Volvo Trucks toob turule 4 uue põlvkonna raskeveokit

Volvo Trucks esitleb nelja uut raskeveokit, mis on loodud pidades silmas veokijuhi töökeskkonda, ohutust ja produktiivsust tööülesannete täitmisel. „Oleme selle suure tulevikuinvesteeringu üle tõeliselt uhked. Meie eesmärk on olla oma klientidele parim äripartner, suurendada nende konkurentsivõimet ja aidata neil palgata parimaid veokijuhte hoolimata tihedast konkurentsist tööturul,“ ütleb Roger Alm, Volvo Trucksi president. Neli uut raskeveokit Volvo FH, FH16, FM ja FMX moodustavad umbes kaks kolmandikku Volvo Trucksi tarnetest.
R2A8182 Uus Volvo Trucksi raskeveokite seeria
Volvo Trucks toob turule neli uut raskeveokit, keskendudes juhi keskkonnale, ohutusele ja tootlikkusele.

Suurenenud nõudlus kvaliteetse veoteenuse järele üle maailma mõjutab ka kvalifitseeritud veokijuhtide saadavust tööturul. Euroopas on hinnanguliselt ca 20% veokijuhtide töökohtadest täitmata.  Volvo Trucks on klientidele parimate veokijuhtide värbamisel ja hodmisel toeks ning keskendub seetõttu uute veokite arendamisel just juhile olulistele, et muuta veokid veel ohutumaks, tõhusamaks ja atraktiivsemaks kvalifitseeritud juhtidele.

“Juhid, kes kasutavad oma veokit ohutult ja ökonoomselt, on iga transpordiettevõtte jaoks hindamatu väärtusega. Vastutustundlik sõidustiil aitab vähendada CO2-heitmsed ning kütusekulu, samuti vähendab see õnnetuste, vigastuste ja planeerimata seisakute ohtu. Meie uued veokid aitavad juhil oma tööd paremini teha ning aitavad meie klientidel värvata oma tiimi parimaid juhte,” jätkab Roger Alm.

Volvo Trucks tootevalik pakub erinevaid veokeid, mis on saadaval erinevate kabiinimudelitega ning mida saab kohaldada erinevatele vajadustele vastavaks. Pikamaaveoki kabiin on sageli ka juhi teiseks koduks. Lühivedude veoki kabiin täidab ka mobiilse kontori rolli, ehitustöödel kasutatavad veokid on vastupidavad ja praktilised töövahendid. Uute mudelite arendustöös olid olulised märksõnad nähtavus, mugavus, ergonoomika, müratase, juhitavus ja ohutus. Täiustatud on ka veoki veokite välimust.

Uus kabiin – rohkem ruumi ja parem nähtavus: Volvo FM ja Volvo FMX

Uue Volvo FM ja Volvo FMX kabiin on samuti uus. Sel on mitmed erinevad infoekraanid nagu teistel suurematel Volvo veokitel. Kabiini siseruumi on suurendatud pea ühe kuupmeetri võrra, mis pakub veokijuhile rohkem mugavust ja ruumi. Suuremad aknad, madalam uksejoon ja uued peeglid on parandanud nähtavust.

Kallutusfunktsiooniga rool võimaldab sõiduasendit veel personaalsemalt reguleerida. Magamiskohaga kabiini alumina voodi on paigutatud varasemate mudelitega võrreldes kõrgemale, pakkudes juhile suuremat mugavust ja täiendavat hoiuruumi voodi all.

Päevakabiinis on lisaks uus 40-liitrine sisevalgustusega panipaik. Juhi mugavust suurendab ka täiustatud isolatsioon, mis takistab külma, kuuma,ja müra jõudmist kabiini. Anduriga juhitav kliimaseade koos söefiltriga tagab hea õhukvaliteedi kõigis tingimustes.

Kõik mudelid on varustatud uue kasutajaliidesega veokijuhile
Uus juhi kasutajaliides lihtsustab erinevate veoki funktsioonide haldust, tagab juhile vajaliku informatsiooni ning vähendab tähelepanu hajumist teel olles. Kasutajaliidese keskmes on täisdigitaalne 12-tolline ekraan, mis koondab vajaliku infovaate juhile. Lisaks on juhi kasutuses ka 9-tolline küljeekraan, mis tagab vajaliku juurdepääsu meelelahutus-, navigeerimis- ja transpordiinfole ning kuvab kaamera vaateid. Kasutajaliidese funktsioone saab juhtida roolil olevate nuppude abil, hääljuhtimise teel või puutetundliku ekraani ja ekraanil kuvatava juhtpaneeli kaudu.

Nähtavust saab veelgi parandada, lisades kaassõitja poolele nurgakaamera, mis kuvab küljeekraanil täiendava vaate veoki küljele.

Täiustatud ohutusfunktsioonid õnnetuste vältimiseks

Volvo FH ja Volvo FH16 ohutust on suurendatud adaptiivsete kaugtuledega. Tuled suurendavad ohutut liiklemist, kuna LED-kaugtulede valitud osad lülituvad automaatselt välja, kui veokile läheneb liiklus vastassuunas või veok läheneb teisele sõidukile tagantpoolt.

Sõitmist hõlbustab ka täiustatud isekohalduv püsikiirusehoidja kiirustel kuni
0 km/h ning püsikiirusehoidja allamäge sõiduks, mis aktiveerib pidurid automaatselt, kui püsiva allamäge kiiruse säilitamiseks on vajalik rakendada lisapidurdusjõudu. Elektrooniliselt juhitav pidurisüsteem (EBS) kuulub nüüd uue veoki standardvarustusse. Lisavarustusena on saadaval ka Volvo dünaamiline roolisüsteem koos sõidurajal püsimise ja stabiilsuskontrolliga ohutumaks sõiduks. Liiklusmärkide tuvastussüsteem tuvastab liiklusmärgid, näiteks möödasõidupiirangud, tee tüübi ja kiirusepiirangud, kuvades info juhi infoekraanile.

Tõhusad mootorid erinevatele kütustele

Vedajate jaoks on olulised nii keskkond kui ka majandus. Täna pole olemas ühtki energiallikat, mis pakuks lahendusi kõigile kliimamuutustega seotud probleemidele. Seetõttu vajavad nii transpordisektor kui ka transpordiga seotud tegevused laiemalt erinevaid lahendusi ning võimalusi valida erinevate kütuste vahel.

Paljudel turgudel on Volvo FH ja Volvo FM saadaval Euro 6 nõuetele vastava gaasimootoriga (LNG), mis pakub Volvo diiselveokitega võrreldavat kütusesäästlikust ning jõudlust, kuid palju väiksema kliimamõjuga.

Gaasimootor võib töötada nii biogaasiga, mis vähendab CO2-heitkoguseid kuni 100%, kui ka maagaasiga, mis vähendab CO2-heitkoguseid kuni 20% võrreldes samaväärsete Volvo diiselveokitega. Need numbrid hõlmavad veoki kasutamise ajal tekitatud heitmeid.

Volvo FH uue tõhusa Euro 6 nõuetele vastava diiselmootoriga, mis i-Save paketis (kombineerituna uue D13TC mootoriga võimaldab saavutada kuni 7% kütusesäästu* ja väiksema CO2 heitme. Samuti on täiustatud Euro 3 ja 5 mudeleid selliste funktsioonidega nagu Volvo pöördemomendi abi.

* Kütusesäästu arvutamisel võrreldakse pikamaavedude kütusesäästupaketiga (I-Save) D13TC Euro 6 (D) mootori diislikütuse ja AdBlue kulusid ilma pikamaavedude kütusesäästupaketita D13 eSCR Euro 6 (D) mootori kuludega. Tegelik kütusekulu võib erineda olenevalt paljudest teguritest, nagu juhi kogemused, püsikiirusehoidiku kasutamine, sõiduki tehnilised andmed, sõiduki koormus, tegelik topograafia, sõiduki hooldus ja ilmastikutingimused.

Tootevaliku video link
Kõrge eraldusvõimega piltide link
Täiendavate toodete esmaesitluste link; Volvo FH16, Volvo FM ja Volvo FMX

Lisainfo saamiseks võtke palun ühendust:

Sales Manager Baltic North
ringo.kristelstein@volvo.com
+372 5197 1075

Volvo Trucks pakub keskmiste ja raskeveokite täieliku valikuga terviklikke transpordilahendusi nõudlikele ja professionaalsetele klientidele. Kliendituge pakutakse ülemaailmse edasimüüjate võrgustiku kaudu, millel on 2200 teeninduspunkti umbes 130 riigis. Volvo veokite tootmine toimub 12 riigis üle kogu maailma. 2023. aastal tarniti üle maailma umbes 145 000 Volvo veokit. Volvo Trucks kuulub Volvo kontserni, mis on üks maailma juhtivaid veoautode, busside, ehitusseadmete ning laeva- ja tööstusmootorite tootjaid. Samuti pakub kontsern finantseerimise ja teeninduse terviklahendusi. Volvo Trucks põhiväärtused on kvaliteet, ohutus ja keskkonnahoid.