Veokid

Kliendilugu: N.R. Energy väärtustab klienti, keskkonda ja innovatsiooni

Selles kliendiloos teeme tutvust ettevõttega N.R.Energy. Räägime ettevõtte juhatuse liikme Richard Viiesega lähemalt nende tegevusest, väärtustest ning pikaajalisest koostööst Volvo Estoniaga.

Millega N.R.Energy tegeleb?

1997. aastal asutatud ja täielikult Eesti erakapitalil põhinev N.R. Energy OÜ tegeleb bituumeni ekspordiga ja soojatootmisega. Ettevõte varustab soojusenergiaga 19 kaugkütte võrgupiirkonda üle Eesti. N.R. Energy on viimase 15 aastaga investeerinud erinevate asulate soojusmajandusse 25 miljonit eurot ja kavandab järgmisel kahel aastal Eesti regionaalsete katlamajade ja soojavõrkude uuendamisse veel kokku ligi 9 miljonit eurot. Samuti on ettevõte Eesti üks suuremaid naftabituumeni importijaid varustades pea kõiki suuremaid Eesti teedeehitajaid teedeehitusel ja pindamistöödel vajaliku bituumeniga. 

Kui suur on ettevõtte veokipark ning palju neist on Volvod?

Täna kuulub meie veokiparki 21 veokit, millest valdava enamuse moodustavad just Volvod. Volvo Estoniaga seob meid pikaajaline koostöö, aastal 2019 lisandus meie senisele 9 masinale  5 Volvo FH veokit ning äsja soetasime 6 uue põlvkonna Volvo FH Euro6 emissioonistandardile vastavate Volvo FH 42T veokite 12,8-liitrine diiselmootor annab välja kuni 460 hobujõudu. Kokku opereerime igapäevaselt siis juba 20 erineva Volvoga.

Miks olete valinud Volvo Trucksi?

Volvo on maailmaklassi tootja, oma valdkonna tipptegija. Lisaks jagame Volvoga ühiseid väärtusi nagu keskkonnahoid ja pidev innovatsioon ning meie jaoks on esmatähtis klient ja tema vajadused. 

Uudne I‑Save kütusesäästupakett võimaldab säästa kütusekuludelt kuni 10%, mis teeb Volvo FHst hetkel ühe keskkonnasõbralikuma veduki maailmas. Volvo FH on üks neljast eelmise aasta sügisel maailmas esitletud Volvo uuest veokist ja tegu on esimeste Eestis müüdud sarnaste veoautodega. 

Milliseid ülesandeid uued masinad igapäevaselt täitma hakkavad?

Uued sõidukid hakkavad sõitma Valgamaal Tsirguliinas asuva bituumeniterminali, tarnijate ja klientide vahet. Uue põlvkonna Volvo veokeid hakkame kasutama teedeehituses asfalti toomisel ja pindamistöödel vajamineva bituumeni transpordiks. Kuna meie klientideks on suurem osa Eesti teedeehitusfirmadest, siis hakkab uute sõidukitega liikuma märkimisväärne osa siin teedeehitusel ja pindamistöödel kasutavast bituumenist. Uued, vähem kütust tarbivad veokid on keskkonnasõbralikumad ja aitavad muuta teedeehituse säästlikumaks kogu Eestis.

Ostetud sõidukite haagised on valmistanud Euroopa suurim eriotstarbeliste tsisternveokite tootja Feldbinder ja need on kohandatud spetsiaalselt naftabituumeni transpordiks. 

Meie jaoks on oluline aspekt veose kogukaal; uued veokid ja haagised on valmistatud spetsiaalsest materjalist, mis võimaldavad hoida kaalu võimalikult madala, et saaksime tarnida korraga suuremaid koguseid.

Sõidukite ostu finantseeris Volvo Group Financial Services.