Veokid

Usutlus Volvo Trucks Eesti tegevjuhi Maria Karlströmiga

“Meil on parim tootevalik, tiim ja teenused. Oleme tugevamad kui eales enne,”  ütleb Maria Karlströmi, Volvo Trucks Eesti tegevjuht.

Maria, 2020. aasta on Volvo Trucksile olnud sündmusterohke. Mis väärib esiletõstmist?

Tõsi, see aasta algas ootamatult, kui pidime kauaoodatud uue sarja lansseerimisplaanid COVID-19 tõttu lükkama edasi sügisesse. Kuid oleme pandeemiaga siiski kenasti hakkama saanud, nii kohalikul kui rahvusvahelisel tasandil.

Juunis andsime üle 9 esimest veokit neljakümnest Eesti Kaitseväele. Need veokid olid kohaldatud just militaarvajadustele vastavalt. Mul on hea meel, et Volvo Trucksis saime jätkuvalt toetada Eesti majanduse, kaitsevõime ja ühiskonna arengut tervikuna.

Samuti on põhjust rõõmustada, et septembris tõime siiski turule terve seeria uusi raskeveokeid ning saime võimaluse kohtuda oma klientidega üle Eesti. Kaks nädalat väldanud demoürituste sari pakkus palju väärtuslikke arutelusid, tagasisidet ning proovisõite nelja uue veokiga.

Olen tänulik ja uhke, et klientide tagasiside veokitele ja nende omadustele on olnud niivõrd positiivne. Täna julgen kinnitada, et meil on parim uuenenud tootevalik, tiim ja teenuste valik; kõik see kokku aitab tugevdada meie positsiooni turul.

 

Kui rääkida transpordisektorist ja veokiärist laiemalt, millised märksõnad on täna ja homme siin olulised?

Kaks olulisimat märksõna, mida tasub silmas pidada, on kütusesääst ja elektrieveokid.  

Meie kliendi äritegevuses mängivad üha suuremat rolli kütusekulud ja võimalik kütusesääst. Kütusekulu on märkimisväärne kulurida igale transpordi- ja logistikaettevõttele. Hiljuti läbiviidud testis saavutas uus Volvo FH koos I-Save’I ja Turbo Compound mootoriga suurepärased tulemused, mis näitasid kuni 10% kütusesäästu. Eelmise põlvkonna veokitega võrreldes tähendab see 3% võrra paremat tulemust. Testist ja selle tulemustest saab lähemalt lugeda veel siit.

Tulevik on kindlasti elektriveokite päralt. Volvo Trucks toob juba järgmisel aastal Euroopa turule terve seeria elektrilisi raskeveokeid. Juba on töös esimesed pilootprojektid Rootsis, mis testivad elektriveokite kasutamist linnakeskkonnas ja ehitusobjektidel. Meie eesmärk on toetada oma kliente jätkusuutlikumate valikute tegemisel, samm sammult. Järgmised aasta on selles plaanis kindlasti põnevad!  Lähemalt saab elektriveokite kohta lugeda siit ja siit.

 

Aasta lõpp on peagi käes, millised on Sinu ja Volvo Trucks Eesti ootused uueks aastaks?

Olen veendunud, et uus aasta saab olema suurepärane nii meie klientidele, partneritele kui meie ettevõttele.  Oleme Volvo Trucks Eestis astunud same “uue normaalsusega” kohanemiseks ning oleme samaaegselt töötanud uute projektidega. Volvo Truck Center Tallinna töökoja laiendus valmib juba selle aasta lõpus ning uuest aastast oleme valmis ka seal kliente teenindama, see tähendab kuni 40% suuremat võimekust teeninduses koos lisavõimalustega nagu värvikamber ja kerevenitus.

Uuel aastal jätkame loomulikult tööd septembris lansseeritud uue veokisarja tutvustamisega ning ootame huviga uusi kütusesäästlike ja keskkonnasõbralikke transpordilahendusi.

Lõpetuseks soovin tänada kõiki kliente ja partnereid koostöö eest ning ka uuel aastal oleme teie jaoks alati olemas!