Veokid

Volvo Trucks alustas uue põlvkonna raskeveokite seeriatootmisega

Volvo uus raskeveokite sari – Volvo FH, FH16, FM and FMX – on nüüdsest seeriatootmises Volvo tehastes Rootsis, Belgias ja Venemaal.
Volvo Trucks alustas uue põlvkonna raskeveokite sarja seeriatootmisega. Süsinikneutraalselt valmivad veokid Tuve tootmisüksuses Gothenburgis, Rootsis.
Volvo Trucks alustas uue põlvkonna raskeveokite sarja seeriatootmisega. Süsinikneutraalselt valmivad veokid Tuve tootmisüksuses Gothenburgis, Rootsis.

“Rõõmustame, sest peagi jõuavad meie uue põlvkonna veokid meie klientideni. Kõik neli mudelit on loodud pidades silmas juhi keskkonda, turvalisust ning veokite tootlikust. See muudab need masinad eelmise põlvkonna mudelitega võrreldes efektiivsemaks,” ütleb Roger Alm, Volvo Trucksi president.

 

Volvo FM ja FMX mudelitel on täiesti uus kabiin kõrgemal asetseva A-piilariga, mis annab juhile ühe kuupmeetri lisaruumi kabiinis. Samuti on kabiinis ka valgem. Kaasreisija poolele on võimalik paigaldada kõigil neljal mudelil veel nurgakaamera, mis suurendab nähtavust veelgi. Kaamerapilt pakub täielikku ülevaadet veoki küljelt ning vaadet saab kuvada juhtpaneelil olevale ekraanile.

 

Olulisteks uuendusteks on ka uus juhtpaneel ning valikulised isekohalduvad esituled, mis teevad Volvo FH ja FH16 mudelid veel turvalisemaks. Uutel Volvo FH ja FM puhul on võimalik tänu saavutada oluline kütusesääst ja madalamad CO2  heitetase, mida Volvo FH mudelil aitab tagada I-Save tehnoloogia kasutamine.

 

“Oleme uhked, et tänu neile märkimisväärsetele investeeringutele nelja uute mudelisse saame anda oma panuse turvalisemaks liiklemiseks teedel ning samuti aidata kaasa keskkonnamõjude vähendamisele transpordisektoris. Terve uue veokisarja turuletoomine nõuab suurt panust nii inseneridelt kui teistel üksustelt üle kogu Volvo organisatsiooni ning tarnijatelt väljaspoolt. Seeriatootmise algus on sel aastal eriti märgilise tähendusega, kuna viimane aasta on kõigile pakkunud palju väljakutseid,” kommenteerib Roger Alm veel.

 

Volvo Trucksi on pühendunud jätkusuutlikele transpordilahendustele ning 2022. aastal algab elektriveokite sarja tootmine. “ See võimaldab meie klientidel minna mugavalt üle alternatiivkütusega veolahendustele, kuna nad saavad jätkuvalt kasutada juba tuttavaid Volvo mudeleid,” ütleb Roger Alm.

 

Uus veokisari jõudis esmalt Euroopa turule eelmisl aastal ning see võeti klientide poolt väga hästi vastu. 2020. aastal tellisid kliendid enam kui 12000 veokit uuest seeriast. 2021. aastal jätkatakse tootesarja lansseerimist muudel turgudel väljaspool Euroopat. Veokid valmivad Volvo Trucksi tootmisüksustest Gothenburgis (Rootsi), Ghentis (Belgia) ja Kalugas (Venemaa). Esimesena alustab nüüd märtsis Tuve tehas Gothenburgis uue seeria tootmisega.

 

Uuest sarjast leiab erinevaid kabiiniversioone, mida saab hõlpsasti kohandada erinevatele veondusvajadustele sobivaks. Volvo Trucks keskendub palju ka juhi keskkonnale veokis, sest sageli on see ka tema “teiseks koduks”, eriti pikamaavedude puhul. Regionaalvedude puhul on veok ka mobiilse kontori eest ning ehitussektorisse sobivad veokid on töökindlad ja praktilised.

 

Parem nähtavus, mugavustase, ergonoomika, müratase, juhitavus ning turvalisus on kõigi uue seeria veokite puhul olulised märksõnad. Seda toetab ka veokite uuenenud välisilme.

 

Volvo Trucks pildigalerii (trükikõlbulikud fotod).


Teemage seotud varasemad pressiteated:

Volvo Trucks toob turule 4 uue põlvkonna raskeveokit

Volvo Trucks toob turule uue Volvo FH – uue põlvkonna raskeveoki

Volvo Trucks astub oma uue kõige vastupidavama ehitusveokiga Volvo FMX sammu tulevikku

Volvo Trucks esitleb uut Volvo FH16 – mugavat ja võimsat raskeveokit

Volvo Trucks esitleb uut raskeveokit - Volvo FM

Lisainformatsioon:


Kadri Siibak
telefon: +3725126668
e-mail: kadri.siibak@consultant.volvo.com

 

Volvo Trucks pakub veonduse täislahendusi professionaalsetele ja nõudlikele klientidele, varustades neid kesk- ja raskeveokite täisvalikuga. Klienditugi tagatakse 2300 hoolduskeskusest koosneva ülemaailmse võrgustiku kaudu, mis hõlmab enam kui 130-t riiki. Volvo veokite tootmine toimub 13-s riigis üle kogu maailma. 2020. aastal tarniti kogu maailmas ligi 94 000 Volvo veokit. Volvo Trucks on Volvo kontserni osa. Volvo kontsern on maailma juhtivaid veokite, busside, ehitusseadmete ning merenduses ja tööstuses kasutatavate tööstuslike mootorite tootjaid. Volvo kontsern pakub ka finants- ja hooldusteenuste täislahendusi. Volvo Trucksi töö põhineb ettevõtte põhiväärtustel – kvaliteedil, ohutusel ja keskkonnahoiul.