Veokid

Volvo Trucks astub oma uue kõige vastupidavama ehitusveokiga Volvo FMX sammu tulevikku

Volvo Trucks tõi turule uhiuue Volvo FMX-i, millel on täiesti uus kabiin, suurem kandevõime ja uuenduslikud ohutusfunktsioonid. Suurema (kuni 20-tonnise kandevõimega) esiteljega ja suurema (38-tonnise kandevõimega) telikuga uus Volvo FMX on loodud taluma kõige karmimaid tingimusi ning täitma kõige raskemaid ülesandeid.
Uus Volvo FMX

„Meie ehitustööstuse kliendid seisavad silmitsi aina rangemate nõudmistega parema jätkusuutlikkuse, kulutõhususe, ohutuse ja tootlikkuse tagamiseks,“ ütleb Volvo Trucksi president Roger Alm. „Uue Volvo FMX-i turuletoomisega tõestame pühendumust oma klientidele, luues vastupidavaid veokeid ning uuenduslikke teenuseid, mis aitavad muuta nende tegevust lihtsamaks, ohutumaks ja kasumlikumaks.“
 
 Täiesti uus kabiin tugeva välisosaga
 Uus Volvo FMX on ehitatud täiesti uuele kabiiniplatvormile, mis põhineb Volvo pikaajalisel edukal kogemusel vastupidavate ja funktsionaalsete ehitusveokite valmistamises.
 
 „Uus Volvo FMX on loodud tagama suurepärase paindlikkuse ja vastupidavuse kombinatsiooni,“ selgitab Ismail Ovacik, Volvo Trucksi väliskujunduse peadisainer. „Meie uues kabiinis on hõlpsalt vahetatavate tugevate osadega esiosa, esitulede kaitsmed ja uued V-kujulised LED-esituled. Juhi sisenemise või väljumise hõlbustamiseks oleme kujundanud uued libisemiskindlad astmed.“
 
Uued lisavõimalused veokijuhile
 Uus Volvo FMX pakub päevakabiinis rohkem ruumi ja mahutab kuni 800 liitrit kütust. Samuti on parandatud juhtide nähtavust tänu madalamale uksejoonele ja uutele tahavaatepeeglitele. Nähtavust saab veelgi parandada, lisades kaassõitja poolele nurgakaamera, mis kuvab täiendava vaate veoki küljele.
 
 Interjööri iseloomustab suurema hoiuruumiga uus armatuurlaud, uued värvid ja moodne näidikuplokk. See hõlmab dünaamilist 12-tollist kõrge eraldusvõimega infoekraani koos kasutajasõbraliku liidesega, mis võimaldab juhil näha hetkega asjakohast teavet ja valida olenevalt sõiduolukorrast nelja erineva ekraanivaate vahel. Infoekraanil on valmidus tulevaste värskenduste ja ühendatud teenuste jaoks.

Valikuline 9-tolline küljeekraan tagab juurdepääsu meelelahutus-, navigeerimis- ja transporditeabele ning kuvab kaamera vaated. Hõlpsalt juurdepääsetav ekraan võimaldab juhtida funktsioone mitmel viisil: roolil olevate intuitiivselt paigutatud nuppudega, hääljuhtimise abil või otse puuteekraani ja ekraanil kuvatava juhtpaneeli kaudu.
 
Infoekraanil ja külgmisel ekraanil on mõlemal valikus mitu menüükeelt.
 
Uus FMX on varustatud ka uue veojõu juhtpaneeliga, mis aitab juhil hõlpsalt ja kiiresti toime tulla potentsiaalselt ohtlike olukordadega nii teel kui ka maastikul. Juht saab hõlpsalt veojõudu suurendada, rakendades diferentsiaalilukud nuppu keerates ja vaadates samal ajal infoekraanil veojõu olekut.
 
Uus kallutusfunktsiooniga rool pakub juhile ergonoomilisemat sõiduasendit.
 
 Suurema hoiuruumiga mugavam puhkeala

Uue Volvo FMX-i magamiskohaga kabiinis on paremad hoiustamisvõimalused, sealhulgas suur panipaik ülestõstetud voodi all ja ülemine tagumine panipaik koos LED-paneelidega sektsioonide vaheseintes. Kabiini mugavust suurendab veelgi täiustatud isolatsioon, mis takistab külma, kuumuse ja müra sissetungi. Istmelt voodile liikumine on tänu uuele, väiksemale ja ergonoomilise disainiga I-Shifti käigukangile lihtsam kui kunagi varem.
 
Kuni 150-tonnise täismassiga autorong suurendab tootlikkust
Uus Volvo FMX täiendas Volvo raamide valikut kõige enam – 38-tonnise kandevõimega telik, mis võimaldab vedada autorongi täismassiga kuni 150 tonni. Peale selle uuendati esitelje õhkvedrustust, mis võimaldab vedada ühel esiteljel kuni 10-tonnist koormust ja kahel esiteljel kuni 20-tonnist koormust. Veokitel, millel on juhitav tõstetav abitelg veotelje taga või veotelje ees, suurendati pöördenurka, mis tagab parema juhitavuse ja väiksema rehvide kulumise. Kõik need täiustused suurendavad ehitusvedude tootlikkust ja kulutõhusust.
 
Ohutusfunktsioonid, mis aitavad õnnetusi vältida
Uus Volvo FMX on varustatud isekohalduva kiirushoidikuga (ACC), mis töötab nüüd kõigil kiirustel (isegi kuni 0 km/h). Volvo FMX-i ohutust suurendavate lisafunktsioonide hulka kuulub allamäge kiirushoidik, mis seab allamäge sõites maksimaalse kiiruse, et vältida soovimatut kiirendamist. Elektrooniliselt juhitav pidurisüsteem (EBS), mis on avariipidurdusega kokkupõrkehoiatuse ja elektroonilise stabiilsusprogrammi ohutusfunktsiooni eeldus, kuulub nüüd uue veoki standardvarustusse. Lisavarustusena on saadaval ka Volvo dünaamiline roolisüsteem koos sõidurajal püsimise abisüsteemi ja stabiilsusabi ohutussüsteemiga.
 
Uus liiklusmärkide tuvastussüsteem suurendab Volvo FMX-i ohutust, kuvades infoekraanil selliseid liiklusmärke nagu kiirusepiirangud, möödasõidupiirangud ja tee tüüp.
 
Eelkõige raskete rakenduste jaoks, nagu kaevandamine, on Volvo FMX-il valikuline terasest katuseluuk koos avariiväljapääsu käepidemega, mis eemaldab kogu luugi.
 
Jõuline tervikpakett
Uue jõulise FMX-i ehitusveokiga, mis suudab vedada rohkem tonne ja hõlpsamini manööverdada ning samas tagada juhi ohutuse ja mugavuse, saab Volvo Trucks aidata suurendada ehitustööstuses nii tootlikkust kui ka kasumlikkust.
 
Uus hooldusleping pakub kliendile paindlikke lahendusi

Ühendatud teenuste kiire areng annab veoettevõtjatele täiesti uued võimalused sõidukite tööaja pikendamiseks ja sõidukite kasutamise optimeerimiseks.

Volvo Trucks esitleb Volvo Paindlikku Kuldlepingut, mis pakub sarnaselt Volvo Kuldlepinguga prognoositavat hinda, kuid palju suurema paindlikkusega, et kohaneda klientide muutuvate ärivajadustega. Hinnangulise aastase läbisõidu 40% paindlikkusvahemi vähendab kuutasusid. See tagab veoettevõtjatele suurema paindlikkuse oma tegevuste kohandamiseks hooajaliste muutuste ja turunõudlusega.

„Paljud veondusettevõtted tunnevad vajadust paindlikumate hoolduslepingute järele. Nüüd on meil tehnoloogia selliste paindlikke ja ühendatud lahenduste loomiseks," ütleb Thomas Niemeijer, Volvo Trucksi hoolduslepingute äriarenduse juht.

Volvo Paindliku Kuldlepingu hooldusleping on saadaval valitud turgudel ja laieneb järk-järgult uutele turgudele.
 
 Fakte uue Volvo FMX-i kohta

  • Kabiinid: päevakabiin, madal päevakabiin, madala magamiskohaga kabiin, magamiskohaga kabiin, Globetrotteri kabiin, meeskonnakabiin. Välis- ja sisekujunduse viimistluspaketid individuaalseks kujundamiseks.
  • Uus kallutusfunktsiooniga rool tagab ergonoomilisema sõiduasendi.
  • Mootorid: diiselmootorid on saadaval erinevate heitkoguste normidega.
  • Käiguvahetussüsteem: I-Shift ja roomekäikudega I-Shift tarkvarapakettidega mitmekülgseteks rakendusteks.
  • Tuled: halogeen- või LED-esituled.

Video link
Kõrge eraldusvõimega piltide link
Teiste toodete esmaesitluste link; Volvo FH, Volvo FH16 ja Volvo FM

Lisainfo saamiseks võtke palun ühendust: 

Ringo Kristelstein
Sales Manager Baltic North
ringo.kristelstein@volvo.com
+372 5197 1075

Volvo Trucks pakub keskmiste ja raskeveokite täieliku valikuga terviklikke transpordilahendusi nõudlikele ja professionaalsetele klientidele. Kliendituge pakutakse ülemaailmse edasimüüjate võrgustiku kaudu, millel on 2200 teeninduspunkti umbes 130 riigis. Volvo veokite tootmine toimub 12 riigis üle kogu maailma. 2023. aastal tarniti üle maailma umbes 145 000 Volvo veokit. Volvo Trucks kuulub Volvo kontserni, mis on üks maailma juhtivaid veoautode, busside, ehitusseadmete ning laeva- ja tööstusmootorite tootjaid. Samuti pakub kontsern finantseerimise ja teeninduse terviklahendusi. Volvo Trucks põhiväärtused on kvaliteet, ohutus ja keskkonnahoid.