aasta teisel poolel.

 

*maanteekatse tulemus D17 780 hj vs D16 750 hj, 55T GCW

 

LINK kõrge eraldusvõimega pildid ja videod

Täpsemate andmete saamiseks palun pöörduge: 

Ringo Kristelstein
Volvo Trucks Baltic North müügijuht
E-post: ringo.kristelstein@volvo.com
Tel: +372 5197 1075
 

Pressifotod ja -filmid on saadaval Volvo Trucksi meediakeskuses:

https://media.volvogroup.com/dam
 

Volvo Trucks pakub keskmiste ja raskeveokite täieliku valikuga terviklikke transpordilahendusi nõudlikele ja professionaalsetele klientidele. Kliendituge pakutakse ülemaailmse edasimüüjate võrgustiku kaudu, millel on 2200 teeninduspunkti umbes 130 riigis. Volvo veokite tootmine toimub 12 riigis üle kogu maailma. 2023. aastal tarniti üle maailma umbes 145 000 Volvo veokit. Volvo Trucks kuulub Volvo kontserni, mis on üks maailma juhtivaid veoautode, busside, ehitusseadmete ning laeva- ja tööstusmootorite tootjaid. Samuti pakub kontsern finantseerimise ja teeninduse terviklahendusi. Volvo Trucks põhiväärtused on kvaliteet, ohutus ja keskkonnahoid.