Veokid

Volvo Trucks toob turule uue Volvo FH – uue põlvkonna raskeveoki

Volvo Trucks toob turule uue raskeveoki Volvo FH, mis on loodud pidades silmas veokijuhi maksimaalset parimat töökeskkonda. Uue mudeli eesmärk on tagada juhile maanteel paremad, ohutumad ja mugavamad tingimused.
08A3977 FH 4x2, poolhaagis, pikamaavedu maanteel
Kasutades erinevaid jõuülekande ja raami konfiguratsioone saab uut Volvo FH-d kohandada nii, et see sobiks paljudele rakendustele ning võimaldaks märkimisväärset kütusesäästu ja CO2-heitmete vähendamist.

„Volvo FH-seeria on olnud juba aastaid üks veokijuhtide eelistatud valikuid, eelkõige nende jaoks, kel tuleb veeta maanteel pikki tunde,” ütleb Volvo Trucksi president Roger Alm. „Uus Volvo FH jätkab senist fookust, mis aitavad juhtidel teha oma tööd tipptasemel.”

Juhile keskendumine aitab meelitada kogenud professionaale
Veokijuhi tähtsustamine mõjutab vedajate äritulemusi nii tootlikuse, tõhususe kui klienditeeninduse osas. „Hea juht saab meie kliendi kasumlikkusesse tohutu panuse anda,“ jätkab Roger Alm. „Täna on kõikjal maailmas puudu kogunud juhtidest. Uuenendud omadustega veoki turule toomisega astume sammu edasi suunas, mis aitab meie klientidel värvata oma tiimi parimaid veokijuhte ning tagada nendega pikaajaline koostöö.

Interjöör tagab juhtidele suurepärase töökeskkonna
Suurim väärtus juhile avaldub uuendatud interjööriga töökeskkonnas. Juhi töökoht koondub kaasaegse armatuurlaua ümber, millel on täielikult digitaalne 12-tolline kõrge eraldusvõimega infoekraan ning fikseeritud topsihoidik ja avatud hoiuruum, mille valgustust juhitakse liikumisanduriga. Infoekraan võimaldab juhil valida nelja erineva ekraanivaate vahel olenevalt sõiduolukorrast ja vajalikust informatsioonist.

Valikuline 9-tolline küljeekraan tagab juurdepääsu meelelahutus-, navigeerimis- ja transporditeabele ning kuvab kaamera vaated. Hõlpsalt juurdepääsetav ekraan võimaldab juhtida funktsioone mitmel viisil: roolil olevate intuitiivselt paigutatud nuppudega, hääljuhtimise abil või otse puuteekraani ja ekraanil kuvatava juhtpaneeli kaudu.

„Lihtne juurdepääs erinevale teabele suurendab juhi võimalusi tegutseda tõhusamalt, ohutumalt ja mugavamalt,“ väidab Carin Larsson, Volvo Trucksi kasutajakogemuse ja kasutajaliidese peadisainer. „Teabe esitamine on uute ekraanidega märkimisväärselt paranenud. Nõudlikud toimingud on nüüd koondatud külgmisele ekraanile, mis asub juhile mugavalt käeulatuses. See minimeerib tähelepanu kõrvalejuhtimist, kuna põhiline sõiduteave kuvatakse kasutajasõbralikul ja hõlpsalt nähtaval infoekraanil.“

Infoekraanil ja külgmisel ekraanil on mõlemal valikus mitu menüükeelt.

Tänu uuele, väiksemale ja ergonoomilise disainiga I-Shifti käigukangile on kabiinis toimetamine lihtsam kui kunagi varem. Juhtidele, kes vajavad palju suuremat akumahtu, on saadaval nutikas kahe akuga süsteem, mis tagab, et mootori käivitamiseks on alati olemas vajalik energiavaru. Samuti on saadaval lai valik uute materjalide ja värvidega kohandamisvõimalusi.

Rafineeritud disain ja nutikas tehnoloogia
Julget välisilmet iseloomustavad Volvole omased V-kujulised esituled, mis on nüüd paigutatud väljapoole, et need oleksid kabiini uksejoonega kohakuti. Ka suunatuled on viidud ukse juurde, tagades veokile parema aerodünaamilisuse ja enesekindlama välisilme. Klaasipuhasti paneel on viimistletum ja peenem ning suurem metallist logo muudab uue Volvo FH isegi kaugelt hõlpsasti äratuntavaks.

„Uue põlvkonna Volvo FH ühendab eelmise FH-seeria parimad omadused nutikate tehnoloogiate ja funktsionaalse inimsõbraliku disainiga,“ jätkab Carin Larsson. „Tulemuseks on nutikas ja kõrgetasemeline veok, mis aitab juhil saavutada silmapaistva jõudluse olenemata tingimustest.“

Isekohalduvad kaugtuled

Süsteem suurendab kõigi liiklejate ohutust, lülitades LED-kaugtulede valitud osad automaatselt välja, kui veok läheneb vastutulevale liiklusele või mõnele teisele sõidukile tagantpoolt. Kaugtulesid reguleeritakse, kui kaamera ja radar tuvastavad teised sõidukid, või kui kaamera tuvastab muutused veokit ümbritsevas valguses.

Volvo FH ohutust suurendavate lisafunktsioonide hulka kuulub allamäge kiirushoidik, mis seab allamäge sõites maksimaalse kiiruse, et vältida soovimatut kiirendamist, ja täiustatud adaptiivne kiirushoidik (ACC), mis töötab kõigil kiirustel (isegi kuni 0 km/h).

Elektrooniliselt juhitav pidurisüsteem (EBS kuulub nüüd uue veoki standardvarustusse. Lisavarustusena on saadaval ka Volvo dünaamiline roolisüsteem koos sõidurajal püsimise abisüsteemi ja stabiilsuskontrolliga.

Uue Volvo FH ohutust suurendab ka liiklusmärkide tuvastussüsteem, mis suudab tuvastada selliseid liiklusmärke nagu möödasõidupiirangud, tee tüüp ja kiirusepiirangud.

Veel parema nähtavuse aitab tagada võimalus lisada kaassõitja poolele nurgakaamera, mis kuvab küljeekraanile täiendava vaate veoki küljele.


Säästlikumad mootorid

Erinevad jõuülekande ja raami konfiguratsioonid võimaldavad kohandada uut Volvo FH-d viisil, mis sobitub paljudele rakendustele ja tagab märkimisväärse kütusesäästu ja madalama CO2-heitme. Kuni 7% kütusesääst pikamaavedudel on on võimalik näiteks ühendades Euro 6 nõuetele vastava I-Save'iga Volvo FH uue funktsionaalse D13TC mootoriga.Samuti on täiustatud Euro 3 ja 5 mudeleid selliste funktsioonidega nagu Volvo pöördemomendi abi.


Paljudel turgudel on Volvo FH saadaval koos Euro 6 nõuetele vastava gaasimootoriga (LNG), mis pakub Volvo diiselveokitega võrreldavat kütusesäästlikkust ja jõudlust, kuid on palju väiksema kliimamõjuga. Gaasimootor võib töötada nii biogaasiga, mis vähendab CO2-heitkoguseid kuni 100%, kui ka maagaasiga, mis vähendab CO2-heitkoguseid kuni 20% võrreldes samaväärsete Volvo diiselveokitega. Näited hõlmavad veoki kasutusajal tekkinud heitmeid.

Uue Volvo FH valikus on ka topeltsiduriga I-Shifti käigukast, mis võimaldab käiguvahetust katkestuseta jõuülekandes. Topeltsiduriga käigukast on oluline keerukamatel vedudel, näiteks vedelkaupade vedamisel, kuna see vähendab veose liikumist käiguvahetuse ajal.

Tootlikkust, mis on klientidele oluline väärtus, optimeeritakse Volvo FH puhul veelgi tänu suuremale esitelje kandevõimele ning parema pöördenurgaga tõstetavatele abitelgedele veotelje taga ja veotelje ees. See vähendab rehvide kulumist ning parandab juhitavust. Tõstuk on saadaval ka tandemtelje tõstukiga, mis võimaldab tagatelje vabastada ja üles tõsta, kui veokil pole veost, vähendades seeläbi ka kütusekulu.

Uus hooldusleping pakub kliendile paindlikke lahendusi
 Ühendatud teenuste kiire areng annab veoettevõtjatele täiesti uued võimalused sõidukite tööaja pikendamiseks ja sõidukite kasutamise optimeerimiseks.

Volvo Trucks esitleb Volvo Paindlikku Kuldlepingut, mis pakub sarnaselt Volvo Kuldlepinguga prognoositavat hinda, kuid palju suurema paindlikkusega, et kohaneda klientide muutuvate ärivajadustega. Hinnangulise aastase läbisõidu 40% paindlikkusvahemi vähendab kuutasusid. See tagab veoettevõtjatele suurema paindlikkuse oma tegevuste kohandamiseks hooajaliste muutuste ja turunõudlusega.

„Paljud veondusettevõtted tunnevad vajadust paindlikumate hoolduslepingute järele. Nüüd on meil tehnoloogia selliste paindlikke ja ühendatud lahenduste loomiseks," ütleb Thomas Niemeijer, Volvo Trucksi hoolduslepingute äriarenduse juht.

Volvo Paindliku Kuldlepingu hooldusleping on saadaval valitud turgudel ja laieneb järk-järgult uutele turgudele.

Fakte uue Volvo FH kohta

  • Kabiinid: madala magamiskohaga kabiin, magamiskohaga kabiin, Globetrotteri kabiin, Globetrotter XL ja Globetrotter XXL. Välis- ja sisekujunduse viimistluspaketid individuaalseks kujundamiseks.
  • Mootorid: diiselmootorid on saadaval erinevate heitkoguste normidega. Volvo FH on valitud turgudel saadaval ka Euro 6 (D) nõuetele vastava gaasimootoriga (LNG).
  • Volvo FH on valitud turgudel saadaval koos I-Save'i funktsiooniga Euro 6 mootoriga.
  • Käiguvahetussüsteem: I-Shift / topeltsiduriga I-Shift koos tarkvarapakettidega mitmekülgseteks rakendusteks.

* Kütusesäästu arvutamisel võrreldakse pikamaavedude kütusesäästupaketiga (I-Save) D13TC Euro 6 (D) mootori diislikütuse ja AdBlue kulusid ilma pikamaavedude kütusesäästupaketita D13 eSCR Euro 6 (D) mootori kuludega. Tegelik kütusekulu võib erineda olenevalt paljudest teguritest, nagu juhi kogemused, kiirushoidiku kasutamine, sõiduki tehnilised andmed, sõiduki koormus, tegelik topograafia, sõiduki hooldus ja ilmastikutingimused.

Video link
Kõrge eraldusvõimega piltide link
Teiste toodete esmaesitluste link; Volvo FH16, Volvo FM ja Volvo FMX

Lisainfo saamiseks võtke palun ühendust: 

Ringo Kristelstein
Sales Manager Baltic North
ringo.kristelstein@volvo.com
+372 5197 1075

Volvo Trucks pakub keskmiste ja raskeveokite täieliku valikuga terviklikke transpordilahendusi nõudlikele ja professionaalsetele klientidele. Kliendituge pakutakse ülemaailmse edasimüüjate võrgustiku kaudu, millel on 2200 teeninduspunkti umbes 130 riigis. Volvo veokite tootmine toimub 12 riigis üle kogu maailma. 2023. aastal tarniti üle maailma umbes 145 000 Volvo veokit. Volvo Trucks kuulub Volvo kontserni, mis on üks maailma juhtivaid veoautode, busside, ehitusseadmete ning laeva- ja tööstusmootorite tootjaid. Samuti pakub kontsern finantseerimise ja teeninduse terviklahendusi. Volvo Trucks põhiväärtused on kvaliteet, ohutus ja keskkonnahoid.