Veokid

Volvo elektrilised veokid on läbinud viie aastaga 80 miljonit kilomeetrit

Volvo elektrilised veokid on alates 2019. aastast, mil Volvo tõi turule oma esimesed elektriliste veokite mudelid, läbinud üle 80 miljoni kilomeetri ehk 2000 tiiru ümber maakera. Need veokid on vähendanud CO2 heitkoguseid ja samal ajal märkimisväärselt parandanud juhtide töökeskkonda.
Volvo elektrilised veokid on läbinud viie aastaga 80 miljonit kilomeetrit
Volvo on alates 2019. aastast müünud üle 3500 elektrilise veoki 45 riigis


Volvo elektriliste veokite uued andmed näitavad muljetavaldavat edu: alates 2019. aastast on need läbinud ülemaailmses kaubandusliikluses üle 80 miljoni kilomeetri. See saavutus on märkimisväärne nii keskkonna kui ka kütusesäästu seisukohalt. Võrdluseks, sama vahemaa läbimine diiselveokitega oleks nõudnud üle 25 miljoni liitri diislikütust ja põhjustanud 68 000 tonni rohkem süsinikdioksiidi heiteid.

 

"Mul on hea meel näha, kuidas transpordiettevõtted võtavad igapäevatöös omaks elektriliste veokite eeliseid. Transpordisektor moodustab 7% ülemaailmsest süsinikuheitest ning akutoitel elektrilised veokid on oluline vahend kliimajalajälje vähendamiseks. Tänu paljudele varajastele kasutuselevõtjatele näeme juba praegu selle tehnoloogia tohutut potentsiaali," ütleb Volvo Trucks'i president Roger Alm.

 

5 aastat elektriliste sõidukite arendamise oskusteavet

Volvo varajane sisenemine elektriliste veokite segmenti on loonud ainulaadse ekspertiisi elektrilises nullheitega transpordis – teadmised, mida kasutatakse Volvo järgmise põlvkonna elektriliste pakkumiste arendamisel.

 

Varajaseks kasutuselevõtjaks olemine tasub end ära – elektriliste veokitega transpordiettevõtetel on tugev konkurentsieelis, kui nad saavad pakkuda transpordiostjatele heitevaba transporti.

Investeeringu maksimaalse kasutamise nii elektrilisse veoautosse kui ka laadimisinfrastruktuuri tagab transpordiettevõtetele tugeva ärimudeli – optimeerides logistikat ja sõidumarsruute ning jagades laadimisrajatisi operaatorite vahel.

Elektriliste veokite eelised ulatuvad kaugemale keskkonnakasust – juhid kogevad märkimisväärselt paremat töökeskkonda palju madalama müra- ja vibratsioonitasemega.

 

Kasvav elektriveokite olemasolu ülemaailmselt

Volvo Trucks'i elektriliste veokite ülemaailmsed tarned kasvasid 2023. aastal 256% võrra 1977 veokini ning ettevõte näeb jätkuvat huvi klientide poolt ka 2024. aastal. Euroopas valis enam kui pool elektriliste veokite klientidest selle aasta esimeses kvartalis Volvo – Volvo osakaal elektriliste veokite segmendis oli 56%. Ameerika Ühendriikides moodustas Volvo 44% kõigist müüdud elektrilistest veokitest.

 

Volvo on seni tarninud klientidele üle 3500 elektrilise veoki 45 riigis kuuel kontinendil. 2023. aasta jooksul laiendas Volvo Trucks oma elektriliste veokite olemasolu, tarnides esimesed raskeveokid Ladina-Ameerikasse, kus sõidukid läksid klientidele Brasiilias, Tšiilis ja Uruguais. Volvo sai ka esimeseks veokitootjaks, kes tarnis akutoitel raskeveokeid Marokosse, Lõuna-Koreasse ja Malaisiasse.

 

"Mitte ainult transpordiettevõtted, vaid ka transpordi- ja logistikateenuste ostjad liituvad SBTi-ga – teaduspõhiste eesmärkide algatusega – ja nõuavad oma teenusepakkujatelt jätkusuutlikke transpordilahendusi. See on veel üks tegur, mis soodustab üleminekut elektrilistele veokitele," ütleb Roger Alm.

 

Akutoitel elektriveokid kõikideks transpordiviisideks

Volvo elektrilised veoautod vastavad erinevatele vajadustele – alates linnasisesest jaotusest ja jäätmekäitlusest kuni piirkondliku veoni ja ehituseni. Viie aasta jooksul, mil on tegeletud elektrifitseerimisega, on Volvo samuti loonud tugeva oskusteabe paigaldatud energia kasutamise optimeerimises, elektriliste veokite laadimises ja hoolduses.

 

Alates 2019. aastast kuni tänaseni on Volvo Trucks järk-järgult laiendanud oma elektriveokite mudeliseeriat tänaseni, mil valik hõlmab kaheksat täiselektrilist veoautot.

 

Volvo elektriliste veoautode mudelid, mida pakutakse, on Volvo FL Electric, FE Electric, FM Electric, FM Low Entry, FMX Electric, FH Electric, FH Aero Electric ja VNR Electric. Kõige populaarsem on Volvo FH Electric, mis hiljuti valiti prestiižse 2024. aasta rahvusvahelise aasta veoki auhinna saajaks.

 

  1. 1. põhineb klientide andmetel sama mudelivaliku kohta võrdväärsete diiselmootoriga veokitega.
  2. 2. vastavalt "well-to-wheel" arvutustele GLEC raamistiku v3 järgi

 

LINK kõrge resolutsiooniga piltidele ja videole

Täpsemate andmete saamiseks palun pöörduge: 

Ringo Kristelstein
Volvo Trucks Baltic North müügijuht
E-post: ringo.kristelstein@volvo.com
Tel: +372 5197 1075
 

Pressifotod ja -filmid on saadaval Volvo Trucksi meediakeskuses:

https://media.volvogroup.com/dam
 

Volvo Trucks pakub keskmiste ja raskeveokite täieliku valikuga terviklikke transpordilahendusi nõudlikele ja professionaalsetele klientidele. Kliendituge pakutakse ülemaailmse edasimüüjate võrgustiku kaudu, millel on 2200 teeninduspunkti umbes 130 riigis. Volvo veokite tootmine toimub 12 riigis üle kogu maailma. 2023. aastal tarniti üle maailma umbes 145 000 Volvo veokit. Volvo Trucks kuulub Volvo kontserni, mis on üks maailma juhtivaid veoautode, busside, ehitusseadmete ning laeva- ja tööstusmootorite tootjaid. Samuti pakub kontsern finantseerimise ja teeninduse terviklahendusi. Volvo Trucks põhiväärtused on kvaliteet, ohutus ja keskkonnahoid.