Volvo Trucks esitleb uut Volvo FH16 – mugavat ja võimsat raskeveokit

Volvo Trucks toob turule uue põlvkonna veoki Volvo FH16, milles on edukalt ühendatud uued ohutusfunktsioonid, juhikeskne töökeskkond ning uusimad tehnoloogilised lahendused. Uus tippmudel kuulub Volvo Trucksi uue põlvkonna veokite hulka, mis on loodud pidades silmas veokijuhti.
Volvo Trucks esitleb uut Volvo FH16
„Volvo FH16 saab hakkama kõigi kõige nõudlikumate rakendustega ning pakub samal ajal klientidele ja juhtidele ainult parimat,“ teatab Volvo Trucksi president Roger Alm.

„Volvo FH16 on tõeliselt esmaklassiline toode, mis saab hakkama ka kõige nõudlikumate rakendustega ning pakkudes parimat nii kliendile kui veokijuhile,” ütleb Volvo Trucksi president Roger Alm. „Uue põlvkonna veokitega oleme loonud paketi, mis ei tee kompromisse võimsuse ja kütusesäästlikkuse, mugavuse ja stiili vahel.“

„Volvo FH16 pakub kõike, mida te Volvo veokilt ootate, ja palju muud, tugevdades sellega meie positsiooni raskete ja nõudlike pikamaavedude eelistatud kaubamärgina,“ lisab ta.

Julge disain peegeldab nutikaid tehnoloogilisi lahendusi

Uue veoki välimust iseloomustavad V-kujulised esituled, millel on kristallisarnased efektid, et peegeldada ka disainis nutikaid tehnoloogiaid, mille alusel veokid on loodud. Volvo FH16 tippmudeli tugevat iseloomu ja pärandit täiendab koseteemaline esivõre ja esitulede paneelid on paigutatud veidi väljapoole, et tagada sõidukile parem aerodünaamilisus ning kindel hoiak.

„Uue Volvo FH16 puhul kujundasime ümber varasemate põlvkondade kõige ikoonilisemad disainielemendid ja täiustasime neid veelgi. Näiteks tänu uutele kõrgtehnoloogilistele esituledele oleme oleme viinud autotuled uuele tasemele ja kogu ümberkujundatud veoki esiosa tagab võimsama üldmulje,” Ismail Ovacik, Volvo Trucksi väliskujunduse peadisainer.

„Julgem, põhjalikum ja enesekindlam Volvo FH16 välisilme peegeldab tõsiasja, et see veok on rohkem ühendatud ja nutikam kui kunagi varem,“ ütleb ta.

Uuendatud töökeskkond veokijuhile

Uue Volvo FH16 sisekujundus on loodud spetsiaalselt juhte silmas pidades ning seda on värskendatud uute aktsentvärvide ja viimistlustega, mis on nii välimuselt kui ka olemuselt kvaliteetsed ja eksklusiivsed. Uuendatud armatuurlaud hõlmab praktilisi uusi panipaiku ja täielikult digitaalset 12-tollist kõrge eraldusvõimega infoekraani. Juht saab valida nelja erineva ekraanivaate vahel olenevalt sõiduolukorrast ja teabest, mida ta soovib kuvada.

Juhiala saab varustada 9-tollise küljeekraaniga, mis tagab juurdepääsu meelelahutus-, navigeerimis- ja transporditeabele ning kuvab kaamera vaated. Ekraan asub juhile mugavalt käeulatuses. Funktsioone saab juhtida mitmel viisil: roolil olevate intuitiivselt paigutatud nuppudega, hääljuhtimise abil või otse puuteekraani ja ekraanil kuvatava juhtpaneeli kaudu.

Infoekraanil ja külgmisel ekraanil on mõlemal valikus mitu menüükeelt.

Uutes veokites on I-Shifti käigukang tippklassi standardi järgi ümber kujundatud, hõlmates optimaalse jõudluse tagamiseks valgustatud käiguvaliku sümboleid ja uusi sõidurežiime.

Parem juhitavus ja tootlikkus
Suurem esitelje kandevõime ning parema pöördenurgaga tõstetavad abiteljed veotelje taga ja veotelje ees parandavad uue Volvo FH16 juhitavust ja tootlikkust. Eriti nõudlikeks tegevusteks on saadaval ka uus 38-tonnise kandevõimega telik.

Isekohalduvad kaugtuled

Uuel Volvo FH16-l on isekohalduvad kaugtuled, mis suurendavad kõigi liiklejate ohutust, lülitades LED-kaugtulede valitud osad automaatselt välja, kui veok läheneb vastutulevale liiklusele või mõnele teisele sõidukile tagantpoolt. Kaugtulesid reguleeritakse, kui kaamera ja radar tuvastavad teised sõidukid või kui kaamera tuvastab muutused veokit ümbritsevas valguses.

Ohutust suurendavad veelgi allamäge kiirushoidik, mis seab allamäge sõites maksimaalse kiiruse, et vältida soovimatut kiirendamist, ja adaptiivne kiirushoidik (ACC), mis töötab nüüd kõigil kiirustel (isegi kuni 0 km/h).

Elektrooniliselt juhitav pidurisüsteem (EBS), mis on avariipidurdusega kokkupõrkehoiatuse ja elektroonilise stabiilsusprogrammi ohutusfunktsiooni eeldus, kuulub nüüd uue veoki standardvarustusse. Lisavarustusena on saadaval ka Volvo dünaamiline roolisüsteem koos sõidurajal püsimise abisüsteemi ja stabiilsusabi ohutussüsteemiga.

Uuel Volvo FH16-l on ka infoekraanil kuvatav liiklusmärkide tuvastussüsteem. Süsteem tuvastab sellised märgid nagu möödasõidupiirangud, tee tüüp ja kiirusepiirangud.

Nähtavust saab veelgi parandada, lisades kaassõitja poolele nurgakaamera, mis kuvab küljeekraanil täiendava vaate veoki küljele.

Ideaalne kombinatsioon nõudlikeks ülesanneteks

Tänu võimsa 16-liitrise kuni 750 hj mootori, parema juhitavuse, uusima ohutustehnoloogia ja tõhusamate juhi abisüsteemide kombinatsioonile tagab uus Volvo FH16 parema tootlikkuse ka kõige nõudlikumate veoülesannete täitmisel

Uus hooldusleping pakub kliendile paindlikke lahendusi

Ühendatud teenuste kiire areng annab veoettevõtjatele täiesti uued võimalused sõidukite tööaja pikendamiseks ja sõidukite kasutamise optimeerimiseks.

Volvo Trucks esitleb Volvo Paindlikku Kuldlepingut, mis pakub sarnaselt Volvo Kuldlepinguga prognoositavat hinda, kuid palju suurema paindlikkusega, et kohaneda klientide muutuvate ärivajadustega. Hinnangulise aastase läbisõidu 40% paindlikkusvahemi vähendab kuutasusid. See tagab veoettevõtjatele suurema paindlikkuse oma tegevuste kohandamiseks hooajaliste muutuste ja turunõudlusega.

„Paljud veondusettevõtted tunnevad vajadust paindlikumate hoolduslepingute järele. Nüüd on meil tehnoloogia selliste paindlikke ja ühendatud lahenduste loomiseks," ütleb Thomas Niemeijer, Volvo Trucksi hoolduslepingute äriarenduse juht.

Volvo Paindliku Kuldlepingu hooldusleping on saadaval valitud turgudel ja laieneb järk-järgult uutele turgudele.

Fakte uue Volvo FH16 kohta

• Kabiinid: madala magamiskohaga kabiin, magamiskohaga kabiin, Globetrotteri kabiin, Globetrotter XL ja Globetrotter XXL. Välis- ja sisekujunduse viimistluspaketid individuaalseks kujundamiseks.
 • Mootorid: diiselmootorid on saadaval erinevate heitkoguste normidega. D16K Euro 6 (D) mootor on saadaval võimsusega 550 hj / 2800 Nm, 650 hj / 3150 Nm ja 750 hj / 3550 Nm.
 • Käiguvahetussüsteem: I-Shift koos tarkvarapakettidega mitmekülgseteks rakendusteks.

Video link
Kõrge eraldusvõimega piltide link
Teiste toodete esmaesitluste link; Volvo FH, Volvo FM ja Volvo FMX

Täpsemate andmete saamiseks palun pöörduge:

Volvo Trucks Baltic North müügijuht
E-post: ringo.kristelstein@volvo.com

Pressifotod ja -filmid on saadaval Volvo Trucksi meediakeskuses:

Volvo Trucks pakub keskmiste ja raskeveokite täieliku valikuga terviklikke transpordilahendusi nõudlikele ja professionaalsetele klientidele. Kliendituge pakutakse ülemaailmse edasimüüjate võrgustiku kaudu, millel on 2200 teeninduspunkti umbes 130 riigis. Volvo veokite tootmine toimub 12 riigis üle kogu maailma. 2023. aastal tarniti üle maailma umbes 145 000 Volvo veokit. Volvo Trucks kuulub Volvo kontserni, mis on üks maailma juhtivaid veoautode, busside, ehitusseadmete ning laeva- ja tööstusmootorite tootjaid. Samuti pakub kontsern finantseerimise ja teeninduse terviklahendusi. Volvo Trucks põhiväärtused on kvaliteet, ohutus ja keskkonnahoid.