Veokid

Volvo Trucks Driver Challenge 2018 – võistlus veokijuhtidele

Driver Challenge võistlusel on oodatud osaleda professionaalsed veokijuhid. Võistluse fookuses on efektiivne, turvaline ja ökonoomne sõitmine. Võistlus soovib rõhutada veokijuhtide tähtsat rolli nii liikluskultuuri kui ka transpordiettevõtete maine ja tulemuste mõjutamisel. Driver Challenge eelvõistlused toimuvad Volvo Estonia esindustes 6.6-28.7, Eesti parim osaleb septembris globaalses finaalis Göteborgis. Võistlust toetavad Neste Eesti, Premium Kaubandus, Schmitz Cargobull, Myfitness ja Info-Auto Volvo.
Volvo Trucks Driver Challenge 2018 – võistlus veokijuhtidele

Volvo Trucks Driver Challenge võistlust on Eestis korraldatud alates 2011. aastast ja eelnevatel aastatel on eestlased saavutanud suurepäraseid tulemusi nii piirkondlikel võistlusel kui ka globaalses finaalis.

Käesoleval aastal on veokijuhid oodatud osalema Volvo Estonia esindustes toimuvatele eelsõitudele 06.06-28.07, augustis selgub Eesti parim, kes võistleb septembris Göteborgis (Rootsi) maailmameistri tiitli nimel. Võistlusel saavad end proovile panna kõik professionaalsed veokijuhid olenemata nende igapäevasest töövahendist. Võistlus saab alguse 6. juunil Volvo Estonia Jõhvi esinduses (Pargi 25a).

Võistlusest Driver Challenge

Pika ajalooga võistluse algne mõte oli tuua tähelepanu kütusekulule, kuna tegemist on transpordiettevõtte ühe vähese kulukohaga, mida mõjutada saab, tänaseks on haare laienenud. 

"Driver Challenge võistlusel on vaja tagada liikluseeskirjadele vastav ja kaasliiklejate suhtes turvaline käitumine, läbida võistlusrada võimalikult mõistliku ajaga ja tagada samas ka kütuseökonoomia ehk tegemist on professionaalse veokijuhi argipäeva väljakutsetega.

Meie veokid on küll varustatud mitmete kütuseökonoomiat soodustavate lisadega, aga päeva lõpuks on kõige tähtsam filter ikkagi veokijuht," ütleb Volvo Estonia veokijuhtide koolitaja Koit Kolganurm selgitades võistluse tausta.

Lisaks kütuseökonoomiale on veokijuhid ka need, kes suudavad oma teadliku käitumisega liikluskultuuri mõjutada „Oleme sel aastal viinud läbi laste liikluskoolitust PEATU VAATA LEHVITA ja üha enam mõistame, kui suur roll on veokijuhtidel liikluskultuuri mõjutamisel," ütleb Volvo Trucks Driver Challenge projektijuht ja Volvo Estonia turundusjuht Raili Riiberg, „võistlusega soovime tuua enam tähelepanu veokijuhtidele, kui koolitatud ja kogenud juhtidele, kelle töö väärib tunnustust."

Inspireerivad toetajad
Sel aastal on võistlusele ja võistlejate auhinnakottidele õla alla pannud head koostööpartnerid. Lisaks ametlikule kütusepartnerile Neste Eestile, kes varustab võistlusveokit nii mugava Truck+ tankmissüsteemiga kui ka kütusega, annavad auhindu välja ka Premium KaubandusSchmitz CargobullMyFitness ja Info-Auto

„Kõikidele osalejatele oleme kokku pannud toetajate poolt auhinnapaketi, mis sisaldab nii tööpäeva kui ka vaba aja elemente ja muudab loodetavasti iga osaleja tuju heaks. Loodame, et ka tulemused on hea tuju põhjuseks," kommenteerib Kolganurm.

Volvo Trucks Driver Challenge 2018
Professionaalsetel veokijuhtidele suunatud võistlus Driver Challenge 2018 Eesti eelvõistlused toimuvad 6.6 - 27.7 Tallinnas, Tartus, Pärnus ja Jõhvis. Osalema on oodatud professionaalsed veokijuhid olenemata igapäevasest töövahendist.

  • 6-9.6 Jõhvi - Pargi 25a, Jõhvi
  • 13-16.6 Tartu - Ringtee 53, Kandiküla
  • 20-21.6 Pärnu - Keskuse 1, Sauga
  • 27-30.6 Tallinn - Kurekivi tee 10, Lehmja
  • 4-7.7 Pärnu - Keskuse 1, Sauga
  • 11-14.7 Tartu - Ringtee 53, Kandiküla
  • 18-21.7 Tallinn - Kurekivi tee 10, Lehmja
  • 25-28.7 Jõhvi - Pargi 25a, Jõhvi
  • 4.8 Eesti finaal
  • 11-15.09 Globaalne finaal Göteborgis, Rootsi

Võistlusele saab registreeruda kodulehel www.volvotrucks.ee - DRIVER CHALLENGE 2018 või saates kodulehel markeeritud andmed aadressile igapiiskloeb@volvo.com 

Jälgige aktiivset suhtlust ka Facebookis: www.Facebook.com/VolvoTrucksEstonia