Volvo Trucks esitleb uut raskeveokit - Volvo FM

Volvo Trucks tõi turule uue põlvkonna veoki Volvo FM-i, millel on rohkelt juhikeskkonna täiustusi ja uuendusi, mis tagavad suurema mugavuse, ohutuse ning tootlikkuse. „Avar ja erakordse nähtavusega uus Volvo FM-i raskeveok on loodud olema parim ratastel töökoht kõigis valdkondades,“ teatab Volvo Trucksi president Roger Alm.
08A3740 FM-i 4x2 sadulveok koos haagisega
Uus Volvo FM-i raskeveok on loodud olema ülim töökoht ratastel kõigis valdkondades.

„Juhid on veondusvaldkonna üks olulisim vara,“ jätkab Roger Alm. „Uue Volvo FM-iga esitleme mitmekülgset töövahendit ja ühtlasi ka mugavat puhkepaika. Uue veokiga aitame oma klientidel leida ja hoida parimaid veokijuhte, kes aitavad neil saavutada soovitud tulemusi.”

Veokijuhtidele loodud mobiilne kontor
 „Uus Volvo FM on meie tootevaliku mitmekülgne tööhobune – jõuline ja valmis oma eesmärki täitma, pakkudes juhtidele ruumikust, ohutust ja mugavust,“ ütleb Carina Byström, Volvo Trucksi sisekujunduse peadisainer. „Oleme saavutanud ka väga hea nähtavuse madalama uksejoone, uute tahavaatepeeglite ja kaassõitja nurgakaamera abil.“

Selleks on uues kabiinis A-piilareid tõstetud, mis tagab kuni ühe täiendava kuupmeetri ruumi ja rohkem valgust. Peale selle hõlmab kabiin nutikat tehnoloogiat, mis toetab Volvo pühendumust pakkuda juhtidele võimalusi mobiilseks kontoriks oma veokis.

Interjööri rõhutab uus armatuurlaud, mis pakub rohkem ruumi, uusi värve ja kaasaegset dünaamilist ekraani. Näidikuplokk hõlmab 12-tollist kõrge eraldusvõimega infoekraani koos kasutajasõbraliku liidesega, kus juht saab hõlpsalt olulist teavet vaadata ja olenevalt sõiduolukorrast valida nelja erineva ekraanivaate vahel. Tulevaste värskenduste ja ühendatud teenuste valmidusega infoekraan on loodud juhi toimingute lihtsustamiseks ning hädavajalikule teabele juurdepääsuks minimaalse vaevaga.

Uuele Volvo FM-ile on saadaval valikuline 9-tolline küljeekraan meelelahutus-, navigeerimis- ja transporditeabe ning kaamera vaadete jaoks. Ekraan võimaldab juhtida funktsioone mitmel viisil: roolil olevate intuitiivselt paigutatud nuppudega, hääljuhtimise abil või otse puuteekraani ja ekraanil kuvatava juhtpaneeli kaudu. Infoekraanil ja külgmisel ekraanil on mõlemal valikus mitu menüükeelt. Peale selle pakub uus kallutusfunktsiooniga rool juhile ergonoomilisemat sõiduasendit.

Uus mugavam puhkeala
Uut magamiskohaga kabiini on täiustatud tõstetava voodi ja paremate hoiustamisvõimalustega, mis hõlmavad suurt panipaika voodi all ning ülemist tagumist panipaika koos LED-paneelidega sektsioonide vaheseintes. Istmelt voodile liikumine on tänu uuele, väiksemale ja ergonoomilise disainiga I-Shifti käigukangile lihtsam kui kunagi varem. Kabiini mugavust suurendab veelgi täiustatud isolatsioon, mis takistab külma, kuumuse ja müra sissetungi.

Uus julge välisilme
Järgmise põlvkonna Volvo FM-il on uus aerodünaamiline kuju, iseloomulikud jooned esiosas ning üks viimistletud tunnusjoon, mis kulgeb üle uue kabiini külje. V-kujulised esituled on paigutatud optimaalse aerodünaamilisuse tagamiseks ning suurem kaubamärgi tunnuspaneel koos uue mustriga esivõrega annavad veokile julge ja enesekindla ilme.

Uued automaatsed ohutusfunktsioonid
Lisaks juhtide paremale nähtavusele hõlmavad uue Volvo FM-i muud ohutusalased täiendused ka allamäge kiirushoidikut, mis seab allamäge sõites maksimaalse kiiruse, et vältida soovimatut kiirendamist, ja adaptiivset kiirushoidikut (ACC), mis töötab nüüd kõigil kiirustel (isegi kuni 0 km/h).

Elektrooniliselt juhitav pidurisüsteem (EBS), mis on avariipidurdusega kokkupõrkehoiatuse ja elektroonilise stabiilsusprogrammi ohutusfunktsiooni eeldus, kuulub nüüd uue veoki standardvarustusse. Lisavarustusena on saadaval ka Volvo dünaamiline roolisüsteem koos sõidurajal püsimise abisüsteemi ja stabiilsusabi ohutussüsteemiga.

Volvo FM-il on ka infoekraanil juhi hoiatamiseks kuvatav liiklusmärkide tuvastussüsteem. Süsteem suudab tuvastada selliseid märke nagu möödasõidupiirangud, tee tüüp ja kiirusepiirangud.

Valikuline kaassõitja poolele lisatav nurgakaamera kuvab külgmisel ekraanil täiendava vaate veoki küljele.

Kütusesäästlikkus ja tootlikkus
 Saadaolevate jõuülekande ja raami konfiguratsioonide mitmekesisus tähendab, et uut Volvo FM-i saab kohandada tagama suurema tootlikkuse ja kütusesäästu väga paljudes rakendustes. Parema pöördenurgaga tõstetavad abiteljed veotelje taga ja veotelje ees tagavad veokile erakordse juhitavuse, mida saab näiteks tihedas linnaliikluses maksimaalselt ära kasutada.

Paljudel turgudel on Volvo FM saadaval koos Euro 6 nõuetele vastava gaasimootoriga (LNG), mis pakub Volvo diiselveokitega võrreldavat kütusesäästlikkust ja jõudlust, kuid on palju väiksema kliimamõjuga. Gaasimootor võib töötada nii biogaasiga, mis vähendab CO2-heitkoguseid kuni 100%, kui ka maagaasiga, mis vähendab CO2-heitkoguseid kuni 20% võrreldes samaväärsete Volvo diiselveokitega. See hõlmab veoki kasutamise ajal tekitatud heitmeid.

Uus hooldusleping pakub kliendile paindlikke lahendusi

Ühendatud teenuste kiire areng annab veoettevõtjatele täiesti uued võimalused sõidukite tööaja pikendamiseks ja sõidukite kasutamise optimeerimiseks.

Volvo Trucks esitleb Volvo Paindlikku Kuldlepingut, mis pakub sarnaselt Volvo Kuldlepinguga prognoositavat hinda, kuid palju suurema paindlikkusega, et kohaneda klientide muutuvate ärivajadustega. Hinnangulise aastase läbisõidu 40% paindlikkusvahemi vähendab kuutasusid. See tagab veoettevõtjatele suurema paindlikkuse oma tegevuste kohandamiseks hooajaliste muutuste ja turunõudlusega.

„Paljud veondusettevõtted tunnevad vajadust paindlikumate hoolduslepingute järele. Nüüd on meil tehnoloogia selliste paindlikke ja ühendatud lahenduste loomiseks," ütleb Thomas Niemeijer, Volvo Trucksi hoolduslepingute äriarenduse juht.

Volvo Paindliku Kuldlepingu hooldusleping on saadaval valitud turgudel ja laieneb järk-järgult uutele turgudele.

Fakte uue Volvo FM-i kohta

• Kabiinid: päevakabiin, madal päevakabiin, madala magamiskohaga kabiin, magamiskohaga kabiin, Globetrotteri kabiin, meeskonnakabiin. Välis- ja sisekujunduse viimistluspaketid individuaalseks kujundamiseks.
  • Mootorid: diiselmootorid on saadaval erinevate heitkoguste normidega. Volvo FM on valitud turgudel saadaval ka Euro 6 (D) nõuetele vastava gaasimootoriga (LNG).
  • Käiguvahetussüsteem: I-Shift koos tarkvarapaketiga mitmekülgseteks rakendusteks.
  • Tuled: halogeen- või LED-esituled.

Video link
Kõrge eraldusvõimega piltide link
Teiste toodete esmaesitluste link; Volvo FH16, Volvo FM ja Volvo FMX

Lisainfo saamiseks võtke palun ühendust:

Sales Manager Baltic North
ringo.kristelstein@volvo.com
+372 5197 1075

Volvo Trucks pakub keskmiste ja raskeveokite täieliku valikuga terviklikke transpordilahendusi nõudlikele ja professionaalsetele klientidele. Kliendituge pakutakse ülemaailmse edasimüüjate võrgustiku kaudu, millel on 2200 teeninduspunkti umbes 130 riigis. Volvo veokite tootmine toimub 12 riigis üle kogu maailma. 2023. aastal tarniti üle maailma umbes 145 000 Volvo veokit. Volvo Trucks kuulub Volvo kontserni, mis on üks maailma juhtivaid veoautode, busside, ehitusseadmete ning laeva- ja tööstusmootorite tootjaid. Samuti pakub kontsern finantseerimise ja teeninduse terviklahendusi. Volvo Trucks põhiväärtused on kvaliteet, ohutus ja keskkonnahoid.